Skatebaanfail?

Daar issie dan. De skatebaan. Het kostte heel wat voeten in de aarde, heel wat metalen buisjes in de rand van het gemeentehuis, en heel wat geklaag van potentiële omwonenden. En dan issie er nu, je zou denken: de gemeente doet het nu ook góed.


Nu zijn we op Dreksbak nooit vies geweest van een beetje geklaag, dus bij deze: Wat is de nieuwe skatebaan toch een faal. En dat zeg niet ik, maar wat skaters uit Horst en omstreken.

Om te beginnen met de ondergrond: tegels! Vast goedkoper dan asfalt (weten wij veel), in ieder geval onpraktischer en gevaarlijker. Door de tegels heb je de hele tijd 'deukjes', en over niet al te lange tijd gaan er vast ook tegels een beetje scheef liggen waardoor je dus helemaal eroverheen struikelt.

Dan leveren ze de baan op, en stikt het nog van het zand (wat is gebruikt als voegmiddel). Als je dan zo'n project oplevert, dan zorg je dat dat zand weg is. De lagers van de wielen hebben een hekel aan zand!

En dan zou je toch zeggen dat de gemeente toch op z'n minst de vorige skatebaan probeert te evenaren, en probeert een mooi alternatief te zijn voor de skatebanen in Broekhuizen en Melderslo... Maar een half-pipe eigenlijk het boegbeeld van iedere skatebaan, moet ook ontbreken.

En dan over veiligheid gesproken, alles is zo dicht op elkaar gezet, dat er niet eens 'uitloop' is: als je met enige snelheid over een obstakel heen springt/glijdt/struikelt is het ook wel handig als je daarna nog iets van ruimte hebt om je snelheid iets omlaag te krijgen en weer te manoeuvreren.

Helaas gemeente Horst aan de Maas. Een gemiste kans.

Reacties

RickT schreef op :
Een beetje de HSL van Noord-Limburg zo onderhand :P
RickT schreef op :
Een beetje de HSL van Noord-Limburg zo onderhand ;)
Gradje schreef op :
Ja, had het er van het weekend al over met Joep, die toch geregeld gaat skaten. Echt een aanfluiting vond hij het. Hij is ook met skateboard gaan kijken, maar vond het eigenlijk gewoon niet verantwoord.
Ik snap ook echt niet dat ze bij de gemeente gewoon een paar goede skaters vragen wat ze willen en zo samen een concept uitwerken. Echt iedere skater had gezegd dat die tegels waardeloos zijn, en als ze een ruimtelijke schets zagen hadden ze ook zo gezien dat het te dicht op de hoofdstraat zat... Een gemiste kans...
I'm on a horse.
Lennart schreef op :
staat een bordje bij dat je verplicht bescherming moet dragen dat is toch meer dan voldoende ;)
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Smek schreef op :
die boeit daat ga neet, aas het er maa is. ze haaje inderdaad een groepje motte zeuke vur daat samen te ontwerpen..
GELD VERNEUKE
Teun schreef op :
Ik ben er van de week langsgelopen, en het is echt een schande. Er zo lang over doen, en dan komen ze met dit. Het valt me nog mee dat er tegels liggen, ik had de gemeente ook nog wel in staat geacht om er gras onder te leggen.
KILL IT! KILL IT WITH FIRE!
RickT schreef op :
Waarom het zo lang geduurd heeft weten we allemaal wel, maar inderdaad het eindresultaat is nogal jammer.
Wat hier trouwens niet in het artikel staat is dat je zo de Hoofdstraat op kan vliegen.
mickeyc schreef op :
ohw, moet dat een skatebaan voorstellen ja ?
jannis schreef op :
Denk dat er in dit topic weinig ruimte is voor discussie: iedereen is het met elkaar eens.
Gradje schreef op :
soms, in verkiezingstijd weten politici onze site nog wel te vinden. Heel misschien nu ook wel? :P (Roy ofzo)
I'm on a horse.
Jules schreef op :
Gave kunst van George wel.... verder heb ik er niks over te zeggen.
Geert schreef op :
Ik heb begrepen dat er wel degelijk een skater bij betrokken is geweest. Ik weet niet hoeveel invloed die had, maar los daarvan. Ik vind het vooral jammer dat iedereen zo snel elkaar napraat terwijl volgens mij ook iedereen de voorgeschiedenis (nimby) kent. En dan is 'de gemaent' wel een heel gemakkelijke 'schuldige'. Ze doen nooit wat en hebben het altijd gedaan... Inwoners van de gemeente die in het verleden met succes het plaatsen van een nieuwe skatebaan in hun 'achtertuin' hebben tegengehouden, vinden nu wel hele onverwachte medestanders...
Veiligheid is uiteraard belangrijk en daar moeten we misschien nog een slag in maken. Als je met een beschuldigende vinger naar 'de gemaent' wijst, wijs je in feite ook naar jezelf. Ik heb toch wel moeite met mensen die het achteraf allemaal zo goed weten. En daar zeg ik niet mee dat het allemaal dus goed gegaan is, maar we moeten het wel samen blijven doen.
Geert schreef op :
O ja, ik werk bij 'de gemaent', was bij de opening, zag een groot aantal skaters en BMX'ers genieten en zo nu en dan gevaarlijke dingen doen... Waarna er meteen veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Zo zijn we dan ook weer bij 'de gemaent'.
RickT schreef op :
De locatie is ook goed, perfect zelfs, en het heeft veel tijd, geld en energie gekost, maar de uitvoering is wat minder. En dat maakt het (juist omdat het zoveel energie heeft gekost) extra jammer.
RickT schreef op :
De locatie is ook goed, en het heeft veel tijd, geld en energie gekost, maar de uitvoering is wat minder. En dat maakt het (juist omdat het zoveel energie heeft gekost) extra jammer.
Gradje schreef op :
Ja, precies. De skaters die ik sprak (en wat dus de basis was voor mijn verhaal), zijn gewoon echt niet te spreken over de indeling/aanleg. Locatie is goed, en ik vind het ook echt goed dat de gemeente een skatebaan heeft gerealiseerd, maar moeten we het daarom maar per definitie allemaal de hemel in prijzen?
Juist in zo'n "dossier" zou je toch zeggen dat er extra goed wordt gekeken en geluisterd naar de mensen die er gebruik van gaan maken?

