Zomaarpop 2008: twee dagen feest!!

Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober aanstaande vindt bij OJC Watjang?!? de 23ste editie van het Zomaarpop festival plaats. Twee dagen vol met maarliefst 15 acts en bands, veel gezelligheid en een heerlijke festival sfeer. Met als hoofdact op de zondag de Jeremy's en op de zaterdag 'Nobody Beats The Drum'.

Op zomaarpop zaterdag, de eerste dag van het 2-daags festival zal de band MakeBelieve, bekend geworden door o.a. TMF Kweekvijfer zal het festival gaan openen. Deze band speelt stevige pop/rock en stond dit jaar al in het voorprogramma van 30 seconds to mars: een grote bekende band uit Californie. De muziek is hier dan ook mee te vergelijken.

Na deze knallende opener zal op de soos stage, het 2e podium op Zomaarpop 2008 de folk/feestband 'Boys From The County Hell' optreden. Deze band afkomstig uit Horst speelt traditionele Ierse folkmuziek met de melodie van the Dubliners, de punk van the Pogues en een vleugje cajun van the Waterboys. In een tweedelige set zullen ze iedereen gaan laten feesten: een groots feest, dat niet gemist mag worden. Hierna zal SAT2D de opener van pinkpop 2008 spelen op de main stage. Ze staan voor Catchy Powerpop-rock en garant voor hartverscheurende liveoptredens! Vier topmuzikanten die een eigen sound hebben ontwikkeld, iedereen aanspreekt en ontdekt is: dat is SAT2D, oftewel 'snowwhites and the two darfs'.
Pinkpop 2008, dat is tot nu toe het absolute hoogtepunt voor SAT2D in een toch pas korte tijd. De rockformatie won namelijk de bandwedstrijd 'Nu of Nooit' en via die weg mochten ze het grootste festival van Nederland openen.

Als afsluiter op de main stage de absolute hoofdact van de zaterdag, Nobody Beats The Drum: zij zullen iedereen laten genieten, losgaan en dansen op hun vette electromuziek, vermengd met hiphop en lekkere breakbeats: het zal inslaan als een meteoriet. Dat ze het kunnen hebben ze bewezen: ze stonden al op diverse grote festivals en reisde naar Rusland pasgeleden. Ook daar waren ze vol op onder de indruk van deze eigen stijl van electro.

Ook de 2e dag van Zomaarpop 2008 is het programma ook zeker niet mis. Met als hoofdact de Jeremy's zal ook zondag een groot feest worden: Te beginnen met de opener van zondag: Don Capo. Don Capo zal als de opener van Zomaarpop op de main stage iedereen meenemen naar het roerige maffia verleden van de jaren 30. Zij brengen dit door een mix aan te bieden van goed doordachte nummers welke beïnvloed zijn door stijlen als, jazz, funk, hip hop, disco: noem het gewoon popmuziek. Don Capo zal ten allen tijde “in stijl” ten tonele verschijnen zoals het hoort. Ze hebben al bewezen erg muzikaal te zijn: ze werden namelijk 1ste op de Battle of the Watjang?!? en zijn daarom dus ook de opener op de Zondag.

De jonge punkformatie 'The Schmucks' uit Horst werden bij deze bandwedstrijd 2e en mogen de soos stage openen op de zondag.

Kensington staat voor een frisse combinatie van opzwepende ritmes, melodieuze tweestemmige zang en puntige hooks. Zowel hitgevoelig als interessant voor de ervaren luisteraar. Dansbaar, maar wel met diepgang. De vier bandleden weten precies wat ze willen en dat is te horen. In juni 2007 brengt Kensington zijn debuut-EP uit, en verkoopt die nagenoeg uit. Drummer Lucas Lenselink neemt begin 2008 afscheid van de band en wordt vervangen door Niles Vandenberg, die debuteert in de 3FM studio's, waar binnen één uur een gloednieuwe track wordt geschreven, het eerste bewijs dat het met de chemie wel goed zit. Het nummer is de eerste van vier internetsingles die Kensington achter elkaar uitbrengt gedurende de maand juni. De nummers zullen ook gezamenlijk op een EP verschijnen. Het werk is geproduceerd door Niels Zuiderhoek (Seven, Relax, Birgit) en gemasterd in New York door Steve Fallone (The Strokes, Foals, TV On The Radio). Een geëvolueerd Kensington is te horen: dansbaarder, sneller, puntiger. Let op: deze band gaat (nog) groter worden!

Hierna zal op het 2e podium de vervanger van GetAway spelen: Early Adopters. Deze band afkomstig uit Horst, bestaat uit 4 bandleden en speelt electro-akoestische muziek. Deze pas begonnen formatie is de vervanger van GetAway op Zomaarpop 2008 en zal op Zomaarpopzondag laten zien waar ze voor staan: het zal gaan knallen tussen je oren! De band is geïnspireerd door grote muziekiconen zoals: Jimi Hendrix, the Beatles en Pink Floyd maar ook door 'nieuwe' bands als Muse, dEUS en Soulwax.

