Skatebaan van de baan?

Via onze huis-politicus Roy Bouten lazen we vanmorgen dat de Skatebaan bij De Risselt voorlopig weer van de baan is.

Gisteravond had wethouder Dings overleg met omwonenden, en daar bleek dat de geluidsnorm al met een whopping 3 dB werd overschreden. Een geluidswal is óf te duur of te lelijk, dus dat is ook geen optie, en daarom heeft de wethouder besloten dat er dan maar geen skatebaan komt aan de A73.

Gelukkig wil de PvdA fractie het niet zo gemakkelijk laten gaan, en heeft een aantal kritische vragen gesteld aan het college. Het lijkt er namelijk op dat de belofte van een skatebaan niet nagekomen gaat worden.

Reacties

BonJovi schreef op :
Maar ze zitte óók nog met de reflecterende schommels :O

Vind het alleen lullig voor mensen die nog veel skateboarden..zou er zelf ook wel weer is op wille BMXe
I wonder where, that fish has gone.
Yvv schreef op :
Haha daar heb ik me eerst ook behoorlijk mee beziggehouden, die skatebaan. Zooo veel gezeik de hele tijd. Dan weer een enquête invullen over waar ie moet komen te staan (wat eigenlijk best nutteloos is, aangezien de bewoners van de beste plek die daar uit komt toch weer beginnen te klagen), dan weer met z'n allen naar het gemeentehuis en dan weer bespreken. Heeft tot nou toe nog helemaal niks opgeleverd. Komt denk ik ook niks meer van..
Teun schreef op :
Wat een stelletje incompetente idioten zeg, lekker bureacratisch bezig!
In plaats van een locatie te vinden voordat je hem sloopt lekker achteraf gaan werken met allerlei dure adviesbureas.
En dan klagen dat de geluidsmuren te duur/lelijk zijn.

Ik heb geen goed woord voor over. Ik zeg slopen dat gemeentehuis! Zet daar die skatebaan maar neer, midden in het centrum, mooie sociale controle. Dan kijken we later wel waar we het gemeentehuis herbouwen, maar we beloven dat het er komt....ooit.
KILL IT! KILL IT WITH FIRE!
Gradje schreef op :
Nou, ik vond het idee van een mobiele skatebaan op het wilhelminaplein wel goed.
Voor de skaters (die nu ook bij het gemeentehuis skaten) ideaal en leuk. En als de ambtenaren/wethouders er blijkbaar last van hebben, hebben ze meteen een goede stok achter de deur om er werk van te maken. :)
I'm on a horse.
RickT schreef op :
Bij ons tegenover mag ie wel komen, ipv de Wendelwei.
Want ik word helemaal gek van die haan die op zondagmorgen om 7 uur besluit om zn strot open te trekken
Esther schreef op :
maakt zo'n skatebaan dan zoveel herrie?? daar is toch 'fluister-asvalt' (of zoiets) voor uitgevonden....dan smeren ze tegenwoordig toch op de weg??
en als de A73 al zoveel herrie maakt, dan hoor je die skaters er wsl niet eens bovenuit...dus zoveel zal dat toch niet uitmaken...
RoyBouten schreef op :
Quote: Estheren als de A73 al zoveel herrie maakt, dan hoor je die skaters er wsl niet eens bovenuit...dus zoveel zal dat toch niet uitmaken...
Hahahahahaha
RickT schreef op :
Wat was de mening van de 12-16 jarigen eigenlijk?
Gradje schreef op :
Op zich werd de skatebaan afgelopen vrijdag wel vaker genoemd. Maar valt (denk ik) buiten de scope van Zeggut. Maar er is zeker wel behoefte aan...
I'm on a horse.
Gradje schreef op :
Ah, in zo'n geval heb je van die enorm verzuurde mensen die de hele dag niks zinnigs te doen hebben, behalve klagen over dingen. En die hebben net genoeg tijd om alle bureaucratische procedures uit te zoeken om hun beklag te doen. Dat krijg je als je verzuurd bent, niks te doen hebt, en een hekel hebt aan mensen die vrolijk zijn.
I'm on a horse.
Nakkie schreef op :
Vertrouw me als ex-skateboarder, mobiele skatebaans zijn kut!
Zwaar kut.

Je moet een fatsoendelijke plak asfalt hebben met genoeg ruimte om aan te rijden op minimaal een bank, een grindbuis en een funbox. En zo'n verplaatsbare miniramp is vaak ook bagger.

De gemeente beloofde ons jaren geleden een skatebaan, en die moet er komen ook.

Anders grinden ze maar lekker het mooie marmer ( of wat voor steen het ook is ) voor bij de gemeente naar de klote.
Too weird to live, and too rare to die.
kiejus schreef op :
Quote: GradjeEn als de ambtenaren/wethouders er blijkbaar last van hebben, hebben ze meteen een goede stok achter de deur om er werk van te maken. :)
Quote: NakkieAnders grinden ze maar lekker het mooie marmer ( of wat voor steen het ook is ) voor bij de gemeente naar de klote.
Daar hebbe jullie een punt.
RickT schreef op :
De wethouder gaat nu kijken wat er nog gedaan kan worden met het asfalt dat al werd gelegd, voordat de bouw afgelopen jaar door de rechter werd stilgelegd. Ze denkt hierbij aan het plaatsen van tafeltennistafels of een basketbalveld. Voordat ze hiervoor iets onderneemt wil ze echter eerst overeenstemming hebben met de buurt. Namens de buurt laat Jac Jeurissen weten dat ze graag met de wethouder mee willen denken over de invulling van de groenstrook tussen de wijk en de A73. Ze willen dan echter wel eerst zeker weten dat skatebaan niet doorgaat.
Ah wat kan ik me hier over opwinden. Kijk dan!!!Er zit nog een fiks aantal meters tussen de skatebaan en de huizen. Als ik het zo bekijk zijn er echt maar een paar huisjes die misschien zo af en toe een wieltje horen rollen. Wat doen die mensen de hele dag? Thuis zitten en naar de vogeltjes luisteren? Je woont gewoon bijna langs een snelweg en dan ga je klagen over geluidsoverlast.
En waarom wel een basketbalveld maar geen skatebaan?