Tegels is niet 'ongelukkig', maar gewoon ronduit dom. Gewoon niet serieus te nemen. Als de gemeente een nieuw Gasthoês zou gaan bouwen, en in plaats van bakstenen stro zou gebruiken, dan mag er toch wel gezegd worden dat dat dom en onveilig is?

En nogmaals, ik vind het wel goed dat er al die tijd gezocht is naar oplossingen, en ik weet dat mensen ook echt "blij" waren toen bekend werd dat de skatebaan bij de kerk kwam, maar diezelfde mensen nemen dit echt niet serieus. Helaas. Want het is zonde van alle tijd en energie die erin gestoken is.
I'm on a horse.
Roedie schreef op :
Ik vind het al heel wat dat skaters gewoon zo maar gratisch voorzieningen krijgen. Ik wil een mountainbike route van een KM of 40 door de bossen, kan dat ff aangelegd worden gemaent ?
donnybrookhc schreef op :
Ik heb het al vaker gezegd en ik zeg het maar weer , op de grond schijten en daar een kickflip overheen maken is ruiger en veiliger
Britske schreef op :
Ik wil betere routes om over te solexen.

Maar goed, als je zoiets maakt, maak het dan goed. Met een beetje boerenverstand hadden een hoop ergernissen makkelijk voorkomen kunnen worden.
Gradje schreef op :
Ik denk dat de skaters het minste "klagen". Die lachen het gewoon vierkant uit en gaan gewoon verder. Die Horster skaters zullen wel weer in no time bij het gemeentehuis zitten, of ze zoeken andere plekken op in de regio.

Over veiligheid gesproken:

:P (als je kijkt hoeveel kinderen er nu steeds op de skatebaan zitten, kan dit écht niet)
I'm on a horse.
Gradje schreef op :
Ik denk dat de skaters het minste "klagen". Die lachen het gewoon vierkant uit en gaan gewoon verder. Die Horster skaters zullen wel weer in no time bij het gemeentehuis zitten, of ze zoeken andere plekken op in de regio.

