Voorbereidingen zevende editie Alcatrazz in volle gang

Nog een week en dan vindt de zevende editie van Alcatrazz plaats rond de Kasteelruïne in Horst. Bekende namen dit jaar zijn onder andere Ophidian, Tommyknocker, Zany, The Outside Agency, Promo en Vince. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Talloze medewerkers van L!nQ Events en diverse vrijwilligers zetten met behulp van leveranciers uit het hele land het festival in de steigers. Zaterdag 1 juni moet alles klaar zijn.


“Er komt nogal wat bij kijken” vertelt Paul van Rengs. “We zijn meer dan een half jaar bezig met alle voorbereidingen. Al in een vroeg stadium ben je bezig met het boeken van artiesten omdat je daarvoor afhankelijk bent van de beschikbaarheid. Samen met een creatieve club bedenken we het thema voor deze editie en dit thema wordt vervolgens doorvertaald naar allerlei uitingen. Denk hierbij aan reclame, drukwerk, de website en alle decoratie op het festivalterrein. De hele productie neemt meer dan vier maanden in beslag; hier vallen de tekeningen, de vergunningaanvraag, afspraken met alle leveranciers en sponsoren maar zeker ook het contact met de buurt en de vrijwilligers onder.”

Het thema dit jaar is ‘Join the Movement!’. Samen met de hostingpartners Fusion, UHM en r_AW wordt er een muzikale revolutie in gang gezet. Alle dj’s vertegenwoordigen een van deze partijen en ze proberen met behulp van hun muziek zoveel mogelijk energie op hun fans over te brengen. De verschillende movements komen uiteindelijk allemaal bij elkaar in een spectaculaire eindshow waar al deze energie tot uitbarsting komt. “Het belooft erg spectaculair te worden” vertelt Paul van Rengs.

Net als voorgaande jaren zal de kasteelruïne de uitstraling krijgen die past bij een festival van het kaliber Alcatrazz. Er komen vier stages: ‘The Church’, ‘The Corridor’ (de tunnel onder de A73), ‘The Forest’ en de mainstage wordt dit jaar omgebouwd tot ‘The Town Hall’. Dit zijn de plekken waar de revolutie los zal barsten. Sponsoren en VIP-kaarthouders hebben uitzicht op de mainstage vanuit een verhoogd VIP-deck. Ook de festivalmarkt zal niet ontbreken.

Er zijn nog kaarten te koop voor Alcatrazz, via de website of Primera-winkels. De organisatie heeft in samenwerking met Munckhof een pendeldienst opgezet tussen diverse opstapplaatsen en het festivalterrein. Ze rijden via een vijftal routes. Kijk voor meer informatie op www.alcatrazz.nl . “Het is altijd afwachten wat het weer doet maar zoals het er nu naar uit ziet gaat het een fantastische dag worden!

Reacties

misformoniek schreef op :
Komt de webcam dit jaar er niet te hangen ? Want heb er nog niks over gelezen..
Gradje schreef op :
Jawel, maar onze hardware laat het een beetje afweten. We doen ons uiterste best het nog werkende te krijgen!
I'm on a horse.
Lennart schreef op :
zin in!
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.