Echt serieus, ik kan dr met mn kop niet bij wat die mensen bezield, stelletje zeikerds. Een beetje druk lopen maken omdat er n paar jongeren graag bij jou in de buurt willen gaan skaten. Ga een leven zoeken... Een grote groep jongeren kan nu nergens 'jong zijn' en hun hobby uitoefenen omdat een paar ouwe knakkers bang zijn dat ze zondagmorgen niet in volle rust in hun tuintje naar radio Reindonk kunnen luisteren.
Maar daar hoeven ze niet bang voor te zijn want jongeren liggen dan nog in bed, omdat ze in het weekend graag plezier maken. Zouden meer mensen moeten doen...

Ow en om nog maar te zwijgen over de reeds gemaakte kosten die de inwoners van Horst op mogen hoesten.
Nakkie schreef op :
Eigenlijk moeten we die mensen deze week ambushen met de camera.
Snobs.
Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
Ik vind 't trouwens ook apart dat de rechter de belangen van die paar mensen belangrijker vindt dan de belangen van jongeren.
RoyBouten schreef op :
RickT kun je je ons gespreksonderwerpje skatebaan nog herinneren. Misschien moeten we toch maar eens wat gaan organiseren.
RickT schreef op :
Ja idd, ik zie t momenteel somber in.
RoyBouten schreef op :
Zal vanavond binnen de fractie eens bespreken waar we het toen over gehad hebben. Moet dan alleen wel groot(s) zijn.
RickT schreef op :
Ja ik heb er eerlijk gezegd weinig tijd voor, maar ik zal kijken wat ik kan doen.
Robkuh schreef op :
ik zie idd ook niet in wrom die skatebaan niet gewoon daar bij de A73 liggen kan. ik geloof nooit dat die mensen daar echt last van kunnen hebben.

maaruh, is het ooit overwogen om de skatebaan neer te zetten op de parkeerplaats bij de handboogvereniging de Schutroe? (heb de voorgaande discussies niet echt gevolgd) Lijkt mij dat daar nooit iemand last van kan hebben. En ik kan ook niet zeggen dat die parkeerplaats zo vol staat altijd dat daar geen plaats voor is....
Teun schreef op :
Quote: Robkuhmaaruh, is het ooit overwogen om de skatebaan neer te zetten op de parkeerplaats bij de handboogvereniging de Schutroe? (heb de voorgaande discussies niet echt gevolgd) Lijkt mij dat daar nooit iemand last van kan hebben. En ik kan ook niet zeggen dat die parkeerplaats zo vol staat altijd dat daar geen plaats voor is....
Volgens mij willen ze juist dat de skatebaan een beetje bij huizen in de buurt staat zodat je sociale controle hebt.
Jammer dat er blijkbaar alleen maar zuurpruimen met extreem goed gehoor in horst wonen.
KILL IT! KILL IT WITH FIRE!
Koen schreef op :
Quote: Teun[...]
Volgens mij willen ze juist dat de skatebaan een beetje bij huizen in de buurt staat zodat je sociale controle hebt.
Jammer dat er blijkbaar alleen maar zuurpruimen met extreem goed gehoor in horst wonen.
en zicht (zie: http://dreksbak.nl/news/2021/schommeldrama.dsp)
janwillem3488 schreef op :
Ik weet niet wat het grootste bezwaar is van de bewoners. Maar bij een skatebaan is het misschien ook wel de waardevermindering van het huis of iets dergelijks.
"Want de waarde van het huis zal verminderen want tegenover is skatebaan, skatebaan trekt foute jongeren aan, foute jongeren trekken drugshandel aan, drugshandel trekt georganiseerde criminaliteit aan, georganiseerde criminaliteit trekt terrorisme aan, voor je het weet heb je Osama-Bin Laden op je stoep staan door die skatebaan."
*vlug petje van koper huis afzet*
Volgens mij zou de ruimte tussen de huizen en de straat een groen en open karakter krijgen. De fout ligt naar mijn mening dan ook meer bij de gemeente die te snel apartementen heeft neergeknald zonder een goede en praktische oplossing voor de skatebaan te hebben dan bij de bewoners die het huis kochten en ervan uit gingen dat de strook tussen hun voortuin en de straat een groen en open karakter zou krijgen.
Maar ik zit niet in het wereldje dus het kan zijn dat ik er royaal naast zit.
RickT schreef op :
Als ik nogmaals naar het plaatje kijk, dan hadden ze beter dat ene boompje kunnen kappen wat daar in de weg staat en de skatebaan meer richting A73 moeten verplaatsen.
Als de bewoners dan nog durven te klagen dan had ik ze een enkeltje hutje op de hei gegeven.
Esther schreef op :
in dat stukje op In Horst staat dat een betonnen muur er niet fatsoenlijk uitziet...maar als ze die een beetje 'pimpen' door er een paar goeie graffiti afbeeldingen erop te laten spuiten, dan valt dat toch ook wel mee....
Maarten schreef op :
Quote: Estherin dat stukje op In Horst staat dat een betonnen muur er niet fatsoenlijk uitziet...maar als ze die een beetje 'pimpen' door er een paar goeie graffiti afbeeldingen erop te laten spuiten, dan valt dat toch ook wel mee....
Ik denk dat de buurt het niet met je eens zal zijn ! Wij zien graffiti mss als mooi maar 'ouderen' zien dat vaak als verpauwpering !