Over veiligheid gesproken:

:P
I'm on a horse.
Goulash schreef op :
Misschien heeft de gemeente nog iets grandioos in petto. Wat nou als dit gedeelte het voorportier is van een skatebaan in de Lambertuskerk? Nog een paar jaar wachten en niemand gelooft meer, dan kun je er een andere bestemming van maken :P
RickT schreef op :
Ik vind het trouwens wel vervelend voor onze huis-politicus die zich er zo lang en intensief voor heeft ingezet. En ook voor Loes Wijnhoven want zij heeft het relatief nog snel voor elkaar gekregen. Maaaaar zal allemaal wel goed komen. :)
janwillem3488 schreef op :
Het risico dat skaters de straat op vliegen lijkt me met die railing toch kleiner, ben trouwens ook benieuwd hoe de kerk er over 2 maanden uit ziet.
Gradje schreef op :
Nah, fietste net naar huis, schoot een skateboard precies de weg op. Gelukkig geen auto, anders was die in ieder geval flink geschrokken.
I'm on a horse.
leonlitjens schreef op :
hallo, ik heb toch de behoefte om te reageren. Ten eerste heeft agv NIMBY-effecten het lang geduurd voordat de skatebaan er kwam. Wij wilde het sneller realiseren maar mn agv nieuw jurispudentie op het gebied van geluid dat ontstaan is door uitspraken door de rechtbank nav de Merwijckstraat. Hierddor zijn de normen dermate aangescherpt dat eigenlijk nergens in een bebouwde omgeving een skatebaan gerealiseerd kan worden. Door de inzet, creativiteit en vastberadendheid van loes Wijnhoven is het er van gekomen. Geloof we en ik kan het weten: het lijkt makkelijker dat het is. Bij het ontwerpen is gebruik gemaakt van kennis van skaters is het ontwerp gemaakt. Echter bij de opening is door Loes Wijnhoven zelf al enkele 'foutjes'ontdekt. Zij heeft daarop direct actie ondernomen en komt nu met maatregels om het eea te verbeteren. Dus zij is er mee bezig. Waar ik mij aan stoor is dat de inzet niet gewaardeerd lijkt te worden en als blijkt dat bepaalde zaken niet optimaal zijn er op deze wijze op wordt gereageerd. Als al die mensen die nooit een fout maken alleen zouden mogen reageren op deze site dan zou het akelig stil worden. had het voorkomen kunnen worden: wellicht ja echter aan de voorkant is door gebruik te maken van skate-deskundigheid getracht fouten te voorkomen. helaas pakken zaken iets anders uit. Ik zeg dan oplossen, niet meer zeuren en genieten. Juist het oplossen wordt nu aangepakt.
leonlitjens schreef op :
Tenslotte: bepaalde maatregelsinzake veiligheid zijn gelijk genomen maar de hekken werden door mensen/skaters zelf weggezet. Hoe je het ook bekijkt mensen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid!
janwillem3488 schreef op :
Goedzo Leon!
Ik ben er oprecht heel erg blij mee dat je dergelijke kritische uitlatingen durft te doen ten opzichte van kiezers.
Daarnaast ben ik ook wel benieuwd naar de mening van het college over de comments van Roedie en Britske.
Waarom voor skaters wel een voorziening creëeren en andere groepen, zoals mountainbikers en Solex-rijders niet. Ik bedoel dan niet zozeer deze groepen specifiek maar waarom skaters wel, en andere (vergelijkbare) groepen niet.
Heeft dit met aantallen te maken, met overlast bij gebrek aan voorziening, veiligheid van de skaters, veiligheid van anderen?
RickT schreef op :
De moeite wordt zéker wel gewaardeerd hoor Leon, althans dat neem ik toch aan. We hebben het hele traject hier op Dreksbak ook gevolgd dus de meesten hier weten ook hoeveel moeite het heeft gekost. Ik vind het wel raar dat de skaters deze ondergrond zelf goed hebben gekeurd want ik geloof dat dit het grootste euvel is.
En het komt ook wel goed, de 'Dreksbak toon' is altijd vrij kritisch. Maar het is niet alleen de Dreksbak toon (wie skate er hier?) maar wat ik uit de Limburger en de reacties op straat opmaak ook de skaters zelf en daar gaat het uiteindelijk om. Daarom vind ik het ook zo jammer voor degenen die er zoveel tijd en energie in hebben gestoken, en degenen die er al zo lang op wachten, dat het nu toch niet helemaal klaar blijkt te zijn. Verder kudos voor Loes Wijnhoven, nog de laatste puntjes op de spreekwoordelijke 'i' en klaar.

