Sozen sluiten aan bij project Lekker Friz

‘Geen alcohol onder de 16 en geen overmatig alcoholgebruik vanaf 16!’ Dat is waar het jongeren en alcoholproject Lekker Friz! voor staat. Ook de sozen in de gemeenten Gennep, Horst aan de Maas en Venray maken zich hard voor deze boodschap.

Het jongeren en alcoholproject Lekker Friz! en de sozen slaan de handen in elkaar: vanaf vrijdag 23 maart starten 14 sozen met de pilot “polsbandjesbeleid”. Het beleid is opgesteld door de sozen in samenwerking met het project en jongerenwerk Synthese.
Door in alle jongerencentra hetzelfde toegangssysteem te hanteren, weten jongeren waar ze aan toe zijn: jongeren onder de 16 ontvangen een Lekker Friz! stempel en jongeren die de leeftijdsgrens van 16 hebben bereikt, ontvangen een polsbandje. Aan de hand van de uitgereikte stempels en polsbandjes kunnen (bar)medewerkers preventief toezicht houden bij het verstrekken van consumpties. Het beleid sterkt vrijwilligers in het aanspreken van overtreders.


Start pilot
Op donderdag 22 maart gaf wethouder Wijnhoven, bestuurlijk verantwoordelijke van het project Lekker Friz!, de aftrap van de pilot welk gedurende een jaar wordt gehouden. Dat deed zij door de middelen, zoals polsbandjes, posters en viltjes, aan de 14 sozen uit te reiken.

Polsbandjesbeleid ook voor evenementen
Niet alleen de sozen, maar ook evenementen kunnen gebruik maken van het polsbandjessysteem. Meer informatie hierover is te vinden op www.lekkerfriz.nl.

Reacties

RickT schreef op :
Ah het OJC Niks systeem spreidt haar vleugels uit. Goed nieuws.
Nu ze het overal gaan invoeren krijgen we misschien wat minder scheve gezichten bij de entree.
jannis schreef op :
En het verschil tussen 16 en 18? Verschillende bandjes?
San schreef op :
Sozen schenken geen sterke drank (18+), daar zijn dus ook geen andere bandjes voor nodig.
Vivian schreef op :
Ben benieuwd! Klinkt als een goed initiatief :)