Persbericht Gaellus Open Air 2014

Line-Up Gaellus Open Air 2014!

Over minder dan een week is het weer zover! De zesde editie van Gaellus Open Air is dan een feit. Het grootste festival van Tienray zal dan weer voor een heerlijke dag vol met muziek en gekkigheid zorgen. De voorbereidingen zijn uiteraard in volle gang en wij hebben er weer zin in! Om jullie ook alvast enthousiast te maken presenteren wij hierbij de gehele line-up voor Gaellus Open Air 2014!

Gaellus Open Air 2014 zal worden geopend door No Mans Valley. Deze vijf Limburgse mannen zullen het podium vullen met energieke orgelrock geïnspireerd op de platenkast van hun ouders. Ze zijn een band om in de gaten te houden en zullen Gaellus Open Air een mooie opening bezorgen.
Als tweede op het podium zien we The Mothmen. Dit garage-punk trio uit Sevenum is opgericht in augustus 2012 en is beïnvloed door bands als The Hives en Danko Jones maar ook door bands uit de jaren 80 zoals o.a. Devo, the Romantics en The B52’s. Ze spelen hard maar altijd met oog voor detail. Rammen is het devies dus, met nummers die zelden de twee minuten halen. The Mothmen staat in de finale van Nu of Nooit dit jaar en maakt kans om Pinkpop te openen. In hetzelfde weekend Pinkpop en GOA mogen openen, een droomstart voor iedere band natuurlijk!

Als derde bevestigde band verwelkomen we The Road Home. Deze band is geïnspireerd door onder andere Springsteen, Cheap Trick en Social Distortion en het zou niet de eerste keer zijn dat ze de Nederlandse Gaslight Anthem genoemd werden. Hun laatste EP ‘Too Cold’ werd goed ontvangen door zowel pers en publiek en de band is in augustus 2013 door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. Nadat ze vorig jaar tourden door o.a. Duitsland, Polen en Luxemburg stond de band afgelopen januari op Eurosonic Noorderslag in eigen land.

De vierde naam in het lijstje is Tim Vantol. Deze punkrocktroubadour speelde in het verleden bij verschillende punkrock en hardcore bands, o.a. Antillectual (Gaellus Open Air 2012) en heeft een aantal jaren geleden besloten om solo verder te gaan. Vantol stond afgelopen jaar onder andere op Groezrock en Lowlands. Een aanrader voor fans van Frank Turner en Chuck Ragan.

Als vijfde op de dag hebben we de band Maison du Malheur. Deze vooroorlogse Blues band telt maarliefst zeven leden en is in 2011 van start gegaan. Daarna ging het erg snel: Binnen een jaar had deze band meer dan 100 shows op hun naam staan, werden ze door Heineken benaderd voor hun wereldwijde campagne en vorig jaar stonden ze op Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz en Lowlands. Na 8 juni mogen ze Gaellus Open air aan dit rijtje toevoegen.

Als zesde bevestiging mogen we Cursed P aanschrijven. Deze dj zal het podium vullen met stevige techno beats, old school acid en house. Zijn unieke geluid is wel bekend op grote Nederlandse feesten zoals STRP Festival, Tomorrowland(BE), Solar Weekend en de Westergasfabriek.
De zevende in het rijtje is Henzel & Disco Nova. Deze dj’s zijn alweer 5 jaar bezig en zorgen bij ieder festival voor een heus feest! Hun muziek valt te omschrijven als UK garage, House en Techno. Na op festivals als Extrema, Mysteryland en Solar te hebben gestaan hebben ze besloten begin dit jaar door Azië en Australië te touren. Gelukkig hebben 8 juni nog vrij gehouden voor Gaellus Open Air.

Als laatste bevestiging hebben we niemand minder dan Fresku weten te boeken. deze Nederlandse rapper is binnen het jaar uitgegroeid tot een van de grote namen binnen de Nederlandstalige hiphop. Zijn tweede album “Maskerade” werd unaniem goed ontvangen en kent een verscheidenheid aan gastmuzikanten waaronder cabaretier Theo Maassen. Fresku heeft o.a. op Lowlands gestaan, won de State Awards 2012 voor ‘beste artiest’ en ‘beste album’ en werd genomineerd voor de 3FM Awards. Verwacht een feestje met deze baas uit Woensel!

De intermezzo’s van de dag zullen worden opgevuld door Crucial Sounds, Afterpartees , Keezus Christus, Beppie Kraftwerk b2b Sleazy V, Kroet & Kerboet en Weej Dansen, Ray Lachen! Daarnaast zullen onze vriendjes van Tanzbar wederom de afterparty verzorgen.

Deze namen zullen Gaellus Open Air weer tot een heus festival maken dat nog lang in onze gedachten zal blijven hangen. Blijf dus niet thuis op 8 juni en kom gezellig een drankje doen op het grasveldje naast OJC Gaellus in Tienray!

Reacties