Verrassende namen voor Birdman Festival

De organisatie van het Birdman Festival heeft inmiddels de eerste artiesten vastgelegd. Het evenement, met als thema “Birdman Village” gaat haar ‘bewoners voor 1 dag’ niet alleen trakteren op theater, pop, rock en dance, maar zal alle voorzieningen kennen die een stad of dorp ook herbergt. Afgelopen week maakte de organisatie van het festival, dat plaats vindt op zaterdag 1 september 2012, via Facebook dagelijks al een artiest bekend.


Diversiteit in programma
Onder meer Mr. Polska, Quintino, Bassjackers en Def P & Beatbusters zorgen voor de muzikale invulling van het nieuwe dorp. Mr. Polska stond in 2010 nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland en werd in 2011 verkozen tot ‘Pool van het Jaar’. Deze artiest is de eerste naam bevestigd voor het nieuwe live-podium van Birdman Festival. Quintino werkte al samen met Afrojack en Tiësto en was afgelopen weekend ook te zien tijdens Stereo Sunday in Venlo. Ook het duo Bassjackers draait al een aantal jaren mee. Hun dancefloor bomb “Mush Mush” zorgde voor de grote doorbraak in 2011. Def P & Beatbusters ontstond 10 jaar geleden als samenwerkingsproject tussen de Osdorp Posse-rapper en de ska/reggae band. Na een succesvol album, top 10-hit ‘Bubbelbad’ en talloze optredens volgde een lange pauze, maar de band is terug en zal ook van Birdman Festival een dik feest maken.

Theater
Net als de vorige editie biedt het festival ook een theaterprogramma. Hiervoor werd afgelopen weekend Jeffrey Spalburg bevestigd. Spalburg is acteur en muzikant, maar vooral bekend als comedian. Zijn eerste voorstelling Brommers kiek’n, over zijn jeugd als Surinamer in Twente, was een succes in Nederland én Suriname. Inmiddels is hij weer bezig met zijn derde voorstelling Thuus, waarmee hij ook het theater in Birdman Village aan zal doen.

Birdman Village: maak het mee!
Onder de noemer Birdman Village verrijst op 1 september een nieuw kerkdorp in Horst aan de Maas, waar naast een muzikale invulling, ook daadwerkelijk ondernemers en dorpbewoners een plek krijgen. Enkele weken geleden deed de organisatie al een oproep aan ‘co-creators’, waarin creatieve geesten werd gevraagd mee te denken over de invulling van Birdman Village. Het stadsbestuur van Birdman Village, onder leiding van Burgemeester Boots, heeft inmiddels uit het groot aantal aanmeldingen tientallen initiatieven geselecteerd, kavels zijn verdeeld en ‘bouwplannen’ worden op dit moment beoordeeld. De eerste co-creators worden inmiddels ook bekend gemaakt via Facebook.

Voorverkoop
Geluksvogels bestelden al een ticket met fikse korting via de website van het festival. Ook deze maand zijn nog tickets met korting verkrijgbaar via de website van Birdman Festival. Vanaf eind juli zijn ook tickets verkrijgbaar bij de regionale voorverkoopadressen.

Meer informatie:
Website www.birdmanfestival.nl
Facebook www.facebook.com/birdmanfestival
Twitter www.twitter.com/birdmanfest

Reacties