Het zal voor de gemeente moeilijk zijn om de stakebaan nog ergens neer te leggen want overal zullen ze hetzelfde reageren als in deze buurt ! De Gemeente had gewoon eerste een nieuwe lokatie moeten vinden voordat ze de oude opdoekte ! De plaats langs de A73 is perfect en die mensen moeten niet zo zeiken; ze zijn zelf ook ooit jong geweest zegt mijn oma altijd !
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
leonlitjens schreef op :
Ik kan me de gevoelens goed voorstellen. Wederom lijkt het of de politiek de jeugd in de steek laat. Ik mag van de andere kant mee kijken en vandaar ook dat ik jullie mijn beeld/feiten geef:
- Voor woningbouw moest de skatebaan van wethouder Stas verdwijnen. De verwachting was dat er snel een alternatief gevonden zou zijn. Achteraf gezien (met alle wijsheid die er nu is over dit onderwerp) had hier pas mee ingestemd moeten worden als er andere locatie was. Dit is helaas niet gebeurd en daardoor komt wethouder Dings knel te zitten.
- Hoe je het ook went of keert wij hebben met wetten te maken en in Nederland hebben wij het niet makkelijk ingericht. Alles en iedereen mag bezwaar maken en elk diertje met de meest exotische naam wordt beschermt in allerlei procedures. Echter met elkaar stellen we al die regels op. Iedereen wil minder regels maar niemand wil de regels die hem beschermen schrappen. Dus dat gaat niet werken. De overbodige regels zijn de laatste jaren in hoge mate reeds geschrapt. Dus willen we echt gaan dereguleren dan zal een ieder 10-regels die hem beschermen moeten schrappen. Mi kom je anders nooit tot deregulering.
- Of de bewoners het nu bij het rechte eind hebben of niet: ze staan in hun recht om bezwaar te maken en de rechter geeft ze gelijk. Zijn enkele decibellen meer geen geluid op enkele gevels nu meer waard dan jeugd en jongeren? Deze vraag wordt niet beantwoord. De rechter toetst simpel aan de wet. Als overheid moeten we ons daar aan houden. Het zou fraai zijn als wij dat niet meer gaan doen. Agv hiervan ontstaan heeeeele langlopende procedures. Ik zou het graag veranderen maar we kunnen het niet. We moeten hier mee omgaan.
- Vraag is hoe gaan we het probleem oplossen?
o Door te gaan werken met wijzigingsbevoegdheden in bestemmingsplannen kunnen we met korte procedures skatebanen etc realiseren. Daar ligt nu een voorstel van het college aan de raad en ik hoop dat men hier mee in gaat stemmen. Dit leidt dus tot een aanzienlijke verkorting.
o Wat is van wethouder Dings begrijp is dat zijn op korte termijn komt met een alternatief. Dat mogelijk al gerealiseerd kan gaan worden met de hiervoor genoemde procedure.
o Daarnaast wil zij kijken of er op de plek van de beoogde skatebaan iets anders voor de jeugd gerealiseerd kan worden.

Dit mbt hoe het eea ontstaan is, waarom procedures zo lang duren en oplossingen. Politiek gaat om het managen van belangen. Ik heb al eerder gezegd dat jeugd en jongeren (mi prima rol voor soosbesturen etc.) zich moeten verenigingen en als belangengroep het gesprek moeten aan gaan met de politiek. Maak een vuist. Zo doen andere het ook. De oplossing is simpel. Maar wil je iets bereiken dan moet je wel iets ondernemen.

Ander idee: wij zijn bezig met het Versplein-concept dat moet komen op de veemarkt. Dat concept en businessplan is nu bijna klaar. Dit is een vernieuwend retail-concept rondom verse producten dat erg flitsend en dynamisch gepresenteerd gaat worden. Jongeren zijn daarvoor een belangrijke doelgroep. Wij zijn aan het nadenken om in de Raad van Commissarissen iemand van onder de 21 jaar aan te stellen. Hiermee herken en erken je jongeren en laat je hen meedenken in een nieuw concept. Misschien moet je als jeugd- en jongeren die zich georganiseerd hebben dit wel bij meer organisaties afdwingen zodat je ook daadwerkelijk aan de tafels waar het omgaat kunt meepraten en mee beslissen.

Echter voor niets gaat de zon op. Dus organiseer je en doe mee. Met alleen zeggen wat er allemaal niet klopt kom je er niet.
RickT schreef op :
"Wederom lijkt het of de politiek de jeugd in de steek laat."

Nee hoor, ik heb juist het idee dat de politiek zich helemaal uit de naad werkt om die skatebaan te realiseren. De "schuld" (voor zover je van schuld kunt spreken) ligt telkens bij de buurtbewoners.
janwillem3488 schreef op :
Ik vind dat de gemeente voldoende werk maakt van het contact met jongeren(Zonder de gemeente hadden we bijvoorbeeld geen Dreksbak gehad. Misschien een kritiekpunt zijn de uitvoering van de uitkomsten van de Wegwijsdagen op het gemeentehuis in Horst)
Echter ik vind niet dat de bewoners veel blaam treft. Zij krijgen van de ene op de andere dag een plan om voor hun huis een skatebaan te planten. Alvorens de skatebaan aan de Doolgaardstraat gesloopt werd zou er al een afspraak met de , nu klagende, bewoners gemaakt moeten zijn. Want nu zijn er verkeerde verwachtingen gewekt bij de jongeren.
Zolang er geen overeenkomst was over een nieuwe locatie had het appartementencomplex moeten wachten.
Op dit punt vind ik dan ook dat de gemeente te laconiek heeft opgetreden, men ging er te gemakkelijk van uit dat een nieuwe locatie voor de skatebaan al gevonden was. Dat geeft dhr. Litjens ook toe.
Het NIMBY principe is natuurlijk erg vervelend maar duidelijke communicate en van te voren gemaakte afspraken kunnen dit voorkomen denk ik.
RoyBouten schreef op :
@RickT

Juist

@janwillem

Wegwijsdagen ook juist!!
Gradje schreef op :
Hé Leon, stijlvol dat je hier weer reageert, en ook zo goed onderbouwd.

Het enige wat ik jammer vind (en maar half begrijp) is waarom je zo hamert op het groeperen van jongeren. Ik denk dat de gemeenteraad moet kijken naar de wensen en belangen van de inwoners van zijn gemeente. En als blijkt dat een paar omwonenden blijkbaar heel veel kaas hebben gegeten van bureaucratie (geef je zelf ook toe), dan kan een rechter in eerste instantie ook niet anders dan daar gelijk aan geven. Maar in mijn ogen faalt de politiek dan wel in het opkomen voor de jongeren: ik vind niet dat je mag/kunt verwachten dat de jongeren van die skatebaan de tijd, nog de zin nog het verstand hebben om hebben om in een dergelijke procedure mee te gaan.
Ben het trouwens ook eens dat het op zich ook wel 'zielig' van de buurtbewoners is (net als bij het schommeldebakel), en dat de grootste schuld nog misschien wel bij hen ligt, maar dat is meer het aanwijzingen van de oorzaak, in plaats van het denken in oplossingen.

En het roepen dat de jongeren zich moeten groeperen vind ik dan ook maar een half argument: zoals ik uit de reacties hier begrijp zijn er al meerdere pogingen gedaan tot groeperen, maar lopen die alleen maar uit tot meer 'bureaucratie'.
Ik zou ook niet weten vanuit welk standpunt/belang een soos hierin zou moeten deelnemen.

Ik ben het wel sterk met je eens dat er een vuist gemaakt moet worden, want blijkbaar trekt het meerendeel van de politiek zich niks aan van de kreten die zo hier en daar geroepen worden. En dat is jammer, want daarmee komen dat soort dingen ook neer bij de vrijwilligers die het liefste gewoon actief zijn voor hun vereniging en de bezoekers/deelnemers van hun activiteiten, maar die moeten zich ineens met een politiek spel gaan bemoeien, omdat de politiek het gemakkelijk afschuift.