hallo, ik heb toch de behoefte om te reageren.
Mag wel vaker hoor :)

janwillem, de skatebaan was er ooit en toen er nieuwe appartementen werden gebouwd en de skatebaan moest wijken is destijds toegezegd dat de skatebaan ergens anders zou komen. Belofte maakt schuld. :)
RickT schreef op :
De moeite wordt zéker wel gewaardeerd hoor Leon, we hebben het hele traject hier op Dreksbak ook gevolgd dus de meesten hier weten ook hoeveel moeite het heeft gekost. Ik vind het wel raar dat de skaters deze ondergrond zelf goed hebben gekeurd want ik geloof dat dit het grootste euvel is. En het komt ook wel goed, de 'Dreksbak toon' is altijd vrij kritisch. En het is niet alleen de Dreksbak toon (wie skate er hier?) maar wat ik uit de Limburger en de reacties op straat opmaak ook de skaters zelf en daar gaat het uiteindelijk om. Daarom vind ik het ook zo jammer voor degenen die er zoveel tijd en energie in hebben gestoken, en degenen die er al zo lang op wachten, dat het nu toch niet helemaal klaar blijkt te zijn. Verder kudos voor Loes Wijnhoven, nog de laatste puntjes op de spreekwoordelijke 'i' en klaar.

janwillem, de skatebaan was er ooit en toen er nieuwe appartementen werden gebouwd en de skatebaan moest wijken is destijds toegezegd dat de skatebaan ergens anders zou komen. Belofte maakt schuld. :)
RickT schreef op :
De moeite wordt zéker wel gewaardeerd hoor Leon, we hebben het hele traject hier op Dreksbak ook gevolgd dus de meesten hier weten ook hoeveel moeite het heeft gekost. Ik vind het wel raar dat de skaters deze ondergrond zelf goed hebben gekeurd want ik geloof dat dit het grootste euvel is. En het komt ook wel goed, de 'Dreksbak toon' is altijd vrij kritisch. Maar het is niet alleen de Dreksbak toon (wie skate er hier?) maar wat ik uit de Limburger en de reacties op straat opmaak ook de skaters zelf en daar gaat het uiteindelijk om. Daarom vind ik het ook zo jammer voor degenen die er zoveel tijd en energie in hebben gestoken, en degenen die er al zo lang op wachten, dat het nu toch niet helemaal klaar blijkt te zijn. Verder kudos voor Loes Wijnhoven, nog de laatste puntjes op de spreekwoordelijke 'i' en klaar.

janwillem, de skatebaan was er ooit en toen er nieuwe appartementen werden gebouwd en de skatebaan moest wijken is destijds toegezegd dat de skatebaan ergens anders zou komen. Belofte maakt schuld. :)
RickT schreef op :
De moeite wordt zéker wel gewaardeerd hoor Leon, we hebben het hele traject hier op Dreksbak ook gevolgd dus de meesten hier weten ook hoeveel moeite het heeft gekost. Ik vind het wel raar dat de skaters deze ondergrond zelf goed hebben gekeurd want ik geloof dat dit het grootste euvel is.
En het komt ook wel goed, de 'Dreksbak toon' is altijd vrij kritisch. Maar het is niet alleen de Dreksbak toon (wie skate er hier?) maar wat ik uit de Limburger en de reacties op straat opmaak ook de skaters zelf en daar gaat het uiteindelijk om. Daarom vind ik het ook zo jammer voor degenen die er zoveel tijd en energie in hebben gestoken, en degenen die er al zo lang op wachten, dat het nu toch niet helemaal klaar blijkt te zijn. Verder kudos voor Loes Wijnhoven, nog de laatste puntjes op de spreekwoordelijke 'i' en klaar.

janwillem, de skatebaan was er ooit en toen er nieuwe appartementen werden gebouwd en de skatebaan moest wijken is destijds toegezegd dat de skatebaan ergens anders zou komen. Belofte maakt schuld. :)
RickT schreef op :
De moeite wordt zéker wel gewaardeerd hoor Leon, we hebben het hele traject hier op Dreksbak ook gevolgd dus de meesten hier weten ook hoeveel moeite het heeft gekost. Ik vind het wel raar dat de skaters deze ondergrond zelf goed hebben gekeurd want ik geloof dat dit het grootste euvel is.
En het komt ook wel goed, de 'Dreksbak toon' is altijd vrij kritisch. Maar het is niet alleen de Dreksbak toon (wie skate er hier?) maar wat ik uit de Limburger en de reacties op straat opmaak ook de skaters zelf en daar gaat het uiteindelijk om. Daarom vind ik het ook zo jammer voor degenen die er zoveel tijd en energie in hebben gestoken, en degenen die er al zo lang op wachten, dat het nu toch niet helemaal klaar blijkt te zijn. Verder kudos voor Loes Wijnhoven, nog de laatste puntjes op de spreekwoordelijke 'i' en klaar.

