DeCultuurbarbaren

Het verse dj-collectief “De Cultuurbarbaren” bestaat uit 6 jongeren uit Venray en omstreken.

Begin 2010 is het idee ontstaan dat deze jongens samen een project beginnen dat meer inhoudt dan alleen muziek draaien. De Cultuurbarbaren bestaan uit drie DJ's, een MC en een VJ-duo.
Het doel van De Cultuurbarbaren is onder andere het introduceren van een nieuwe muziekstijl in het noorden van Limburg (disco/indie/fidget/electro/drum and bass/dubstep), het opdoen van mooie ervaringen op feesten en achter de draaitafels, en het brengen van originaliteit door beelden, humor en muziek te mixen in het vrij rustige uitgaansleven in Venray e. o.

Wat uiteraard het aller belangrijkst is voor CTBB is dat het publiek geniet van de energie die ze met muziek, visuele beelden, enthousiasme, humor en een ruige sfeer willen te brengen.

De artiesten:
- DJ Lucky Jay (Jeroen Boom) is een jonge zeer talentvolle DJ die de 3e plaats in 2008 van de Kunstbende gewonnen. Hij stond onder andere op Dancetour!
- DJ Michel Shutin (Chiel Schutte) heeft meerdere keren op het festival Funk The System in Venray gestaan. Als oudste van het stel laat hij zien dat leeftijd niet uitmaakt als het gaat om feestjes bouwen.
- DJ Audio Abuse (Jop Verberne) is de 3e DJ van het stel. Hij draait vaak mee als Live act support, maar neemt daarnaast ook management tot zijn rekening.
- MC Mster (Koen Mijnster) is onze vaste MC. Als het publiek los dreigt te gaan, zorgt Mstr ervoor dat de bom ontploft!
- VJ/DJ TK Royal (Kimball Huwaë) gebruikt zijn creativiteit voor de visuele effecten, hij gebruikt beelden uit films, videoclips en eigen originele animaties. Daarnaast weet hij zeer goed hoe hij achter de draaitafels zijn mannetje moet staan.
- GeenMC (Stijn Berghmans) doet waar hij goed in is. Hij zorgt samen met VJ/DJ TK Royal voor knallende visuals die het geheel compleet maken. Daarnaast legt hij regelmatig verschillende optredens vast op video die weer mooie aftermovies opleveren.

Wat dit Dj-collectief aandrijft is een berg van enthousiasme en wilskracht. Cultuurbarbaren zijn nog maar net opgestart. Desondanks weten ze door hun originele en professionele aanpak een naam voor zichzelf te maken. Zo zijn er na enkele optredens alweer veelbelovende gigs in aantocht voor de zomer.

Deze jongens hoef je niet in de gaten te houden, je komt ze vanzelf tegen.

Meer meer meer!
Mail: decultuurbarbaren@gmail.com
Myspace: myspace.com/decultuurbarbaren
Twitter: twitter.com/decbarbaren
Soundcloud: soundcloud.com/de-cultuurbarbaren
Hyves: decultuurbarbaren.hyves.nl