TV-debuut voor Horster regisseur

Afgelopen vrijdag was de tv-première van 'Alex in Amsterdam' van de uit Horst afkomstige regisseur Michiel ten Horn.
Alex in Amsterdam maakt deel uit van het project One Night Stand dat jonge filmmakers de kans geeft om zich te bewijzen voor het grote publiek.
De film werd tijdens het Nederlands Filmfestival tevens genomineerd in de categorie 'Beste debuutfilm'.
Alex in Amsterdam is een sprookjesachtig verhaal over een Limburgse jongen die op zoek gaat naar een kamer in Amsterdam. Eenmaal daar aangekomen maakt hij op een wel heel bijzondere manier kennis met Amsterdam.
"Alex in Amsterdam lijkt erg te zijn geïnspireerd op Alice in Wonderland, waarin de hoofdpersoon op steeds vreemdere plekken terecht komt en daarin dieper verzeild raakt. Vooral een moment waarin Alex in een vaag steegje bij een andere banketbakkerij wat spacecake naar binnen werkt, staat symbool voor de trip die Alice in het land der wonderen begaat door het innemen van snoepjes. De stijl van de film heeft ook veel weg van de Franse cineast, Jean-Pierre Jeunet, echter zonder alle extreme stijlmiddelen en fantasieën. De film lijkt door zijn naïeve manier van vertellen ook veel uit Amelie te hebben gehaald. De dialogen zijn echter niet altijd even sterk en doen soms wat gekunsteld aan. Hier had misschien wat meer uitgehaald kunnen worden om het geheel iets sterker neer te zetten."

Moviesense.nl

Bekijk Alex in Amsterdam

Bekijk een interview met Michiel ten Horn

Reacties

RickT schreef op :
ik vond het een leuke korte film! mooie shots en een grappig verhaal
Lennart schreef op :
interview is leuk.. de film ook eens kijken :)
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Lennart schreef op :
film net gekeken. heel erg leuk :)
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Anke schreef op :
zag er top uit!