Toch geen horecaplein met de kermis?

Nou De Echo kwam net binnen, en op de voorpagina staat al meteen dat de winkeliers/ondernemers van Horst niet willen dat de kermis verplaatst wordt, aangezien dat logistiek nogal lastig blijkt te zijn: je raakt ineens een hoop parkeerplaatsen kwijt en ook vrachtwagens kunnen de winkels niet meer fatsoenlijk bevoorradden.

Erg jammer dat die winkeliers niet inzien hoe 'groot' de Horster kermis kan worden als er een apart horecaplein is. Tsja: het levert de winkeliers misschien niet meteen iets op, maar Horst zal wel bekender worden als uitgaanscentrum en ook de 'normale' winkeliers kunnen daar hun voordeel van meepikken (op bijvoorbeeld de zaterdagmiddagen).

Daarnaast is het inderdaad één drukke zaterdag voor de winkeliers, maar qua bevoorrading is daar wel een mouw aan te passen (goed en op tijd inkopen, en een dagje eerder laten leveren) en qua parkeerruimte redden de mensen zich ook wel. Daar staat dan namelijk wel vijf avonden feest in het centrum tegenover: iets waar in ieder geval alle horeca goed van kunnen profiteren. En buiten al die geldelijke kwesties is het ook nog eens gewoon gezellig.

Onze kermis kan gewoon net zo bekend worden als de Maasbrese kermis of de Overloonse kermis, met grote bands en dj's op een groot podium. Weet je hoe gezellig...

Ik benieuwd of de winkeliers hun zin door kunnen drijven, wat jij?

Reacties

RickT schreef op :
Welke idioot gaat er ook met de kermis winkelen. Erg jammer wederom...
Maar ik pleit hier al jaren voor en ik ben wel blij dat er eindelijk over nagedacht wordt.
RickT schreef op :
Ik vind de Horsterkermis trouwens ook veel te groot voor een dorp als Horst. 'Vroeger' werd het gedeelte voor de Etos volgensmij nooit gebruikt. Daar staan sinds kort de kinderattracties. Nou haal dan 3 attracties/kraampjes weg, zet de kinderdingen terug op de oude plek en gooi de spin en de bank voor de Etos neer. Dan is het plein mooi vrij.
supermario17 schreef op :
Dat is ook erg lastig met leveringen. Leverschema's e.d. staan voor maanden vast, die kun je niet zomaar aanpassen. Ook moeten sommige winkels dagelijks bevoorraad worden (vers) waardoor dat erg lastig wordt....

Aan de andere kant wordt het natuurlijk wel 'n stuk gezelliger op het horeca plein omdat de horeca er zelf iets moois van kan maken.... Tis lastig om het voor iedereen goed te doen:)
Gradje schreef op :
@RickT:
Mjah, maar als je kijkt naar de 'wat jongere' jeugd (12-16 jaar) is deze opzet wel weer kei goed. Zeker de meikermis is in kermisland al redelijk bekend. (Je wil niet weten hoeveel hits wij in tijdens de kermis hadden vanuit verschillende kermisforums). Dus de indeling is zo wel goed.

@Supermario17
Maar dan nog is dat niet onoverkomelijk. Op de eerste plaats omdat de kermis al jaren van tevoren vast staat ;) Daarnaast kunnen de vrachtwagens van de kermisexploitanten zelf ook altijd over de kermis rijden, en ook de brandweer moet dat altijd kunnen. Ook liggen de grootste te bevoorraden winkels (Edah en Lidl) aan 'de andere kant'.
Ook betreft het dan één dag (de zaterdag) waar het echt problematisch zou worden, en wat dat betreft mag er dan ook wel iets meegewerkt worden door de winkeliers. Het is denk ik wat geven en nemen, en zoals RickT al zegt: wie gaat er dan ook op zaterdagavond naar het dorp.

Ik denk dat het voor de gezelligheid en bekendheid van Horst juist erg goed is als er een echt horecaplein met de kermis komt.
I'm on a horse.