"Wat was de vraag ook alweer?"

De cultuurrecensenten: Veerle Absil, Karolien Boker en Marlon Vlemmix
Voorstelling: Ook voor Vrouwen – Nico Dijkshoorn en Leon Verdonschot

Baseren jullie jullie grappen op de realiteit en wat jullie zelf meemaken?
Nico: Ieder verhaal dat Leon vertelt heeft hij echt meegemaakt. Hij is echt mee geweest met Jomanda, hij is echt naar Amerika gereisd om naar Rick Springfield te gaan kijken. Bij mij gaan bijna al mijn verhalen over wat ik níet durf, weet je wel? Natuurlijk heb ik geen sierwortel gesneden.
Leon: Nee?
Nico: Nee! Is dat een ontdekking voor jou? Ik heb een figuurtje gecreëerd dat alles durft wat ik als gewoon Nico niet durf. En Leon durft juist alles.
Nico: Eh.. wat was de vraag ook weer precies?
Leon: Of het realiteit is!
Nico: Ja, dat wel. Geworteld in de realiteit.Zijn jullie niet zenuwachtig voordat jullie het podium opgaan?
Leon: Nee, dat ben ik al heel lang geleden kwijt geraakt. Ik heb het deze tour maar 1 x gehad voor een show. Je merkt het gewoon als je zelf wat minder lekker in je vel zit, je overgevoelig wordt voor het publiek. Dan ga je je dingen in je hoofd halen, dat ze het niet leuk vinden. Het fijne is dan dat je met zijn tweeën bent .Het zit allemaal in je hoofd.

Hebben jullie een groot voorbeeld in de cabaretwereld?
Leon: Ik vind mezelf geen cabaretier. Ik vind Hans Teeuwen geniaal, maar het is gewoon echt een ander vak, cabaret. Ik heb wel voorbeelden van schrijvers die ik goed vind, of schrijvers die goed kunnen voorlezen. Maar ik vind dat wij dat ook goed kunnen. Zo onbescheiden wil ik ook nog wel zijn.

Wat is het meest genante dat jullie ooit is overkomen op het podium?
Nico: (lachend) Ik weet het wel van mezelf! Ik heb altijd verschillende gitaren bij me. We waren in Purmerend en op het laatste moment had ik besloten om op de blauwe gitaar te gaan spelen in plaats van op de groene. Dus het snoertje van de versterker ging in de blauwe gitaar. Maar dat was ik vergeten toen ik opkwam! Dus ik doe mijn openingstekst, loop naar de versterker toe en begin als een wilde op die gitaar te rammen… En de hele zaal zag dat er geen snoertje in zat en dat ik dus de verkeerde gitaar had! Dat vond ik het meest genante moment.
Leon: Ik heb voor deze tour al eens met Denvis getourd. We kwamen binnen bij een zaal en die man zegt al “sorry man, voor vanavond. Dat wordt helemaal niks.” S’avonds, heel die zaal leeg, zitten er 6 man aan de bar. Maar wij hadden gezworen, we doen elke avond de hele voorstelling. En halverwege, stappen er ook nog twee op, zonder iets te zeggen.

Zouden jullie graag wereldberoemd willen zijn?
Leon: Het lijkt me niet prettig als iedereen je kent, ik vind dat al genoeg mensen me kennen.
Nico: vind ik ook. Ik heb een tijdje lang gehad dat niemand me kende omdat ik niet op televisie was en dat vond ik ook heel prettig. Ik doe nu dingen die ik het allerleukst vind en daar zijn we goed in.

[media=251ymwthdv]

De volgende voorstelling van Kukeleku is Spiekerboks van Jeffrey Spalburg, zondag 16 januari

Reacties

RickT schreef op :
Leuk interview. Dat verhaal van Leon en Denvis komt helaas weleens vaker voor ;)
Roedie schreef op :
lekker leesbaar interview, goed geschreven!