De volgende band, Mr. Love and the Stallions is bekend geworden door 3fm en zal daarom dit jaar op Zomaarpop op de main stage gaan knallen: Mr. Love and the Stallions is een Utrechtse indie pop/rock-band. De groep speelt rockmuziek waarin viool en electronica een belangrijke rol spelen in het eigenzinnige, eclectische maar wel enorm poppy geluid.
De stijl van de groep is sterk beïnvloed door een gedeelde liefde voor bands als The Libertines, The Velvet Underground, Pavement, Soulwax, Vive la fete en dEUS. De sound wordt daarnaast geïnspireerd door het beste van Britpop en de Amerikaanse en Vlaamse underground. Bij 3FM werd Mr.Love and the Stallions gekozen tot serious talent bij 3fm wat nog meer aandacht voor de boys betekend. In 2008 zou deze band heel Nederland gaan veroveren. Daar begint het inderdaad steeds meer op te lijken! En daarom dus voor jullie op Zomaarpop 2008: Mr. Love and the Stallions

Natuurlijk mag de ska-traditie op Zomaarpop niet ontbreken. Daarom wederom dit jaar weer een grote ska-band. The Skarabeez zijn opgericht in 2002. Met invloeden van The Skatalites, Laurel Aitken en vele andere ska-giganten, houden zij ervan de boel flink op zijn kop te zetten. Of het nu up-tempo ska, reggae of authentieke ska betreft, The Skarabeez brengen een sound waarbij het onmogelijk is stil te blijven staan. Vanaf het eerste moment zijn ze zich als band blijven ontwikkelen en na meer dan 60 gigs, werden ze steeds meer gegrepen door de manier waarop authentieke ska, reggae en rocksteady gespeeld wordt. Om van groots te spreken hebben we het nog niet gehad over de allergrootste en beste punkrockband van Nederland op dit moment gehad.

Dan is het tijd voor de absolute hoofdact en tegelijkertijd ook de afsluiter op de main stage van Zomaarpop 2008: de Jeremy's. Deze vrolijke punkrock formatie uit Kampen werden snel bekend door TMF Kweekvijver door de single 'Saturday', deze hitsingle werd zelfs gebombardeerd als 3fm-megahit.
In januari van dit jaar werd de cd getiteld 'Oh Yeah Aha O!' uitgebracht in Nederland, België en Luxemburg. De laatste tijd maken de Jeremy's veel furore met de tweede hitsingle 'Take You All The Way' dat ook vaak op 3fm wordt gedraaid. Mede dankzij deze knaller van een plaat wisten ze de Serious Talent Award van 3fm op hun naam te schrijven: deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest talentvolle, Nederlandse band. De single kwam vooral in de publiciteit, omdat dit de titelsong is van de populaire Nederlandse film 'Hoe overleef ik mezelf?' Daarnaast mocht de band in het kader van Uruzgan fm (dat onderdeel is van 3fm) een optreden geven aan alle militaire in Uruzgan in Afghanistan. Dit bereikte zelfs alle grote nieuwsuitzendingen, want dit was een uniek optreden. Op 17 augustus jl. kwam de grote droom van de band uit: ze mochten spelen op het meest bekende festival van Nederland: Lowlands 2008 en dat hebben ze geweten. Een bomvolle tent werd plat gespeeld en ook in de recensies werden ze geloofd door hun mooie, strakke punky nummers die iedereen blijft boeien. Dit jaar zullen ze gaan knallen op Zomaarpop 2008!

Ja en dan is het al weer tijd voor de allerlaatste act. Natuurlijk als afsluiter een dj op Zomaarpop 2008. Deze bekende dj draait elk weekend in Café de Tijd in Venray en zal iedereen met zijn dance / rock plaatjes door laten dansen tot in de late uurtjes, om vervolgens met een goed gevoel terug te keren naar huis. Een waardige afsluiter van de 23ste editie van Zomaarpop 2008!
Aankomend weekend, zaterdag 11 en zondag 12 oktober gaat het dan eindelijk gebeuren. Veel muziek en gezelligheid zullen de boventoon gaan voeren. De entree voor beide dagen zal 8 euro bedragen, maar je kunt ook een combiticket kopen, dan betaal je voor 2 dagen 14 euro. Er is geen voorverkoop. Wees er dus op tijd bij. Het festivalterrein zal op zaterdag open gaan om 20.00uur en op de zondag om 16:00uur. Meer informatie is te vinden op de website van het festival: www.zomaarpop.nl

Reacties