(En het versplein ga ik maar niet op in :P Begint al te kriebelen als ik woorden als "dynamisch" en "retail-concept" zie.)

Just my 2 cents.
I'm on a horse.
Jory schreef op :
Quote: leonlitjensDit mbt hoe het eea ontstaan is, waarom procedures zo lang duren en oplossingen. Politiek gaat om het managen van belangen. Ik heb al eerder gezegd dat jeugd en jongeren (mi prima rol voor soosbesturen etc.) zich moeten verenigingen en als belangengroep het gesprek moeten aan gaan met de politiek. Maak een vuist. Zo doen andere het ook. De oplossing is simpel. Maar wil je iets bereiken dan moet je wel iets ondernemen.
Ik weet misschien niet alle details als niet-Horstenaar, maar wat ik begrijp is dat de voormalige skatebaan heeft moeten wijken voor nieuwbouw. Er zijn beloftes gedaan dat er een nieuwe baan komt, maar dit laat allemaal op zich wachten. Mi is dit dan dus ook een probleem dat de gemeente zichzelf op de hals heeft gehaald door de nieuwbouw te faciliteren. Dan moet de gemeente het probleem toch ook snel en adequaat oplossen? Belangengroepen zijn prachtig, maar wij hebben hier niet om gevraagd, sterker nog, de Horster jongeren zijn in dit geval het slachtoffer. Blijkbaar moeten wij ons dan weer opnieuw sterk maken voor een (nieuwe) skatebaan, omdat er blijkbaar 'belangrijkere' dingen zijn waardoor wij onderop de stapel belanden. Het probleem had op voorhand vermeden kunnen worden, maar er werd gemakkelijk gedacht dat de baan even naar een andere plek verhuisd kon worden. De werkwijze is verkeerd om en omslachtig. Eerst denken, dan doen.
En tot die tijd... Bitterballen!
Gradje schreef op :
Quote: janwillem3488Ik vind dat de gemeente voldoende werk maakt van het contact met jongeren(Zonder de gemeente hadden we bijvoorbeeld geen Dreksbak gehad.
Het is inderdaad zo dat het initiatief van een 'jongerenwebsite' bij de gemeente lag, maar toen dat er eenmaal was hebben we de invulling helemaal zelf gedaan, en is er eigenlijk nooit een 'politieke invulling' aan de site gegeven. De politieke 'discussies' hier op dreksbak zijn ook pas iets van het afgelopen half jaar.

Het is dus nooit bedoelt als een platform om als gemeente in contact te komen met jongeren, dat is gewoon iets wat pas later 'erbij' is gekomen. Natuurlijk helpen we tegenwoordig wel mee om echt een platform te worden, en daarin groeien we ook steeds meer, maar vanuit Dreksbak is er eigenlijk sinds de lancering geen officieel contact meer geweest met 'de gemeente' over de invulling.

(Gewoon ter indicatie, zodat iedereen weet hoe het zit ;) )
I'm on a horse.
RoyBouten schreef op :
@Gradje... helemaal eens met je reactie over het groeperen. Staat hier los van. De skaters hebben zich ook gegroepeerd en staan weer in de kou. NIET de schuld van het college, maar ze staan wel in de kou!!

@Gradje... daarom heb ik vorige week dat initiatief rondom de WIJ gedaan en jullie genoemd. Denk eerlijk gezegd dat we om een platform als dreksbak niet heen kunnen als het gaat om het communiceren met jeugd.
Teun schreef op :
Ik ben het met de meeste reacties hierboven eens. Ik vind het vrij nutteloos om te zeggen dat jongeren zich moeten groeperen, het lijkt me nogal duidelijk wat ze willen. Bovendien is er door de gemeente een belofte gemaakt toen ze de skatebaan sloopten, die ze na enkele jaren nog steeds niet waar heeft kunnen maken.

De bewoners hebben het recht bezwaar te hebben op de skatebaan voor hun huis, en als belanghebbende mogen ze naar de rechter stappen. Nu is bestuursrecht niet mijn favoriete vak, maar was het niet slimmer geweest om het bestemmingsplan te wijzigen voordat men met de plannen kwam? Lijkt me nogal makkelijk aan te vechten als het plan niet overeenkomt met het eigen bestemmingsplan.

Al met al vind ik toch dat de schuld makkelijk bij de omwonenden wordt neergelegd (al ben ik het zeker niet met de omwonenden eens). Ik vind toch dat de gemeente hier de grootste schuld heeft door dit probleem te creeren en achteraf pas concreet naar oplossingen te gaan zoeken. En de skaters zitten met de gebakken peren.
KILL IT! KILL IT WITH FIRE!
leonlitjens schreef op :
GRADJE SCHRIJFT:
Ik ben het wel sterk met je eens dat er een vuist gemaakt moet worden, want blijkbaar trekt het meerendeel van de politiek zich niks aan van de kreten die zo hier en daar geroepen worden. En dat is jammer, want daarmee komen dat soort dingen ook neer bij de vrijwilligers die het liefste gewoon actief zijn voor hun vereniging en de bezoekers/deelnemers van hun activiteiten, maar die moeten zich ineens met een politiek spel gaan bemoeien, omdat de politiek het gemakkelijk afschuift.

Jeugd en jongeren moet zich ook niet bezig houden met de bureaucratie of de procedures. Dat moet de gemeente doen. Mijn oproep is bedoelt om jongeren op te roepen zich te verenigingen en zorgen dat hun belangen meer en harder door dringen tot de politiek. Doen andere groepen ook. Mi is dat niet complex en kunnen jongeren dat prima. Zorg voor een vuist en leg je punten neer op de tafel waar die thuis hoort en blijf in gesprek om je wensen onder de aandacht te houden. Destijds heeft het toenmailge Vliesbestuur op deze wijze de renovatie voor elkaar gekregen. De meeste kracht ontstaat als het vanuit jullie ontstaat. Vandaar ook dat áppel. Het is een vrijblijvend advies.
leonlitjens schreef op :
het probleem met het bestemmingsplan was dat het niet passend was en je mag pas een skatebaan neerleggen als het bestemmingsplan klopt. op de wijziging van het bestemmingsplan mag je bezwaar maken. daar ligt ook het probleem.
Gradje schreef op :
Ja, maar de jongeren hebben zich al vaker verenigt! Lees de reactie van Yvv maar eens ergens in het begin van deze discussie! Daaruit blijkt juist dat groeperen ook maar half werkt, en dat de politiek er ook niks mee weet te doen.

