Schommeldrama

Wij onderbreken alle festiviteiten (zoals MasterLAN en Niks Draait Door) voor een toch wel serieus nieuwsfeit:

Op de Vlis wonen blijkbaar mensen die enorme last hebben van slagschaduws en reflecties van de felgekleurde schommels die recht tegenover hun huis staan geplaatst.

Na het grote halfpipe drama, waar mensen klagen over mogelijk geluidsoverlast zijn we nu aangekomen bij de échte problemen: reflecties! Kijk, daar gaat je woongenot... Slapeloze nachten hebben de bewoners ervan!

Ronduit schandalig. En het erge is nog wel: de schommels zijn gestolen wat de bewoners uiteraard niet gedaan hebben, maar ze kunnen nu tenminste nog wel fatsoenlijk slapen!

OOOW! En denk nu niet, wat een stelletje saaie kinderhaters. NEEEN!!!! De beste mensen hebben dus wel even mooi geld over gemaakt naar een of andere braziliaanse stichting die iets voor kinderen doet. HA!

Het wordt tijd dat de politiek dit oppakt. Dit kan zo niet langer! @RoyBouten doe er wat aan!

Reacties

Roedie schreef op :
En als ze dan ook nog zeggen dat ze geen oude zeurende mensen zijn nauw........ ik denk stiekem toch!
Maarten schreef op :
Het is ook niet niks zo'n schommel voor je deur !!! Deze mensen moeten gesteund worden in deze moeilijke tijden ;-) !!
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
RickT schreef op :
haha
Teun schreef op :
Inderdaad, die arme mensen!
En het is natuurlijk niet alleen de reflectie van de schommels. Je hebt ook nog van dat schommeltuig dat het nodig vind om een beugel te dragen, wat natuurlijk nog meer reflectie met zich mee brengt, vooral als ze lachen....
En laten die vandalen dat nu net doen onder het schommelen.

Ik zeg, die hele speeltuin omspitten, op een kar gooien en er mee naar brazilie rijden, want daar schijnen wel aardige kinderen te wonen.
KILL IT! KILL IT WITH FIRE!
Nakkie schreef op :
Ik zeg, morgen gaan we met spots en spiegeltjes voor hun huizen staan om ze eens even echt te laten zien wat Reflectie is!
Schroal kut volk.

Door mensen als dit gaat de maatschappij naar de klote, niet de recessie.
Too weird to live, and too rare to die.
Strid schreef op :
Whaha, dat is nog eens een goed idee Nakkie!
Vragen we meteen alle kinderen met beugels even mee te lachen.. :P
Vind het inderdaad ook maar zielig van die mensen..
Nakkie schreef op :
Het ?Not in My Backyard? effect. De kinderen mogen wel schommelen hoor, maar niet als ik reflecties in mijn huis heb. Maak maar een speeltuin langs die stortplaats voor ruw nucleair afval. Als de kinderen dan mutaties
beginnen te vertonen maak ik wel weer een ruime donatie aan kinderen in Ecuador of een land ver weg waar de kinderen in Horst geen drol aan hebben.
Too weird to live, and too rare to die.
Janneke schreef op :
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik steun de zeikerds(L).

Zou er ook schijtziek van worden als ik de hele dag zo'n scheel licht in m'n hut zou hebben, als het voorkomen zou kunnen worden. Maar of ik er zo'n drama van zou maken als hun.. hmm, ik betwijfel het.. Zou er zelf andere zitjes in knuppen denk ik :P.
Yeaup schreef op :
kielhalen
Roedie schreef op :
En je zit te veel thuis als je er de hele dag last van hebt...
RickT schreef op :
wat kunnen mensen toch zaniken zeg,
kom idd eens wat vaker buiten daar stikt het van de slagschaduwen en reflecties
RickT schreef op :
de reactie op inhorst.nl vind ik trouwens geweldig

Column: "Oplossing voor schommel-probleem Op de Vlis"
Door NEWWORLD, vrijdag 11 september 2009 00:47

Dagblad De Limburger bracht gisteren een bericht over overlast veroorzakende schommel aan Op de Vlis in Horst. Wat is het geval? Twee bewoners van het pleintje storen zich aan de slagschaduw en reflectie in hun woonkamer en achtertuin van een tegenover hun woning staande schommel: ?Een schommel recht voor je raam, dat geloof je toch niet. We ergeren ons er groen en geel aan dat de bewegingen bij de felgekleurde schommel op alle ramen van je woonkamer reflecteren.?

Nu kunt u daar een beetje lacherig over gaan zitten doen, maar dat is me iets te kort door de bocht. Want ú hebt natuurlijk geen felgekleurde schommel die reflecteert in alle ramen van uw woonkamer recht voor uw huis. Nee, ú hebt gemakkelijk praten. U hebt er duidelijk geen idee van hoe het leven in een hel kan veranderen door een felgekleurde schommel die de godgansedag reflecteert in alle ramen van uw woning. Laat één ding duidelijk zijn, ik (respectievelijk Wim Moorman) sta in deze geheel aan de zijde van de twee bewoners. Vandaar deze top 5 van oplossingen ter opheffing van de overlast van felgekleurde schommels die reflecteren in ramen van woonkamers:

5. Alle Horster speeltuinen veranderen in trapveldjes. Moet je eens kijken hoe snel Wittenhorst de derde klasse achter zich zal laten en op zal stomen richting topklasse.

