Verschillende rassen, verschillende stijlen.

Vrijwel iedereen begeeft zich wel eens in het bruisend nachtleven. Tijdens het uitgaan let je niet alleen op jezelf, maar ook op anderen. Afgezien van de neutrale feestvierder zijn mij vier verschillende mannelijke rassen in het bijzonder opgevallen. Om dit te kunnen beweren heb ik mij begeven op festivals, feesten, in kroegen en discotheken. Op elk van deze festiviteiten waren onderstaande vier groepen aanwezig. Elk vullen zij hun uitgaansavond op een drastisch verschillende manier. Hieronder volgt een korte omschrijving van elk soort.


De denker
Het type persoon waarvan anderen zich afvragen of hij/zij zich wel vermaakt. Stil, maar wel gezellig aanwezig bij vlagen. De bezigheden van deze uitgaansganger beperken zich vooral tot het hebben van een fijne tijd. Vrouwen het hof maken doen ze alleen als de kans op slagen meer dan 80% is. Muziek speelt een belangrijke rol tijdens het uitgaan. De stille genieter luistert kritisch. Zij doen zelden vervelend en raken nooit verwikkeld in een nachtelijke schermutseling. Mensen kijken is een hobby én een van de voornaamste bezigheden tijdens zijn avond. Verveeld lijken maar niet verveeld zijn, dat typeert hen.

De menselijke uitkijktoren
Rokkenjager pur sang, loopt graag achter de dames aan. Dit vaak tot grote ergernis van het vrouwelijk slachtoffer. Deze, vaak toch ietwat macho, types betreden de uitgaansgelegenheid in stijl. Een kraag opgetrokken uit een witte blouse. Of een zwart overhemd, dat kan ook. Al dan niet met een draak op de achterkant. In ernstige gevallen kan er op de lippen een druppeltje lipgloss zijn gevallen. Dit komt in onze Noord-Limburgse omgeving niet zoveel voor.
Zij zijn gemakkelijk te herkennen bij binnenkomst. De club wordt binnengelopen met een entourage van rond de vijf personen. Allen een nonchalante uitstraling. Het hoogste punt van de zaal zal als eerste worden gevonden om het scoutingsrapport op te stellen. Vervolgens zal de roedel zich opsplitsen om de jacht te openen op voor hen het liefst zo drachtig mogelijke vrouwtjes.

De boobytrap bink
Het meest vervelende ras. Als een cheetah lokt hij zijn prooi uit de tent. Deze testosteron-bom legt boobytraps. Denk bijvoorbeeld aan een uitgestoken glas bier, of voet op een onlogische plaats. Vervolgens afwachten. Minuten, soms zelfs uren. Rustig en geduldig, met een boze blik op zijn tijd passeert zijn avond de revue. Zijn vriendin dient als decoratie bij zijn half-ontblote biceps. Een gewaagd ensemble maakt zijn vrouwelijke metgezel een heuse eye-catcher. De keurende blikken van onwetende voorbijgangers zijn hiervan het gevolg. De boobytraps hebben hierdoor een grotere kans van slagen. Alles doordacht. Indien dit gebeurt vormt zich een cirkel. Vervolgens gaat het alpha-mannetje van voor naar achter tegen het slachtoffer botsen. Dit tot groot vermaak van zijn beta-vrienden. Klappen vallen er zelden. Het klassieke held-op-sokken verhaal.

De bodemloze put
Zijn avond begint om 8 uur. Indrinken. Hier wordt de fundering gelegd voor een succesvol verloop van de festiviteiten. Belangrijk is het houden van een stabiel drinktempo. Verzaken is taboe. Tot een uur of 12 gedragen zij zich allemaal identiek. Daarna is er sprake van een tweedeling. Sommigen worden agressief, de anderen steeds rustiger. Bij de agressieve variant worden er overeenkomsten in het karakter met de boobytrap bink getoond. Met één groot verschil. Bij de gewelddadige bodemloze put zijn de klappen wel raak. In de meeste gevallen is er sprake van het Dr. Jeckyll-effect. Een plotsklapse verandering van karakter. Dit effect vindt ook plaats bij de rustige variant van de bodemloze put. Hij keert abrupt huiswaarts zonder iemand in te lichten.

Schroomt u zich niet om een reactie achter te laten, alle verhalen over een van deze groeperingen zijn welkom.

Reacties

Lennart schreef op :
ik voel me toch nergens zo onder vallen
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Randy schreef op :
Dikke kans dat jij dan bij de neutrale feestvierders hoort. Dit zijn meer de 'bijzondere gevallen' ;)
Lennart schreef op :
ah dat stukje had ik gemist :P
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RickT schreef op :
Ik kom het dichtst bij de denker, en zo af en toe de bodemloze put met het verschil dat ik vaak niet naar huis wil/kan gaan. :P
Roelliej schreef op :
Jeej, ik ben de denker. Af en toe een bodemloze put (non-agressieve variant), twee keer in het jaar of zo.
Why are you wearing that stupid man suit?
Roelliej schreef op :
Jeej, ik ben de denker. Af en toe een bodemloze put, twee keer in het jaar of zo.
Why are you wearing that stupid man suit?
Kiejs schreef op :
hmm ik denk een denker met neutrale trekjes, ik vraag me wel af waarom er een plaatje van Nakkie en Terry bij staat.Of is dat gewoon uit pure willekerigheid
Prepare For Trouble and Make It Double!
Roelliej schreef op :
Dat zijn boobytrap binks.
Why are you wearing that stupid man suit?
Joske schreef op :
Hoe zit het met de dames?
Randy schreef op :
Dat gaat deel 2 worden ;)
Joske schreef op :
Leuk! Wanneer? Ben benieuwd;)
Randy schreef op :
Ja de climax moet wel opgebouwd worden dus tel maar op 1 á 2 weken. ;)
Nakkie schreef op :
Vanwaar ik op het plaatje, ik eis financiële compensatie!
Too weird to live, and too rare to die.
Koen schreef op :
zeer herkenbaar.