Steun de ijsbaan! We hebben nog veel sponsoren nodig.

Het zijn niet alleen ondernemers die IJsbaan Horst ondersteunen. Ook de gewone burger ziet de meerwaarde van dit winterevenement in hartje Horst. Zo raakten de buurtgenoten van de Van Douverenstraat tijdens de jaarlijkse Sintermerte-avond op straat met elkaar in gesprek over de ijsbaan. Duidelijk werd dat er nog veel vierkante meters ijs verkocht zouden moeten worden om ervoor te zorgen dat de ijsbaan ook dit jaar door zal kunnen gaan.

Iedereen was het er over eens dat het schaatsplezier voor de kinderen uit de buurt niet verloren mag gaan. Spontaan werd door een van de kinderen een oude spaarpot van de slaapkamer gehaald. Twee volwassenen en een handvol kinderen gingen langs de deuren van de ‘noabere’ en binnen no-time was het spaarvarken gevuld met maar liefst 150 euro! Goed voor ruim een vierkante meter ijsvloer! Het geld dat nog overblijft gaat in de buurtpot en wordt aan de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel van buurtvereniging Nurgus Beter besteed. Een goed voorbeeld dat hopelijk navolging zal vinden in andere buurten.

Tientallen leerlingen van het Dendron en Citaverde lopen hun maatschappelijke stages bij de ijsbaan. Voor dit jaar is de planning alweer vol! Dat de leerlingen zich ook echt betrokken voelen blijkt bijvoorbeeld uit het initiatief van Menno Lubbers en Micha Lok. Zij zijn 15 jaar en zitten in VWO 4 van het Dendron. Zij willen wafels gaan verkopen in de aula. Met de opbrengst willen ze ook een meter ijs kopen om er zo voor te zorgen dat de ijsbaan er ook echt komt dit jaar.

Steun de ijsbaan! We hebben nog veel sponsoren nodig. Aanmelden kan eenvoudig via www.ijsbaanhorst.nl

Reacties