Zomaarpop en 25 jaar OJC Watjang

Het belooft aankomend weekend een druk en gezellig feest te worden in het kleine dorpje Oirlo. Maar liefst drie dagen heeft de jongerensoos OJC Watjang?!? een groot feest te vieren.

Op vrijdag 23 oktober vindt er namelijk een jubileum feest plaats vanwege het 25-jarig bestaan van OJC Watjang?!?. Alle (Oud)Oirlonaren, alle (ex)vrijwilligers en alle (oud)soosgangers zijn dan ook van harte welkom om dit feest te vieren. Met live muziek van een overheerlijke coverband gevolgd door verschillende Oirlose DJ’s zal er een slag worden geslagen door muziek van de laatste 40 jaar en zal er ongetwijfeld een groots feest plaats vinden.

Een dag na deze reünie start bij OJC Watjang?!? de 24ste editie van het Zomaarpop festival. Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober staan maar liefst 16 acts en bands op de podia: één Main Stage en de Soos Stage.


Op de zaterdag zal de band Crimson Sky het festival gaan openen. De band, bestaande uit vier gasten en een dame zijn geïnspireerd door de groovy riffs van Hendrix, de melodieuze zanglijnen van Foo Fighters en funky ritmes van Red Hot Chili Peppers, maar toch weten ze een eigen krachtige sound te brengen op het podium.
Na deze knallende opener zal op de Soos Stage, het tweede podium op het festival, de feestband Schandalica optreden. Deze band afkomstig uit America en Horst is de groep rondom de uiterst charismatische zanger Bommel. Hij zal het publiek trakteren op veelal Nederlandstalige feesthits, maar ook een gevarieerder repertoire in andere talen zoals Engels en Lottums wordt niet geschuwd.

Op het hoofdpodium zal ook de opkomende Krause spelen die op dit moment furore maakt met haar single ‘ Radio Edit’ Haar muziek is te omschrijven als dampende disco, opzwepende electro beats en ruige zang, zo klinkt! “Ik noem het gewoon electropop, dan snapt iedereen het,” aldus Krause zelf. Met een spetterende VJ show zal Krause laten zien waarom zij op het punt van doorbreken staat in Nederland en ver daar buiten!

De afsluiter van het hoofdpodium is ongetwijfeld de bekendste band van de eerste festivaldag. Met de hoofdact van de eerste festivaldag maken we een grote actualiteitslink naar de huidige Hitlijsten: The Madd en Dio bestormen beide de hoogste regionen van de Top 40 en Mega Top 100 met het welbekende nummer ‘Baby’. Ook was The Madd onlangs nog te zien bij De Wereld Draait Door en deze maand presenteerde de populaire formatie hun nieuwe album genaamd ‘The Madd Are Pretty Quick’. Na de spetterende show van The Madd zullen de mannen van OJC Niks met hun ‘Draait Door Show’ tot in de late uurtjes Zomaarpop laten dansen en swingen met hun overheerlijke show. Een rad zal de plaatjes bepalen en de tent zal op zijn kop worden gezet!

Nadat iedereen is bijgekomen van de zaterdag zullen op de tweede dag ook weer grootse en doorbrekende bands en acts present zijn. De band Derelict Dandies, winnaar van de ‘Battle Of The Watjang’ zal aftrappen op het hoofdpodium Profuna Ocean verder zal gaan in de soosstage. Ook voor Nederlandstalige rap is er plaats op het podium van OJC Watjang?!? The FawakaBrothers waren al eerder support van o.a. VanKatoen, The Apers en Janez Detd en zullen op Zomaarpop ongetwijfeld laten zien waarom zij dit jaar op velen festival zullen spelen.
Ook de folk/punkliefhebbers komen aan hun trekken op het festival. De beste folk/punk van Nederland op dit moment, Circle J, zal natuurlijk het dak eraf gaan blazen. Als publiek staat je eigenlijk maar één ding te doen: pot bier in de hand, vuist in de lucht, en meebrullen maar. Ook de traditie van Ska-muziek mag ook dit jaar niet ontbreken op het Zomaarpop festival. De dames en heren van The Shenanigans zullen er dan ook alles aan doen om hun energie over te brengen aan het publiek in Ska-Town Oirlo!

De absolute hoodfact van Zomaarpop 2009 is ongetwijfeld de afsluiter op de Main Stage: Boemklatsch. De organisatie is erg blij dat ze deze grote en speciale act vast hebben kunnen leggen. Ze stonden de op afgelopen 3 edities op Lowlands, waren de grote sensatie van Freefunk, Matrixx at the Park en Mysteryland. Noem ze allemaal maar op. Daarnaast zetten ze ieder weekend elke grote tent op z’n kop en slepen ze het publiek in de nieuwste dansstijlen mee. Met een rauwe rand en een zwarte ziel. Ook dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor de hoofdact van de 2de festivaldag. Wees er bij, want dit (nu al) legendarische optreden gaat echt inslaan als een meteoor.

De organisatie heeft ervoor gekozen om geen kaartverkoop te laten plaatsvinden. De entree voor beide dagen zal 8 euro bedragen, maar je kunt ook een combiticket kopen, dan betaal je voor 2 dagen 14 euro. Wees er op tijd bij. De reünie op vrijdag begint om 20.00 uur en met Zomaarpop zal het festivalterrein op zaterdag open gaan om 20.00 uur en op de zondag om 16:00uur. Meer informatie en de complete line-up is te vinden op de website van het festival: www.zomaarpop.nl

Reacties

Stannie schreef op :
:D Wordt een mooi feestje:D
Britske schreef op :
Waar komt de naam Watjang eigenlijk vandaan? Het klinkt chinees.
Stannie schreef op :
Ja inderdaad een rare naam:P komt geloof ik van een stopwoordje van 25 jaar geleden 'Watjong'. En op een gegeven moment is het Watjang geworden;)
Nakkie schreef op :
Ik ben bang dat het niet gaat lukken met t filmpje...
Tot overmaat van Ramp ben ik nu ook de Raw footage op mn laptop kwijt.
Misschien dat ie alsnog komt maar niet vandaag.
Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
gaat stiekem best wat tijd in dat monteren zitten he, ik mag de komende week ook weer
Nakkie schreef op :
;D
Too weird to live, and too rare to die.
AIRMW schreef op :
nakkie, nog iets kunnen fixen ?! :D
Nakkie schreef op :
Gaat jammer genoeg niet meer lukken.

Heel lang verhaal en echt ALLES aan gedaan maar het is jammer genoeg mislukt...
Jammer maar helaas.
Too weird to live, and too rare to die.