hallo, ik heb toch de behoefte om te reageren.
Mag wel vaker hoor :)

janwillem, de skatebaan was er ooit en toen er nieuwe appartementen werden gebouwd en de skatebaan moest wijken is destijds toegezegd dat de skatebaan ergens anders zou komen. Belofte maakt schuld. :)
leonlitjens schreef op :
Het verschil tussen genoemde routes en skatevoorziening is dat een skatevoorziening alleen gerealiseerd kan worden door een overheid: bestemmingsplan en kosten etc. Dus daardoor wordt het snel een taak van de overheid. Een TWC maar ook een solexverhuur kunnen iom routes uitzetten en men kan daar subsidies voor krijgen. Dus op dat punt vinden we dat wij als overheid een meer stimulerende/faciliterende rol hebben itt de skatebaan waar onze rol trekker/uitvoerder is. Dus als er behoefte aan is zijn er mogelijkheden voor waarbij de overheid in een andere rol zit
Bert schreef op :
Ik zou dat hele ding dan maar weer afbreken en er een chille buitentap neerzetten
Roedie schreef op :
Goeie inhoudelijke reacties hierboven (behalve die van bert natuurlijk). Ook duidelijk waarom skaters wel!. Het blijft natuurlijk internet eigen lekker populair en gemakkelijk te zeiken zonder voorkennis of onderbouwing. Ik snap dat dit irritatie op kan wekken, maar ik denk dat je er een stukje doorheen moet kijken. Ik heb juist het gevoel dat de gemeant wel hard zijn best doet. Ook door hier zo actief aanwezig te zijn!
RoyBouten schreef op :
Quote: Gradjesoms, in verkiezingstijd weten politici onze site nog wel te vinden. Heel misschien nu ook wel? :P (Roy ofzo)
Moet eerlijk bekennen dat ik de laatste tijd meer van het lezen ben geweest.

Dan met betrekking tot de skatebaan.

Halfpipe
In het begin van het proces is met de gemeente, enkele skaters en ik dacht synthese om tafel gezeten. Een half pipe hoefde men niet, die was op skateafstand te vinden. Men was vooral op zoek naar de wat natuurlijkere skate elementen. Zo werd het ons als raad gezegd en al die tijd heeft niemand zich gemekd dat dit niet klopte.

Locatie
We hebben zelf meerdere initiatieven genomen tot bepaalde locaties (ANCO, Norbertusparochie) maar overal waar we een skatebaan planden kwam de buurt in opstand. Waar de gemeente haar nek uitstak en gewoon begon met aanleggen werden we teruggefloten door de rechter. De klagende buren zijn inmiddels beloond met een mooi speelveldje. De kids daar gun ik het, maar de buurt had ik liever met een strook asfalt laten zitten.

Veiligheid
Er waren/zijn inderdaad opmerkingen te maken over de veiligheid van de skatebaan te maken. Tijdens de opening afgelopen zaterdag heb ik met Loes Wijnhoven gesproken over de richting van een van de elementen. Als je er vanaf komt ga je richting de weg. Diezelfde avond heeft Loes gebeld en maandag was het element gedraaid. Gevolg hiervan was de grote hoeveelheid zand die er nog lag.

Gemeenschapsdenken
De skatebaan ligt er nu en is verre van perfect. Het is echter nu zaak dat we de skatebaan zo goed mogelijk gaan maken. Die betonblokken zien er natuurlijk niet uit, maar met de hekken moet het al een stuk beter zijn. Tips zijn echter altijd welkom. Heb zelf afgelopen zaterdag een 10tal skaters meegenomen naar de opening en met ze gepraat over de skatebaan. Daar bleek al dat hun behoefte (logisch trouwens) anders was dan de geinventariseerde behoefte 6 jaar geleden.

Roedie en Britske
Kom met ideeen en we zorgen er samen voor. Moeten we wel met zn 3en doen want als ik op de mtb zit en ik kom helemaal kapot het bos uit heb ik een hekel aan solexxen op het fietspad :-)
Roedie schreef op :
Ow het was eigenlijk een snel voorbeeld, eigenlijk kan je hier best mooi fietsen in de regio, al mag het eigenlijk niet (fietsen in de bossen op wandelpaden). Ook voor de veiligheid is het niet altijd super. Ik probeer altijd op rustige tijden de bossen in te gaan en als er wandelaars zijn nader ik ze rustig en op afstand zodat ze zich niet rot schrikken.