4. Instellen van gebiedsverboden voor kinderen in de schommelleeftijd. Ik geef toe: niet de meest ideale oplossing. Want je zult zien dat ze ondergronds gaan. Krijg je illegale schommelkelders en schommelketen. Is de ellende helemaal niet meer te overzien.

3. Installeren van antireflecterende schermen. De gemeente is toch al bezig met de aanschaf van een geluidswerend scherm bij de toekomstige skatebaan tussen A73 en Van Merwijckstraat. Vraag diezelfde leverancier tevens antireflecterende schermen te ontwerpen. Laat-ie er trouwens meteen ook maar schermen bij leveren die de overlast van mierenneukerij tegengaan.

2. Meest radicaal, maar ook het meest effectief: afschaffen van de zon. Voor eeuwig zal het gedaan zijn met de overlast van felgekleurde schommels die reflecteren in ramen van woonkamers. Welbeschouwd wegen de lusten van de zon sowieso niet op tegen de lasten. In Sint-Jan uit Grubbenvorst heeft de gemeente Horst aan de Maas de beste schutterij van Limburg. Voor haar moet het toch een fluitje van een cent zijn op een zaterdagochtend de zon uit de lucht te schieten?

1. Reactie van mijn 7-jarig nichtje Ida toen ik haar het probleem voorlegde: ?Waarom doen die mensen niet gewoon de gordijnen dicht?? Geniaal.
Gradje schreef op :
Inhorst had weer gewoon gecopypaste van Horst Sweet Horst... Maar hij is goed :D
I'm on a horse.
Strid schreef op :
Hij is zeker goed! En ben het zeker eens met optie 1.. :D
Esther schreef op :
wij zijn met de hele familie al jaren in therapie vanwege het ostenriekske bij ons voor de deur...pff de schaduws die daar vandaan komen...daar hebben ze nl. wel 4 schommels :P lol ...
Strid schreef op :
Sow, 4 schommels.. Dat is wel erg heftig Esther! :P
Leo schreef op :
Tis zeker een buurman, met z'n kale hoofd en bril met -5,5, die reflecteert pas goed...........
HorstsweetHorst schreef op :
Even een heel kleine correctie: InHorst heeft HorstsweetHorst keurig om toestemming gevraagd voor publicatie van het stukje. Waarvan akte.
Judith schreef op :
Esther, we hadden afgesproken dat we dit niet zomaar weer zouden oprakelen.. ik word er spontaan weer onpasselijk van, ik had het bijna verwerkt
RickT schreef op :
schommelen! nu het nog kan!
Esther schreef op :
Quote: JudithEsther, we hadden afgesproken dat we dit niet zomaar weer zouden oprakelen.. ik word er spontaan weer onpasselijk van, ik had het bijna verwerkt
sorry....ik dacht misschien helpt het om er eens met anderen over te praten...
Gradje schreef op :
briljant, famiilie berden. :D
I'm on a horse.
Esther schreef op :
Quote: Gradjebriljant, famiilie berden. :D
spot je nu met ons!?!?! dit is voor ons een heel gevoelig onderwerp :P
BonJovi schreef op :
Dit gaat op zoveel vlakken veel te ver. Alhoewel dat verkeersbord van Pas op! Drempels. bij mij voor de deur me ook al jaren op de wekker gaat.
I wonder where, that fish has gone.
RoyBouten schreef op :
Wil eigenlijk niet reageren, maar kunnen we niet het beste met z'n allen een dag gaan schommelen?

Maar effe serieus. Voor mij weer een voorbeeld van voorzieningen voor de jeugd prima, zo lang ik er maar geen last van heb. Denk zelf dat die mensen zich moeten schamen. Niet eens zozeer dat ze er last van hebben, dat is namelijk puur subjectief en gevoelsmatig, maar wel over die zwaar overtrokken reactie. Schandalig.

'Maar we geven veel geld aan kansarme kinderen in Brazilie'.....

Beste stuk dat ik Wim heb zien schrijven!!
trix83 schreef op :
Ach snap die mensen ook wel... zijn waarschijnlijk beide met pensioen en hebben idd de hele dag last van flitsen :)

NEXT!
Tumke schreef op :
Moeten ze eens van die geraniums weglopen, daar word je ook wel depressief van ja. Doe wat met je leven zeg.
ThijsPee schreef op :
Jezus zeg, als t zo makkelijk is om met een beetje gejank iets verplaatst te krijgen, wat moet dat in t vervolg dan worden?

Slagschaduw, hahahaha :D echt te slecht voor woorden dit.
Als de haan niet kraait voor het avondrood, gaat het regenen of de haan is dood