UtGlazeHoes Terugblik Maandag

De DJ’s hebben de eerste nacht slecht geslapen waardoor de vermoeidheid een beetje heeft toegeslagen. Gelukkig is de opstartspanning een beetje gezakt en de mannen hebben hun draai in het huis gevonden.
Martijn heeft z’n eerste dip overwonnen. Met een stevige bouillon, droge sokken en degelijke schoenen is ie de eerste nacht goed doorgekomen.
Ook Ron had last van koude voeten. Hij heeft daar een andere remedie op gevonden. Kennelijk zijn er een heleboel jonge dames die thuis aan de pc gekluisterd liggen als Ron mag draaien. Ze staren zich helemaal blind op hem en hopen dat ie het zo warm krijgt dat ie spontaan z’n shirt uittrekt. Dat laatste is nog niet gebeurd, maar z’n tenen zijn ontdooid.


Rob is met vlag en wimpel geslaagd voor de spoedcursus radio-dj. Hij raakt volledig vertrouwd met de knoppen en de microfoon, de jingles, de interviews en reclameblokken.
Hij laat dan ook alle remmen los en zonder enige moeite schakelt ie over van een ongeëvenaarde imitatie van Stevie Wonder achter de piano naar een playbackende Mr. Bean met kerstmuts, waarna hij weer helemaal opgaat in een tennisspelletje op de wii.
Dit alles gaat ‘m toch niet in de koude kleren zitten. Als hij het doel van deze actie tot zich door laat dringen en op het plein voor Ut Glaze Hoes een aantal kinderen lieflijk lachend ziet spelen in de sneeuw wordt het Rob even te veel. Hij is zichtbaar aangeslagen door de grote kindersterfte in de wereld, veroorzaakt door malaria.
Iedereen in het huis en achter de schermen weten weer waarvoor ze deze actie voeren.
Peter is de rustige, stabiele factor in het huis. Met gepaste trots neemt hij een prachtig spandoek van zijn kinderen in ontvangst. Zo bijdehand als ze zijn hebben ze bij de kapper gevraagd niet te hoeven afrekenen en het beschuldigde bedrag bij het Ut Glaze Hoes te doneren. En zo geschiedde.

Eric Seuren van Dagblad de Limburger heeft een cheque van € 500,- gebracht en heeft de dj’s 24 uur ondersteund. Hij heeft behoorlijk last gehad van de honger en kon de drankjes nog niet waarderen. Maar ja, die waardering is een volgende fase in het hongerproces. Al met al is dit avontuur hem heel goed bevallen en hij zou het meteen weer doen.

Maandagavond is een drukke, hectische avond geweest met veel optredens. De opzwepende muziek heeft het publiek en de dj’s een enorme energieboost gegeven. Het etenloze leventje begint te wennen en ook het samenwonen bevalt de heren zeer goed. Er wordt al gesproken over een samenlevingscontract, maar dat moet nog overlegd worden met de partners…
Gaandeweg de actie zijn er verschillende troetelnamen voor Ut Glaze Hoes ontstaan, zoals, kas, aquarium, kaasstolp en vitrine.

De verzoekjes komen aan de lopende band binnen en worden met alle liefde en plezier gedraaid en natuurlijk wordt er goed voor betaald.
Ook op de veilingartikelen wordt goed geboden, maar dat kan natuurlijk altijd meer.
Tot woensdag 18.00 uur kan er geboden worden op de veilingartikelen. Deze staan op de site vermeld en als je er op klikt wordt je meteen doorgelinkt naar marktplaats om te bieden.
Groet J.M.

Reacties