Vaste MTB routes hebben een richting en zijn dus ook voor de mountainbikers veiliger (kan je niet op elkaar botsen). De dichtbijzijnste officiele route ligt bij well/bergen. Maar ik heb al eens vaker gehoord dat er plannen zijn om in de schaakse bossen een vaste route aan te leggen. Lijkt me een goed idee natuurlijk. Een veilige MTBroute gescheiden van wandelaars en met richting.

Sorry voor het topic kapen, als er nog reacties op zijn dan splitsen we hem wel af :)
Roedie schreef op :
Ow het was eigenlijk een snel voorbeeld, eigenlijk kan je hier best mooi fietsen in de regio, al mag het eigenlijk niet (fietsen in de bossen op wandelpaden). Ook voor de veiligheid is het niet altijd super. Ik probeer altijd op rustige tijden de bossen in te gaan en als er wandelaars zijn nader ik ze rustig en op afstand zodat ze zich niet rot schrikken.

Vaste MTB routes hebben een richting en zijn dus ook voor de mountainbikers veiliger (kan je niet op elkaar botsen). De dichtbijzijnste officiele route ligt bij well/bergen. Maar ik heb al eens vaker gehoord dat er plannen zijn om in de schaakse bossen een vaste route aan te leggen. Lijkt me een goed idee natuurlijk. Een veilige MTBroute gescheiden van wandelaars en met richting.
Britske schreef op :
Ja, de schaakse bossen waren mooie routes. Maar wat doen die knuppels.. meppen ze een van de mooiere bossen van de omgeving voor een derde deel tegen de grond om zogenaamde hei te creëren. Sukkels. Nu ziet het er niet uit.
Wat betreft die solex routes, dat was inderdaad ook gewoon om een voorbeeld te geven. Voor het solexen zou het in ieder geval wel fijn zijn als de fietspaden wat vlakker en breder zouden zijn. Dan hebben de fietsers ook minder last van solexers.
Britske schreef op :
Haha, nu gaan de ezels weer balken dat ze niet bij Horst hadden moeten komen.
RickT schreef op :
Quote: BritskeHaha, nu gaan de ezels weer balken dat ze niet bij Horst hadden moeten komen.
En terecht
RickT schreef op :
".... ze graag bevorderen dat jongeren minder laat huiswaarts keren."

Dat is sowieso een non-argument want jongeren trekken natuurlijk gewoon naar dorp.
Maar ik wacht op een apart topic want dit gaat over de skatebaan ;)
Lennart schreef op :
Quote: BritskeHaha, nu gaan de ezels weer balken dat ze niet bij Horst hadden moeten komen.
vind het niet erg dat serum bij horst is gegaan maar dit nieuwtje slaat natuurlijk heel hard op puin..
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Tumke schreef op :
er was toch al ergens een thread daarover, Rick?
anyway, dit: 'is het nog maar de vraag of er na twee uur nog voldoende bezoekers zijn' slaat echt nergens op haha. in het dorp is het dan toch ook nog niet uitgestorven?
RickT schreef op :
Sowieso 'het is nog maar de vraag' getuigt niet van al teveel kennis over jongerencentra. Beetje denigrerend zelfs.
Lennart schreef op :
de gemiddelde leeftijd bij sozen ligt sowieso wel hoger dan bij bv de lange..
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RoyBouten schreef op :
Even twee reacties, vanuit twee petten.

Raadslid pet
Het is een collegebesluit. De APV moet nog door de raad. Kan en zal er zelf niet over meestemmen, maar het is dus nog geen feit. Zal hier als raadlis geen inhoudelijke mening over geven.

Voorzitter Mixx pet
Jammer dat het niet vanuit een brede visie jeugd en jongerenwerk is bediscussieerd. Lijkt me goed als alle sozen om tafel gaan zitten en met een visie richting gemeenteraad komen.
RickT schreef op :
Quote: RoyBoutenRaadslid pet
Het is een collegebesluit. De APV moet nog door de raad. Kan en zal er zelf niet over meestemmen, maar het is dus nog geen feit. Zal hier als raadlis geen inhoudelijke mening over geven.
Waarom niet?

