Rock Café in OJC Canix

Cheers, komend weekend spelen er weer wat bandjes in OJC Canix. En wel op 5 april. De sterfdag van grunge legendes Kurt Cobain van Nirvana en Layne Staley van Alice In Chains. Aan Kurt Cobain zijn al genoeg tributes, dus gaan wij in Canix genieten van een Alice In Chains coverband. Uiteraard met andere bandjes erbij: het almachtige Insane uit Lottum en omstreken en natuurlijk de stabiele rock band High Speed Dirt! Wordt leuk mensen!

Open: 15.00u / Aanvang: 18.00u / Entree: €5,-

INSANE
Rockband Insane is er voor al zijn vriendjes, vriendinnetjes en iedereen die het leuk vind! Ze zijn al een aantal maanden aan het repeteren op ruige rock nummers van onder andere Black Sabbath, Volbeat, The White Stripes, Nirvana enz. Uiteraard moet iedereen naar hun optredens komen, anders ben je zo stom als de achterkant van een 'verke'. Laat dat duidelijk zijn!
www.insane-rock.hyves.nl

HIGH SPEED DIRT
Kort na de oprichting in 2004 gingen de eerste podia reeds voor de bijl. Na het debuut op het Nieuwe Oogst Festival in Venlo volgden nieuwe optredens in hoog tempo, en in 2005 speelde High Speed Dirt onder andere op het Heineken Queensday Festival in Maastricht en stond de band in een uitverkochte Bosuil in Weert. Begeleid door een touringcar fans werd tevens een zinderende finale van Scolarta gewonnen in een stampvolle Bonbonnière te Maastricht.
In 2005 besloot Jens zich volledig te concentreren op zang, en werd er een nieuwe rhythm gitarist gevonden in de persoon van Sander Hendrikx. Eerder speelde Sander al als drummer in Ongenode Gaste en speelde hij gitaar bij o.a. Burning Acewing. Ook dook de band 2 maal de studio in voor opnames van de demo-cd "Carnival of Animals", die in het najaar 2005 uitkwam. Van het nummer "Hitman's Tale" werd een videoclip opgenomen, die bekroond werd met de eerste prijs categorie "Beste Videoclip" tijdens de jaarlijkse Omega Awards te Ede.
In 2006 werkte HighSpeedDirt zich naar de finale voor de bandcompetitie van het programma Late Night Sessions op Omroep Venlo FM door middel van een overdonderende meerderheid aan stemmen. Op 17 maart 2006 won HighSpeedDirt deze knallende finale door het dak eraf te spelen in een overvol Perron 55 te Venlo. Hiermee verzekerde de band zich van plaats als voorprogramma van een grote internationale act in De Bosuil in Weert later dat jaar. Ook begon HighSpeedDirt met de opnames van het debuutalbum “King Diesel”, wat in 2007 gereleased werd. Door de landelijke pers wordt het album uitstekend ontvangen en lovende recensies volgen in onder meer de Playground, de Aardschok en LiveXS.
Meerdere (radio)optredens volgen, waaronder een show samen met het Amerikaanse Beatallica in de Bosuil in Weert. In 2008 vervangt Dave Wijnans, bekend van het Venlose King’s Eyes, de oude bassist Mark Saris, welke muzikaal een andere richting in slaat. Ook begint High Speed Dirt met de televisieopnames van The Band Challenge, een televisieserie van TV Limburg. De vierkoppige jury is lovend over de opname van de single ‘Wannabe’, een cover van de Spice Girls. Tijdens de televisiefinale toont de beroemde producer Erwin Musper (Van Halen, The Scorpions e.a.), interesse in High Speed Dirt. Hij zegt van de eerste tot en met de laatste noot in de greep te zijn van de sound, eenvoud maar vooral kracht van de band.
In augustus 2008 duikt High Speed Dirt de studio in om twee nieuwe singles op te nemen, welke gemixt en gemasterd zullen worden door Erwin Musper in The Bamboo Room in de Verenigde Staten. Deze singles zullen eind 2008 worden uitgebracht.
www.highspeeddirt.nl

THEM BONES (Alice In Chains Tribute)
Them Bones is opgericht in 2008 door een aantal muzikanten uit de bands Blind Sight, Orange Blossom Special en Tres Locos. Ze kregen de kans om op 'Box Rocks Out' (een soort Canix All-Stars) een coverset te doen van hun helden 'Alice In Chains'. Tijdens de repetities was de chemie al daar, denk aan de beste nummers van de albums: 'Facelift', 'Alice In Chains' en in het bijzonder 'Dirt'.
www.myspace.com/aliceinchainsnl

Reacties