Touwtrekken in Horst: nieuwe formule

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober organiseert vrijetijdsvereniging “Linde Boys” in de Mèrthal aan de Gasthuisstraat in Horst voor de 24e keer de jaarlijkse touwtrektoernooien.

Op zaterdag wordt vanaf 18.00 uur gestreden om de hoogste eer in de “Indoor Touwtrekkampioenschappen Horst aan de Maas”. Met het oog op de gemeentelijke herindeling kunnen, anders dan voorgaande jaren, ook teams inschrijven uit de gemeente Sevenum en uit Meerlo, Tienray en Swolgen. Daarnaast wordt dit jaar ook een start gemaakt met een mixed-teamtoernooi.

Op zondag vindt vanaf 11.00 uur het “Nederlands Indoor Kampioenschap Touwtrekken voor mensen met een beperking” weer plaats. Aan dit toernooi nemen teams deel die bestaan uit een mix van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, hun familieleden, vrienden of kennissen.
De opbrengst van dit toernooi wordt door de “Linde Boys” gesponsord aan een project dat met de doelgroep van doen heeft. Dat project wordt tijdens het toernooi bekend gemaakt. In het verleden werden zo al talloze wensen gerealiseerd.


De wedstrijden garanderen een hoop spektakel voor de deelnemers maar zeker ook voor het publiek. Beide dagen is de entree gratis en ’s zondags is er een optreden van Frans Theunisz. Op zondag zijn er verder speciaal voor de kinderen ook een springkussen en een schminkhoek. De touwtrekkampioenschappen zijn een bezoek aan de Mèrthal meer dan waard.

Een deelnameformulier is aan te vragen via lindeboys@home.nl

Reacties