Valpartij betekent einde van wegracecarrière Joey Litjens

Tijdens een vrije training voor de ONK wedstrijd op het circuit van Hengelo (Gld) is vd Heyden motors Yamaha coureur Joey Litjens op donderdag 21 mei 2009 hard ten val gekomen. Inmiddels is bekend geworden dat deze valpartij het ook het einde van z'n wegracecarrière betekent.


Na onderzoek in het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem is Joey overgebracht naar het Viecuri ziekenhuis in Venlo waar hij enkele dagen verbleef om de zwelling in zijn schouder minder te laten worden. Woensdag is Joey overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Leiden waar hij verder werd onderzocht en gisteren is geopereerd aan zijn schouder.

De gecompliceerde operatie die werd uitgevoerd door gespecialiseerde zenuwartsen heeft in totaal ruim 14 uur in beslag genomen. Tijdens eerdere onderzoeken was duidelijk geworden dat vier van de vijf zenuwen die van zijn nek naar zijn schouder lopen waren beschadigd, tijdens de operatie werd duidelijk dat deze vier zenuwen, door de grote klap die zijn lichaam heeft gemaakt, ook los zijn geraakt van zijn ruggenwervel.

Twee zenuwleidingen zijn omgelegd in de hoop dat Joey meer gevoel terugkrijgt in zijn arm. Omdat de vijfde zenuw nog wel vast zit aan zijn ruggenwervel kan Joey zijn vingers iets bewegen, of hij meer gevoel terugkrijgt in zijn arm kan nu nog niets over gezegd worden.

Doordat de zenuwen los zijn geraakt van zijn ruggenwervel en dit niet te herstellen is zal Joey geen kracht in zijn arm meer terugkrijgen en in de toekomst alleen nog op zijn arm kunnen steunen. Dit betekent dat de valpartij van Hemelvaartsdag 2009 ook het einde van zijn wegrace carrière betekent.

Mar Schouten, teameigenaar vd Heyden motors Yamaha Team: "We zijn allemaal sprakeloos. We wisten dat het een serieuze blessure was maar toch hadden we de hoop dat het uiteindelijk goed zou komen. Joey heeft in korte tijd bewezen bij Nederlands beste motorcoureurs van dit moment te horen, als je na slechts een paar wedstrijden in een nieuwe klasse al een ONK overwinning en EK podiumplaats achter je naam hebt staan mag je zeker zeggen dat men rekening met je kan houden. Dit nieuws maakt je wel even stil maar Joey is een vechter en dat is vooral wat hij nu moet blijven doen, vechten en niet opgeven."

Bron: joey-37.nl

Reacties

Sjors schreef op :
Sneu :(
Janneke schreef op :
Goddamnit ja.. Litjes was net op dreef!!
Lennart schreef op :
erg spijtig :(
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Nakkie schreef op :
Inderdaad erg kut. Kut met peren.
Too weird to live, and too rare to die.