En, met alle respect, ik vind dat je het bestuur van De Vlies absoluut niet kunt vergelijken met een groep jongeren die willen skaten. Sowieso heb je het over het algemeen bij besturen van verenigingen al over mensen die enige affiniteit en ervaring hebben met discussiëren en regelen. (En dan laat ik de gemiddelde leeftijd van het bestuur van De Vlies nog even buiten beschouwing) Dat is heel iets anders dan jongeren die graag op een skateboard kunstjes uitoefenen: dat zijn mensen die willen genieten van de buitenlucht! (lijkt me). Ik kan me voorstellen dat zij de hoop inmiddels al opgegeven hebben...
I'm on a horse.
Teun schreef op :
Quote: leonlitjenshet probleem met het bestemmingsplan was dat het niet passend was en je mag pas een skatebaan neerleggen als het bestemmingsplan klopt. op de wijziging van het bestemmingsplan mag je bezwaar maken. daar ligt ook het probleem.
Dat je bezwaar mag maken tegen het bestemmingsplan klopt ja, dat zal dan door de gemeente waarschijnlijk worden afgewezen, en dan kunnen de omwonenden in beroep bij de rechter. Die zal dan moeten bepalen of de gemeente een geldige rechtvaardiging heeft bij het bestemmingsplan, en kijken of het afwijzen van het bezwaar op de juiste wijze is beargumenteerd.

Maar zoals ik het begrijp wilde de gemeente een skatebaan neerleggen terwijl dat in strijd is met het bestemmingsplan, en nu wordt dat pas gewijzigd. Dat lijkt me dan toch niet echt handig (kan ook dat ik het verkeerd lees hoor).
KILL IT! KILL IT WITH FIRE!
San schreef op :
Quote: leonlitjenshet probleem met het bestemmingsplan was dat het niet passend was en je mag pas een skatebaan neerleggen als het bestemmingsplan klopt. op de wijziging van het bestemmingsplan mag je bezwaar maken. daar ligt ook het probleem.
Laten we het nu niet hebben over een bestemmingsplan en het wijzigen daarvan. Want als de gemeente iets wil, dan is dat bestemmingsplan zo gewijzigd..... (en ja daar heb ik ervaring mee! :( )
Goulash schreef op :
Quote: Teun[...]
Dat je bezwaar mag maken tegen het bestemmingsplan klopt ja, dat zal dan door de gemeente waarschijnlijk worden afgewezen, en dan kunnen de omwonenden in beroep bij de rechter. Die zal dan moeten bepalen of de gemeente een geldige rechtvaardiging heeft bij het bestemmingsplan, en kijken of het afwijzen van het bezwaar op de juiste wijze is beargumenteerd.
haha kijk jou dan. Je deed toch fiscaal recht, dan hedde gij potverdrie niks te zoeken bij bestuursprocesrecht :P
Teun schreef op :
Ja ik verveelde me en ik wou ff interessant klinken :)
KILL IT! KILL IT WITH FIRE!
Koen schreef op :
Ik weet nog toen we vroeger, heeeeel lang geleden, in Melderslo voor de skatebaan bezig waren dat dit ook een heel ge-emmer is geweest.

Gelukkig hadden we toen nog een dorpsraad hier. Grotendeels dankzij hen is de skatebaan gekomen. Het enige wat wij eigenlijk zelf gedaan hebben als (toenmalige) skaters was aanwezig zijn op de vergaderingen waar ook gemeenteraadsleden aanwezig waren. (Laat zien dat je er bent en iets wilt!)

Dit lijkt me niet zo moeilijk voor de skaters, en het idee dat jongeren zich moeten groeperen is volgens mij wel degelijk realiseerbaar. MAAR: dit kan denk ik niet zonder een paar volwassenen die hen begeleiden en de 'bureaucratie' gedeeltelijk doen.

Is er in Horst geen werkgroep-skatebaan o.i.d.?
leonlitjens schreef op :
beste Goulash dat klopt en daarbij toets hij aan de wet en dat is hier gebeurd. het is zelfs zo dat deze zaak tot nieuwe jurispudentie heeft geleidt. Dus tegenwoordig is geluid een vast afwegingspunt geworden bij skatebanen. Dus in heel Nederland en zo hebben we er een paar regels bij gekregen. Zo maar en helemaal voor niets. Met dank :)
leonlitjens schreef op :
Hoe je het ook went of keert politiek werkt doordat belangengroepen iets op agenda plaatsen en houden. Raad/college zullen daarnaast beleid blijven ontwikkelen voor alle doelgroepen. Echter als iets een politiek item wordt gaat daar veel aandacht naar toe agv de actualiteit. Daarom moet jen op die wijze werken. Of het goed is of niet is het tweede maar zo werkt het in de praktijk. Vandaar ook mijn pleidooi om je te organiseren. Kunnen ze dat? Jongeren van 12 niet. Jeugd ook niet. Maar jongeren van 16-20 kunnen dat wel. Als ik zie wat ze voor elkaar krijgen in de praktijk bij sozen, in verenigingen, studentenverenigingen dan zijn er jongeren die dat kunnen. Je moet ze wel weten te vinden. Van mij hoef je het niet te doen. Maar als je succes wilt hebben dan zou ik mezelf groeperen en je belangen behartigen. Daarnaast is het goed dat er in de raad/college jonge mensen komen die daar meer affiniteit mee hebben. Gelukkig hebben alle partijen jonge kandidaten op de lijst staan. Dus iedereen kan kiezen voor een jongere kandidaat bij een partij die hem het best past.

