Weer eens een column

Mijn mensen zijn nog met de mensen van de Hallo aan het praten over de column. Traag.

Net nadat je wakker wordt verkeer je in een soort limbo, een grijs gebied waarin de normale dingen in het leven nog niet te ontcijferen zijn. Zo denk ik iedere morgen dat het woord “sluimer” op de wekker van mijn telefoon een hele reeks van variërende dingen zegt waardoor mijn telefoon van dag op dag romantisch, racistisch of ongelofelijk naïef is. Zo zweerde ik gisteren dat er “snuisterijen” stond, een woord dat alleen vrouwen van middelbare leeftijd gebruiken. Gekke telefoon.
Met deze hele situatie is op zich niets mis mee aangezien het leuk is om gevoelens en karaktereigenschappen aan levenloze objecten toe te schrijven. Echter, deze zogenoemde slaaplimbo kan je echter ook in de problemen brengen.

Van de morgen stond ik op en besloot om zo snel mogelijk in de douche te stappen om de pijn van het leven weg te masturberen, laten we het onder het mom van zelfbedrog bij een referentie naar American Beauty laten, toen me een ongemakkelijk gevoel bekroop.
Ken je het gevoel dat wanneer je na een week niet meer thuis bent geweest iemand iets aan de geijkte inrichting heeft verandert maar dat je niet precies kunt vertellen wat er nu precies is bij gekomen of weggehaald?
Dat was precies het geval terwijl ik de douche in stapte vanmorgen, nog volledig in de greep van de ondoordringbare slaaplimbo. Terwijl de gesimuleerde lust en eucalypse now shampoo mijn scalp doordrong met realiteit sloeg de realisatie in met de macht van 1000 krachttermen.
De vertrouwde en gekoesterde badgordijnen van een mengelmoes van middelmatig getekende Hollandse symbolen, een del koeien en wat klompen op kalmerend delfts blauw, was vervangen door een felle monochromatische print van Times Square met gele taxi’s. En mijn ouders hadden het gore lef om dat me niet even te vertellen tussen de conversatie over mijn schuld van 1500 euro en het overmatig coke gebruik van oma. De hufters.

Ouders mogen hun kinderen van mijn part slaan en dronken het eten vergeten te maken maar ze hebben een heilige en ethische plicht om hun kinderen een statisch en minimaal veranderend ouderlijk huis te garanderen totdat ze minimaal 26 zijn. Aan de andere kant kun je de triviale vastigheid van je huis niet waarderen zonder de primaire levensbehoeften als liefde, eten en onderdak, maar laten we dat voor het gemak van dit narratief even voor lief nemen.
Ik heb kostbare tijd gespendeerd tijdens de hygiënische verplichtingen in het leven met het vinden van patroontjes en vormpjes in omgeving. Dat zijn dingen net zo belangrijk als de babyvideo’s en die neem je niet zo maar weg.
Dat douchegordijn vormde ongeveer een piemel op het hoofd van de koe als je de kreukels goed vouwde. Weet je hoe lang ik daar godverdomme op gezeten heb. Ik masturbeerde vroeger altijd op school omdat ik er simpelweg geen tijd voor had tijdens het douchen!

Noem het autistisch maar ik denk dat iedereen wel een klein onnozel geheim figuurtje of hoekje in huis heeft dat voor hem of haar puur persoonlijk is en dat hij of zij alleen heeft kunnen ontdekken dankzij urenlang, nutteloze tijdsverwaarlozing op die plaats.
Op de wc bijvoorbeeld, vormen de vormpjes in de tegel precies een buutreedner die ironisch kijkt. Ik heb een kuthekel aan buutreedners maar dat was mijn buutreedner. Ik scheet vroeger altijd in de douche omdat ik er op de wc simpelweg geen tijd voor had!

Vooruitgang dient de mens maar dat doen andere mensen maar. Ik wil weer een piemel kunnen zien in de douche en als Freud daar iets over te zeggen heeft dan… Weet je wat Times Square is zo gek nog niet.

Reacties

RickT schreef op :
Wuhhtuhhfuhhh +1000
Gradje schreef op :
Welcome back. (Voor tijdelijk dan, ik neem aan/ben bang dat de Hallo je een beter bod doet dan Dreksbak).

Wel vervelend dat ze ineens je douchegordijn vervangen.... :(
I'm on a horse.
Lennart schreef op :
like
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Vivian schreef op :
Leuk geschreven :)
RoyBouten schreef op :
Like - Share - Comment --> Leuk geschreven man!
Eef schreef op :
goeie!
put-op-toffel
Stannie schreef op :
Respect voor deze column!