Verheldering Kermis Horecaplein

Toen ik las van de vroegtijdige dood van het toekomstige kermishorecaplein, dus zonder grote attractie en een podium of iets dergelijks, vroeg ik me af wat er nu weer fout was gegaan bij de gemeente. We zijn er allemaal van op de hoogte dat gemeente soms niet helemaal weet wat ze willen of dat ze hun plannen weer eens niet door kunnen voeren door partijen met tegenstrijdige belangen, zij het de kermis zelf of de supermarkten.

Wat het ook is, ik wilde wel eens wat verheldering van de gemeente en heb ze een aardig mailtje gestuurd. Dit kreeg ik dan ook daadwerkelijk terug van een zeer aardige medewerker van de gemeente. Ik citeer:“Geachte heer Nellen;

Op het horecaplein komen tijdens de voorjaarskermis inderdaad kermisattracties te staan. Wij hadden in eerste instantie het voornemen om in mei een
proefopstelling te doen op P 2 (parkeerplaats bij de Plus-markt). Deze proef is uitgesteld tot de september kermis.
In mei zullen op het horecaplein een 3 tal vermaakzaken en een aantal kantzaken geplaatst worden. Met de horecaondernemers zal verder gekeken worden hoe het plein ingevuld kan worden. Op verzoek van de horecaondernemers zal ook in toekomst op het horecaplein een kermisattractie geplaatst worden.

Ik hoop dat hiermee uw vragen voldoende zijn beantwoord.”

We kunnen er dus van uit gaan dat het horecaplein er in de nabije toekomst niet gaat komen met de kermis. “Op verzoek van de Horecaondernemers zal ook in de toekomst op het horecaplein een kermisattractie geplaatst worden”. Hieruit kunnen we dus opmaken dat de Horeca zelf het horecaplein niet ziet zitten. Ik vraag me dan we af wat voor nut het heeft om ook de parkerplaats vol te stouwen met kermisklanten.

Wat er ook gebeurt, we zullen het vast en zeker gaan zien tijdens de najaarskermis. Ik blijf van mening dat een groter horecaplein met een podium ( zonder u2 coverband, wel met de Corona's ) heel profijtelijk zou zijn voor horeca en gemeente.

Reacties

Sjors schreef op :
Helemaal mee eens! Hoe stoer zou een podium zijn met de Corona`s :)
Ik denk dat de horeca onderling niet tot overeenstemming kan komen. Denk hierbij aan drank omzetten, ingezette werkuren etc.
Roy schreef op :
Iets klopt er niet in bovenstaand stukje. Waarom zou een ondernemer tegen zijn, terwijl het juist profijtelijk voor hem of haar zou kunnen zijn?
Roy schreef op :
Voordat ik mijn vraag stelde, geeft Sjors volgens mij het antwoord al! ;-)
bramk schreef op :
Een horecaplein met groot podium zou zeker voordeliger zijn voor horeca en gemeente naar mijn mening!
Hoe gezellig is de Sêrumse kermis altijd met het podium en de grote tent midden op de kermis, je ziet ook dat het daar het drukste is!
Nakkie schreef op :
Ze zullen er toch vast niet uit komen.
Jammer
Too weird to live, and too rare to die.