Zomaarpop festival presenteert line-up aan pers en publiek

Aanstaande zaterdag, 24 september presenteert OJC Watjang?!? de line-up van het 2-daags popfestival Zomaarpop tijdens eerste editie van de Zomaarpop Kick-Off (Pré-Party!)

Tijdens deze avond wordt niet alleen de line-up bekend gemaakt, maar spelen er ook drie bands: Audiofeel, Kill Ferelli en Park Bench People staan namelijk op de planken van OJC Watjang. De avond wordt afgesloten door de DJ’s Crude Kid en Lucky Done Gone.


Audiofeel is de hoofdact van de pre-party. Deze vijfkoppige band, afkomstig uit Landgraaf, speelt vrolijke opzwepende indie-rock en ook Britpop is duidelijk in de muziek terug te horen. De band is een gevestigde naam in Nederland: eerder dit jaar werd de band uitgeroepen tot ‘3FM Serious Talent’, mede dankzij het hitje ‘ Nugget’ dat op verschillende radiostations regelmatig was en is te horen. De band dingt dit jaar ook mee naar ‘de Grote Prijs’, de meest prestigieuze bandwedstrijd van Nederland. Ook het buitenland wordt regelmatig aangedaan. Zo speelde de band vorig jaar in Liverpool en Roskilde. Dit jaar wordt de succesvolle tour vervolg in o.a. Portugal, Belgie en Slowakije.

Op deze Kick-Off is er ook ruimte voor stevige rock-muziek, die gaat komen van Kill Ferelli, onder aanvoering van Kelly Kockelkoren en Punto. Kelly was, onder andere, de frontvrouw van Sat2D, dat in 2008 al op het affiche van het Zomaarpop festival stond. Punto is gitarist van Dreadlock Pussy. Beide bands waren de blikopeners en eye catchers op de befaamde festivals Pinkpop en Lowlands. Bijzonder aan deze band is dat ieder bandlid op Pinkpop heeft gespeeld. Snoeiharde gitaarmuziek met aanstekelijke refreinen, popsongs met een smerig vuil randje en bitterzoet ballads zetten de boventoon in deze band.

Opener van de avond is het uit Sevenum afkomstige Park Bench People: een talentvolle indie-pop band met muzikanten uit Noord-Limburg. Het jonge vijftal uit Limburg is eind 2008 opgericht en heeft sindsdien al veel podiumervaring opgedaan, waaronder 16 optredens in 48 uur voor 3FM's Serious Request. In de zomer van 2010 is het titelloze debuutalbum opgenomen waarbij Park Bench People zich heeft laten inspireren door alternatieve gitaarbands uit de jaren 80 als The Cure en Joy Division.
De avond wordt knallend afgesloten met Electro, Dubstep en Drum & Bass door de regionale DJ’s Crude Kid en Lucky Done Gone.

De Zomaarpop Kick-Off begint zaterdag 24 september om 20.00uur. Op deze avond wordt ook de geheel vernieuwde site van het Zomaarpop festival gelanceerd en zijn er VIP-tickets voor het festival te winnen. De entrée is drie euro. Er is geen voorverkoop. Kaarten zijn enkel te koop aan de kassa. Meer informatie is te vinden op Facebook, Hyves, Twitter, www.watjang.nl en www.zomaarpop.nl. Het Zomaarpop festival vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 oktober.

Reacties

OJCWatjang schreef op :
Tot zaterdag allemaal!! Entree 3 euro! Biertje 1,50 euro! Niks van te zeggen toch?!