Zomaarpop festival presenteert line-up

Ook optredens van regionale artiesten op de Zomaarpop Kick-Off

Aanstaande zaterdag, 15 september presenteert OJC Watjang, het jongerencentrum van Oirlo de line-up van het 2-daags popfestival Zomaarpop. Dit jaar wordt het festival voor de 27e keer georganiseerd. Het festival is inmiddels een begrip in de regio en ver daarbuiten, met regionale bands en dj’s en grote, gevestigde namen binnen de muziek scene.

Tijdens de Kick-Off aanstaande zaterdag wordt de gehele line-up van het Zomaarpop festival georganiseerd. Ook dit jaar heeft de organisatie een gevarieerde en brede line-up weten te strikken. Het programma bestaat dit jaar weer uit zeventien acts: van talentvolle bands en DJ’s tot nationaal gevestigde namen, in elk muziekgenre. Het festival vindt traditiegetrouw plaats in het weekend voor de herfstvakantie: op zaterdag 13 en zondag 14 oktober.


Op de officiële pre-party wordt niet alleen de line-up bekend gemaakt, maar zijn er ook optredens van verschillende regionale artiesten: Puch Maxi, dj Cult Four en dj The Chief zullen op deze feestelijke avond op de planken staan van OJC Watjang.

Opener van de Zomaarpop pre-party is dj Cult Four alias Lei Nelissen. Een dj van eigen bodem, uit Oirlo. Onder de naam Cult Four draait en produceert hij voornamelijk stijlen als electro, dubstep en drum & bass. Hij staat nog maar net aan het begin van zijn dj-carrière, maar heeft in die korte tijd al veel laten zien. Als eerste artiest van de avond zullen de voetjes al meteen van de vloer gaan met dit dj-talent. Het is de eerste keer deze dj een optreden zal gaan verzorgen in eigen dorp. Een bijzondere dus!

Na Cult Four is het tijd voor Puch Maxi. Eindelijk zou je zeggen, want het is al weer een tijdje geleden dat deze legendarische en lokale helden Acte de Présence gaan geven op het podium. Het begon allemaal op een zwoele winteravond in het voorjaar van 2003 toen drie bescheiden Limburgse jongens bij elkaar gingen zitten om een liedje in te studeren voor de jaarlijkse Traay Out in de schouwburg. Met een medley van WC Experience-nummers maakte ‘de Puch’ al gelijk een dusdanige indruk op de organisatie dat ze gelijk gevraagd werden als presentatoren. Drie avonden en een middagje op rij bracht Puch Maxi het schouwburgpubliek in extase, althans; vooral de iegen familieleden, vrienden en bekenden. Al gauw werd Puch Maxi slachtoffer van de wildste geruchten en verhalen, die zin in de kerkdorpen van Venray de ronde deden. Hoogte punten van de band tot nu toe waren de optredens in Carré en optredens op Zomaarpop. De laatste keer dat Puch Maxi optred is al weer bijna twee jaar geleden, toen Zomaarpop haar 25e verjaardag vierde. Aanstaande zaterdag wordt de Puch weer van stal gehaald en treden zij op tijdens de Zomaarpop Kick-Off.

Afsluiter van de Kick-Off is The Chief, ook wel bekend als Jeroen Boom uit Maashees. Deze 18-jarige dj is ondere andere bekend van het succesvolle dj-collectief De Cultuurbarbaren. Hiermee heeft hij al op grote festivals en in grote (pop)zalen door heel Nederland gestaan. Hij is dan ook een van de grootste dj-talenten in Nederland. Met zijn brede muzieksmaak zal hij de bezoekers nog een keer laten feesten in de kelder.

De Zomaarpop Kick-Off begint zaterdag 15september om 20.30uur. De entrée is drie euro. Er is geen voorverkoop. Kaarten zijn enkel te koop aan de kassa. Meer informatie is te vinden op Facebook, Twitter, www.watjang.nl en www.zomaarpop.nl. Het Zomaarpop festival vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 oktober.

Zomaarpop Kick-Off / Zaterdag 15 september / Aanvang: 21:00 uur

Artiesten / Puch Maxi / Cult Four / The Chief

Entree = gratis | Pils = 1,50 euro

Meer info?
www.twitter.com/ojcwatjang / www.facebook.com/watjang

Reacties