Mbt Vliesbestuur: inderdaad waren deze ouder. Echter kijk eens op welke wijze jongeren (Luc Althuijzen en Marco Roelofs waren destijds ook nog jonger dan 20 jaar) destijds bij de gemeente OJC Niks hebben afgedwongen. Kijk hier eens naar. Wil je de toekomst begrijpen moet je het verleden kennen.
leonlitjens schreef op :
inderdaad zou je een dergelijke groep kunnen laten ondersteunen door oudere personen. Misschien ligt hier zelfs wel een rol voor organisaties als Synthese.
RoyBouten schreef op :
Quote: leonlitjenshet is zelfs zo dat deze zaak tot nieuwe jurispudentie heeft geleidt. Dus tegenwoordig is geluid een vast afwegingspunt geworden bij skatebanen. Dus in heel Nederland en zo hebben we er een paar regels bij gekregen. Zo maar en helemaal voor niets. Met dank :)
Serieus?? Maakt het alleen maar nog erger... :(
leonlitjens schreef op :
natuurlijk serieus!!!! zo ontstaan in nederland voor een deel de regels
RoyBouten schreef op :
Dat zo regels ontstaan snap ik en is ook goed. We kennen in Nederland jurisprudentie niet voor niets als bron van wetgeving. Had alleen liever gezien dat de voorlopige voorziening destijds was afgewezen op alle 8 de punten en we derhalve iets betere wetgeveing hadden gekregen.
RickT schreef op :
altijd leuk zo'n filmpjes! leuk gedaan
Maarten schreef op :
Ik ben het helemaal eens met het feit dat jongeren zich moeten verenigen en dat ze vaak meer van zich kunnen laten horen. Maar in deze zaak vind ik dat absoluut niet spelen want de Skatebaan is in mede tot stand gekomen doordat er toen handtekeningen zijn opgehaald en we vaak naar het gemeentehuis zijn gegaan als jonge skaters. Dus de jeugd heeft zich een jaar of tien verenigt en 'gevochten' voor een prachtige skatebaan aan de Doolgaardstraat. Dat die is moeten wijken voor een nieuwbouw project is nog daar aan toe maar de gemeente had dit nooit mogen doen zolang er geen nieuwe plaats was gevonden !! Ik vind dus dat de gemeente in deze zaak de veroorzaker van het probleem is en het dus maar eens snel moet gaan oplossen.

Daarbij moet de methode van Teun maar een geprobeerd worden. Hij stelde voor om het bestemmingsplan te wijzigen. Dit gebeurt volgens mij bij grotere project zoals als woningbouw, wegenbouw en dat soort zaken namelijk aan de lopende band en dan laat de gemeente zich ook niet uit het veld slaan door één uitspraak
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
Tumke schreef op :
als je een bestemmingsplan wilt wijzigen heeft de burger ook weer recht op inspraak en dus ook bezwaar en beroep. dat gaat niet zo makkelijk (gelukkig).
leonlitjens schreef op :
maarten eens met je opmerking. ik doel het verenigen ook meer naar de toekomst toe. laat helder zijn aan de skaters heeft het ABSOLUUT NIET GELEGEN
siebke schreef op :
Yo jungskes en megjes, ben net lid geworden om ook iets te spuien aangaande dit onderwerp en meer!
Jammer dat geld weer een spelbreker is in deze :(