Voorzitter Mixx pet
Jammer dat het niet vanuit een brede visie jeugd en jongerenwerk is bediscussieerd. Lijkt me goed als alle sozen om tafel gaan zitten en met een visie richting gemeenteraad komen.
Sluitingstijd heeft niet bijster veel met de visie te maken, de visie is niet om jongeren zo laat mogelijk uit te laten gaan. Een onderdeel van je visie kan zijn om jongeren een toffe avond te bezorgen die ze ergens anders niet kunnen vinden, door verrassende avonden etc. Maar als ze om twee uur alweer weggestuurd horen te worden bereik je een groot deel van de jongeren al niet. En dat kan de gemeente 'belachelijk' vinden maar zo is de trend nu eenmaal, kunnen wij ook niets aan doen.

Je gaat ook niet zeggen dat er geen alcohol geschonken moet worden omdat de gemeente alcoholmisbruik terug wil dringen en tegelijkertijd een jongerencentrum aan de behoefte van jongeren (waaronder alcohol) wil voldoen. Dat is beleid tegen beter weten in.

Maar buiten die visie is het gewoon niet van deze tijd en ook niet slim aangezien de rest van de horeca ook gewoon vrije sluitingstijden heeft.
RickT schreef op :
Quote: RoyBoutenRaadslid pet
Het is een collegebesluit. De APV moet nog door de raad. Kan en zal er zelf niet over meestemmen, maar het is dus nog geen feit. Zal hier als raadlis geen inhoudelijke mening over geven.
Waarom niet?

Voorzitter Mixx pet
Jammer dat het niet vanuit een brede visie jeugd en jongerenwerk is bediscussieerd. Lijkt me goed als alle sozen om tafel gaan zitten en met een visie richting gemeenteraad komen.
Sluitingstijd heeft niet bijster veel met de visie te maken, de visie is niet om jongeren zo laat mogelijk uit te laten gaan. Een onderdeel van je visie kan zijn om jongeren een toffe avond te bezorgen die ze ergens anders niet kunnen vinden, door verrassende avonden etc. Maar als ze om twee uur alweer weggestuurd horen te worden bereik je een groot deel van de jongeren al niet. En dat kan de gemeente 'belachelijk' vinden maar zo is de trend nu eenmaal, kunnen wij ook niets aan doen.

Je gaat ook niet zeggen dat er geen alcohol geschonken moet worden omdat de gemeente alcoholmisbruik terug wil dringen en tegelijkertijd een jongerencentrum aan de behoefte van jongeren (waaronder alcohol) wil voldoen. Dat is beleid tegen beter weten in.
RoyBouten schreef op :
Quote: RickTWaarom niet?
Omdat dat pure belangenverstrengeling is. Het staat je vrij om te googlen op Roy Bouten en sluitingstijden sozen.

Quote: RickTSluitingstijd heeft niet bijster veel met de visie te maken
Zeker wel!
Zie je jongerensozen als voorziening of als pure uitgaansgelegenheid. Als het een voorziening is dan moet je ze op meerdere fronten anders bekijken dan bijv. kroegen. Als je ze als uitgaansgelegenheid sec ziet, dan moet je ze op alle fronten (dus ook sluitingstijden) gelijk trekken.
RickT schreef op :
Sluitingstijd is een randvoorwaarde m.i.
RoyBouten schreef op :
Eens. Maar ik kan me de omgekeerde stellingname ook voorstellen. Als je ze gelijk trekt mbt randvoorwaarden, waarom dan wel subsidies geven. (niet dat ik het hier mee eens ben).

Maar we gaan dit binnen Mixx bespreken en komen dan met een reactie!
RickT schreef op :
Omdat er een behoefte is en het wordt gerund door vrijwilligers (jongeren)die er geen fulltime baan aan overhouden om hun eigen jongerencentrum draaiende te houden. In die zin is het dus een voorziening, maar ook een voorziening kan een uurtje langer open blijven. Verder hoeven het ook geen vrije sluitingstijden te zijn, maar 2 uur is niet van deze tijd.