Ik zag dat ze op de site van hallohorstaandemaas.nl ook een artikel hierover hebben (http://www.hallohorstaandemaas.nl/Horster-skatebaan-van-de-baan).
Aangezien hier volgens mij ook veel mensen komen van boven de 20 is het misschien ook een idee om hier onze voors en tegens te spuien, om zo nog meer draagvlak te krijgen voor de rechten van de jongere generatie! Je hoeft je niet aan te melden met een profiel kunt gewoon gelijk reageren op artikel.
Koen schreef op :
niet echt handig om 2x discussies over het zelfde onderwerp parallel te laten gaan...
RickT schreef op :
wel als de doelgroep anders is...
Koen schreef op :
da's idd waar. Maar de doelgroep van Dreksbak stopt niet bij de 20 :P
RickT schreef op :
nee denk zelfs dat de gemiddelde leeftijd rond de 20 ligt
Harrynac schreef op :
Kan de skatebaan niet in OJC de Vlies geplaatst worden (iets verbouwen misschien)? Weg geluidproblemen en je kunt er ook skaten als het regent. Combineer dit met een internetcafe en je hebt wellicht een voorziening die voor jongeren interessant kan zijn.
RickT schreef op :
Het is, als ik alles goed gelezen heb, de bedoeling dat de Vlies weer volop wordt gebruikt. De Joho zit er voortaan ook.
Harrynac schreef op :
We hebben 2 gebouwen voor de jeugd (of jong volwassenen?) in Horst: OJC Niks en OJC de Vlies (en eerst nog de Joho in 't Gasthoes). Als je dat hele zaakje eens tegen het licht houdt om voor de jeugd een optimalere situatie te realiseren dan kan 1 van die gebouwen wellicht als indoor activiteitenlocatie (skatebaan, interetcafe en welke creatieve zaken je daar nog meer in onder kunt brengen) voor de jeugd gaan functioneren en het andere meer als uitgaanslocatie.
En dan hebben we ook nog de Merthal, Sporthal bij 't Dendron, Sporthal De Berkel (en dan vergeet ik er misschien nog wel een paar). Ergens in Horst moet je toch wel zoiets (indoor) kunnen realiseren... Gebouwen zat dus. Allemaal direct of indirect in beheer bij de gemeente. Die moet daar toch iets van kunnen maken. Wellicht dat het ook bijdraagt aan een rendabelere exploitatie en minder gezeik met procedures van omwonenden omdat de activiteit (skaten) zich dan binnen afspeelt en de skaters er dus ook bij slecht weer terecht kunnen. Nu zijn ze als doekje voor het bloeden een keer (op kosten van de gemeente) naar een indoor skatebaan in Eindhoven gestuurd. Dat moeten wij in Horst toch ook kunnen realiseren met al die gemeentelijke gebouwen???
San schreef op :
Quote: Tumkeals je een bestemmingsplan wilt wijzigen heeft de burger ook weer recht op inspraak en dus ook bezwaar en beroep. dat gaat niet zo makkelijk (gelukkig).
Ga dan maar eens navragen hoeveel tijd en moeite het de gemeente heeft gekost om het bestemmingsplan te wijzigen waar ze nu alweer appartementen ongeveer 3 hoog aan het neerzetten zijn (naast OJC Niks).....
Tumke schreef op :
En wie gaat dat dan allemaal beheren en onderhouden? Daar heeft de gemeente vast geen zin in.
Tumke schreef op :
Quote: SanGa dan maar eens navragen hoeveel tijd en moeite het de gemeente heeft gekost om het bestemmingsplan te wijzigen waar ze nu alweer appartementen ongeveer 3 hoog aan het neerzetten zijn (naast OJC Niks).....
Denk dat het enige bezwaar van OJC Niks zou zijn gekomen? Dus heeft OJC Niks bezwaar gemaakt?
RickT schreef op :
Quote: HarrynacWe hebben 2 gebouwen voor de jeugd (of jong volwassenen?) in Horst: OJC Niks en OJC de Vlies (en eerst nog de Joho in 't Gasthoes). Als je dat hele zaakje eens tegen het licht houdt om voor de jeugd een optimalere situatie te realiseren dan kan 1 van die gebouwen wellicht als indoor activiteitenlocatie (skatebaan, interetcafe en welke creatieve zaken je daar nog meer in onder kunt brengen) voor de jeugd gaan functioneren en het andere meer als uitgaanslocatie.
En dan hebben we ook nog de Merthal, Sporthal bij 't Dendron, Sporthal De Berkel (en dan vergeet ik er misschien nog wel een paar). Ergens in Horst moet je toch wel zoiets (indoor) kunnen realiseren... Gebouwen zat dus. Allemaal direct of indirect in beheer bij de gemeente. Die moet daar toch iets van kunnen maken. Wellicht dat het ook bijdraagt aan een rendabelere exploitatie en minder gezeik met procedures van omwonenden omdat de activiteit (skaten) zich dan binnen afspeelt en de skaters er dus ook bij slecht weer terecht kunnen. Nu zijn ze als doekje voor het bloeden een keer (op kosten van de gemeente) naar een indoor skatebaan in Eindhoven gestuurd. Dat moeten wij in Horst toch ook kunnen realiseren met al die gemeentelijke gebouwen???
Dat kost een hoop geld, daar is Horst toch te klein voor... opzich wel een leuk idee.
En Niks, Vlies en Joho in één gebouw stoppen kan niet
Maarten schreef op :
Een indoorskatebaan is volgens mij ook niet de oplossing. je zult toch mensen moeten hebben die daar toezicht houden enzovoort. In Venlo is het skatepark na een tijd, volgens mij, ook weer gesloten omdat het niet rendabel
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
RoyBouten schreef op :
Nadeel van een indoorskatebaan zelf vindt ik dat het een stuk laagdrempeliger over komt. We moeten gewoon een outdoor skatebaan realiseren :)
RoyBouten schreef op :
Na ik er nog eens over nadenk wordt ik steeds kwaaier. Vooral de houding dat de buurt nu mee gaat denken over een invulling. Laat em duidelijk zijn dat het absoluut niet heeft gelegen aan de inzet en houding van Marcella Dings, maar de buurt wordt gewoon beloond voor haar weerstand. Dit kan en mag gewoon niet!
Bearke schreef op :
Roy, je begrijpt het volgens mij nog steeds niet. Je eigen PvdA-wethouder Stas heeft de skatebaan opgedoekt om er huizen te bouwen. Zonder dat er een nieuwe plek voor was. Dat had niet mogen gebeuren. Ben wel blij dat je aangeeft dat de wethouder die nu verantwoordelijk is voor de skatebaan (Marcella Dings) haar uiterste best doet.
De buurt is ook met de beroemde kl*ten voor het blok gezet. En je mag het best vinden dat ze onterecht aan het het klagen zijn en dat de skatebaan hier best moet kunnen komen, maar als zij vinden van niet, mogen ze ook voor hun mening opkomen. En dan heeft iedereen gelijk vanuit zijn eigen standpunt, maar ondertussen zijn de skaters mooi de pineut.
Ik heb de oplossing ook niet zo 1-2-3 bij de hand, maar een ding is voor mij wel duidelijk: als we geen begrip voor elkaar hebben, en elkaar alleen maar uitschelden, wordt het nooit wat.
RoyBouten schreef op :
Bearke, als je nu eens gewoon mn weblog stukken erop na leest en mn spreekrecht gevolgd hebt dan weet je dat ik dat zelf meerdere keren aangegeven heb. Jos en Arie hebben hier mede voor gezorgd. Feit is dat we nu met een groep jongeren zitten die door een buurt worden geweerd om dat te doen wat ze graag willen doen.

Je maakt mij niet wijs dat er geen oplossing is om dat geluid onder het wettelijke niveau te krijgen! Wat ik veel kwalijker vindt is dat ik door fractieleden van jullie wordt aangesproken op domme vragen en 'ze zullen het me wel eens uitleggen'. Als je zo met 'collega's om gaat' dat snap ik dan wer niet...
Britske schreef op :
Ha, het cda begint zich er ook mee te bemoeien. Dreksbak nieuw politiek platform?
RoyBouten schreef op :
Hoop dat het na 18 november zo blijft....
leonlitjens schreef op :
roy, de hele raad en niet alleen jij maakt zich hier druk over. Vond het idee van de inside skatebaan wel een goeie. Creatief, innovatief, buiten de box-denken. Erg goed.
RickT schreef op :
het kost alleen een hoop geld, en als het in Venlo niet lukt dan lukt het in Horst al zeker niet. Venlo heeft een grote skatescene.
Tumke schreef op :
het gaat om de intentie ricky t!
RoyBouten schreef op :
Quote: leonlitjensroy, de hele raad en niet alleen jij maakt zich hier druk over. Vond het idee van de inside skatebaan wel een goeie. Creatief, innovatief, buiten de box-denken. Erg goed.
Ook dat heb je me niet horen zeggen. Valt me alleen op dat een van de fractieleden van jou partij op hallohorstaandemaas me aanvalt over dat ik de wethouder niet zou steunen. Hebben we continue wel gedaan en blijven we doen. Vandaar ook de laatste vraag in mijn schriftelijke vrage. Duidelijk de boodschap; hoe pakken we dit, onder leiding van het college, op?