Maar de eigenlijke reden is de hand boven het hoofd houden van de lokale horeca en niet de argumenten die in het bericht genoemd worden? Zal ook vast wel een rol spelen al zal het college dat niet toegeven, want die argumenten in het nieuwsbericht zijn echt zwak. Ben benieuwd naar de Mixx reactie. :)
Bert schreef op :
Vandaag er eens langs gereden, zover ik kon zien waren de skateobjecten ook van erg volwassen grafiti teksten voorzien? (Fuck Horst meende ik te lezen)
RickT schreef op :
Hmm die Serumse boefjes hebben toch een eigen skatebaan? ;)
Lennart schreef op :
ze geven twee argumenten in het artikel:
1. sozen liggen in woonwijken dus overlast voorkomen
2. er is zo laat toch niemand meer in de soos.

hmm
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RoyBouten schreef op :
Misschien zijn het de Zaerumse soosbezoekers wel :-) *cynische modus uit*

@Lennart
Zal zeker in de discussie in de raad terugkomen!
Raase schreef op :
Je zou t.a.v. die tegels eens kunnen kijken naar een soort van cement/beton om de voegen mee op te vullen.
Kan me van vroeger nog herinneren dat het super irritant was om over de voegen van tegels te skaten. Wanneer je de voegen opvult kunnen de tegels blijven liggen.
Lennart schreef op :
in serum liggen ook tegels. niks mis mee.

sowieso is de skatebaan in serum een stuk beter dan die in horst. en serum is nu ook gemeente horst dus wat loopt iedereen eigenlijk te klagen :P
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RickT schreef op :
Quote: Lennartin serum liggen ook tegels. niks mis mee.

sowieso is de skatebaan in serum een stuk beter dan die in horst. en serum is nu ook gemeente horst dus wat loopt iedereen eigenlijk te klagen :P
De wethouder komt toch ook uit Sevenum? :D
Lennart schreef op :
Quote: RoyBoutenZal zeker in de discussie in de raad terugkomen!
laat je weten hoe de discussie is verlopen? ben wel benieuwd naar de uitkomst/meningen hierover.
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RickT schreef op :
kun je die vergaderingen nergens terug lezen?
Raase schreef op :
Raadsvergaderingen worden normaliter live uitgezonden. Weet eigenlijk niet onder welke commissie dit vraagstuk valt, en dus wanneer het besproken wordt.
RoyBouten schreef op :
Quote: Lennart[...]laat je weten hoe de discussie is verlopen? ben wel benieuwd naar de uitkomst/meningen hierover.
Uiteraard!

Quote: RickTkun je die vergaderingen nergens terug lezen?

Gemeenteraadsvergaderingen zijn namelijk gewoon terug te kijken:
http://horstaandemaas.raadsinformatie.nl/
Alleen openbare raadsvergaderingen zijn terug te lezen en kijken.

Quote: RaaseRaadsvergaderingen worden normaliter live uitgezonden. Weet eigenlijk niet onder welke commissie dit vraagstuk valt, en dus wanneer het besproken wordt.
Komt niet meer terug in de commissie. Komt meteen in de raadsvergadering. Zou hooguit kunnen dat het in de commissie voor de raadsvergadering (denk september) terug komt voor technische vragen.
jannis schreef op :
Ik proef een beetje sarcasme op het einde. Wel mooie onverwachte laatste alinea moet ik bekennen. Los van de inhoud.
RoyBouten schreef op :
HSH verdient zeker waardering. Lees het wekelijks en megt plezier. Het sarcasme is overduidelijk. Ben het vaak met hem eens, maar in dit geval niet. Kan gebeuren :-)
krent schreef op :
ik kwam er gisteren nog even langs.. petje af dat er nu nog wel naar om word gekeken! had ik niet verwacht om heel erg eerlijk te zijn... en ik snap eerlijk gezegd niet wat iedereen moeilijk doet over tegels.. zo erg zijn ze niet alleen de voegen wat minder
RoyBouten schreef op :
Hekje is inmiddels vervangen. Skateelementen in een veiligere richting geplaatst. Element erbij geplaatst. Nu nog kijken of er iets met die voegen gedaan kan worden. Gelukkig worden ze redelijk gebruikt.
Deltafox schreef op :
Quote: leonlitjensHet verschil tussen genoemde routes en skatevoorziening is dat een skatevoorziening alleen gerealiseerd kan worden door een overheid: bestemmingsplan en kosten etc. Dus daardoor wordt het snel een taak van de overheid. ...knip...
Daar ben ik het niet mee eens, een ondernemer zou makkelijk een hal kunnen huren op het industrieterrein en een indoor skatecentrum kunnen maken met de vetste banen en half pipes, kantine enzo. Het is net als een klimcentrum bijvoorbeeld, ik verwacht ook niet van de gemeente dat er in het dorp mooie klimroutes komen tegen de kerk op ofzo, daarvoor ga je naar een klimhal, skaters zouden ook gewoon naar een skatehal kunnen.