Vindt het idee van een indoor skatebaan ook leuk maar je moet er wel voor zorgen dat het dan verdomd goed geregeld is en denken aanz aken als laagdrempeligheid. Maar als je er voor wil gaan sta ik naast je!
RickT schreef op :
Quote: Tumkehet gaat om de intentie ricky t!
jaaaa okay, maar het moet toch ook realistisch zijn
collisiontammi schreef op :
ik hoor hier van iedereen dat er een skatebaan moet komen, maar lees nergens iets van de skaters zelf... hopelijk wordt dit niet zo'n 'plan-k geval'...
Tonight at your house, it is not plouse
HorstsweetHorst schreef op :
Quote: BearkePvdA-wethouder Stas heeft de skatebaan opgedoekt om er huizen te bouwen. Zonder dat er een nieuwe plek voor was. Dat had niet mogen gebeuren.
Ik word een dagje ouder en een en ander is alweer vier jaar geleden, daarom staan verschillende dingen me niet meer helemaal helder voor de geest. Zo herinner ik me er niets van dat wethouder Stas vier jaar geleden in z?n eentje de skatebaan heeft opgedoekt en het dus geen collegebesluit was. Of was het dat toch wel? Maar dan heeft de CDA-fractie destijds natuurlijk flink stampei gemaakt, wethouder Stas op het matje geroepen en tegen het besluit gestemd om huizen te bouwen op de plaats van de skatebaan aan de Doolgaardstraat? Nee? Maar dan heeft ze aan haar voorstem toch tenminste de uitdrukkelijke voorwaarde verbonden dat er pas gebouwd mocht worden op het moment dat er een nieuwe locatie voor de skatebaan was? Nee? Maar dan heeft de CDA-fractie als de afgelopen jaren de skatebaan in de gemeenteraad aan de orde kwam toch wel telkens met een beschuldigende vinger richting wethouder Stas gewezen als aanstichter van alle onheil? Nee? Help! Hoe zit het dan wel? Wie frist mijn geheugen op?
Zie verder http://horstsweethorst.blogspot.com/2009/10/actualisatie-skatebaanschande-4.html
leonlitjens schreef op :
Roy, Wim, er worden allen feiten genoemd. Prima dat er nog meer feiten genoemd worden, Niets mis mee. Echter dan moet je ook alle feiten plaatsen en dat in perspectief plaatsen. Dan kun je zaken ook echt duiden. Doe dat dan ook eens bij alle dossiers en dan win je aan waarde.

PS ik reageer hier als lijsttrekker en niet als wethouder. Dat doe ik al heel de discussie. Zie eerdere bijdrages op deze site.
Britske schreef op :
Niet om het een of ander, maar hoe groot is de skatescene nog dezer dage? Stop liever al deze tijd in dingen waar de gemiddelde bevolking iets aan heeft.
Lennart schreef op :
ik denk dat je je daar in vergist.. skaten is gewoon een leuke bezigheid en je kunt het best wel als sport zien. ik denk dat het gewoon een beetje last heeft van een stigma waar zoals altijd niet veel van klopt
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
marcelmuts schreef op :
Niet alleen skaters maar ook een hele groep bmxers wachte op een skatebaan! Ik ben zelf een bmxer hiervan! We konden niet wachten en hebben in america (bmx baan america) Zelf maar een indoor skate/bmx park gebouwd! Met gelukkig goede reacties uit belgie en vele andere plaatsen door heel nederland die naar ons zijn gekomen om te bmxen! Wij hopen natuurlijk ook nog dat er een skatebaan komt! Indoor of outdoor is voor ons niet erg ik weet niet hoe skaters daar over denken.
RoyBouten schreef op :
Dat je hier als lijsttrekker reageert dat begrijpen we wel ;)

Feit is dat er fouten zijn gemaakt in een college waarin drie cda wethouders en een PvdA wethouder zaten. Jullie kunnen de schuld absoluut niet afschuiven op Arie, want zowel in het college als in de raad hadden jullie toen een absolute meerderheid. Er zijn dus twee mogelijkheden;

1. Jullie hebben het toen niet door gehad dat het fout ging en roepen nu dus heel hard dat het de schuld van Arie is terwijl jullie zelf mede verantwoordelijk zijn.
2. Het heeft jullie toen niet geinteresseerd en roepen nu, omdat het verkiezingen zijn, dus heel hard dat het de schuld van Arie is terwijl jullie zelf mede verantwoordelijk zijn.

Feit is dat we nú met een bepaalde situatie zitten en dat we nú met zn allen kei hard aan het werk moeten om een skatebaan te realiseren. Liefts op het Wilhelminaplein. Als overheid moeten we laten zien dat we de jeugd wel een plek geven.
Harrynac schreef op :
Naast de kerk ligt nog een niet gebruikte jeu-de-boules baan waar al jaren 't onkruid op staat. Kun je daar geen asfalt indraaien en een skatebaan op plaatsen? Ligt de skatebaan ook in 't centrum en in de kerk komt tegenwoordig toch bijna niemand meer die er nog enige geluidsoverlast van kan ondervinden of het moet onze lieve heer zelf zijn.... Wilhelminaplein wordt misschien wat moeilijk met de terrassen, evenementen, weekmarkt e.d. die daar plaatsvinden.

Met die mensen van De Risselt zou ik dus echt geen medelijden hebben/rekening houden. Nu klagen ze weer over de geluidsoverlast van de A73 en wil men 80 km/uur laten rijden op de A73. Ik zou dan denken: laat ze juist 160 km/uur rijden, zoveel te eerder zijn ze je buurt voorbij en is dus ook de overlast weg. Het heet niet voor niks autoSNELweg.
Of ze willen (hogere) geuidschermen en groen tussen de A73 en hun woningen, maar daar past dan in mijn ogen ook prima een skatebaan achter! Misschien dat Rijkswaterstaat nog wat subsidieerd zodat wethouder Dings niet alles zelf hoeft te betalen....
Nakkie schreef op :
Naast de kerk
Goed plan.
Too weird to live, and too rare to die.
Snoei schreef op :
waarom dan niet in de kerk?
Dak is al geregeld, genoeg opstakels als uitdaging.
Gradje schreef op :
Én je krijgt weer jongeren in de kerk :P
I'm on a horse.
Maarten schreef op :
Op zich een goed locatie naast de kerk ! Zou een mooie invulling zijn voor dat stukje woestijn daar. Ben alleen bang dat de mensen met balkonnetjes boven Theelen ook bezwaar gaan maken.
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
RickT schreef op :
maar zoiets went toch ook wel. als je naast de kerk woont dan ga je toch ook niet over de kerkklokken klagen
Jules schreef op :
Niet om oude koeien uit de sloot te halen maar is er eigenlijk alweer nieuws hierover?

Heb een beetje het idee alsof het in de doofpot is gestopt, op de langere termijn gezet, in het vergetelhoekje geplaatst, etc.
BonJovi schreef op :
Ssst!
I wonder where, that fish has gone.
donnybrookhc schreef op :
Het nieuws is dat er geen nieuws is. En ook geen skatebaan trouwens. Wel een kei koele grind rail in t dorp ( bodycount van bejaarde die hier over gevallen zijn staat op 34,75 ) de 0,75 meneer had sowieso maar een been.