Paasperikelen

In een prettige roes verkerend schrijf ik deze column. Wat een weekend... Waar de gemiddelde Nederlander het paasweekend aangrijpt om verstoorde familiebanden aan te halen of eens lekker los gaat op de meubelboulevard, heb ik het idee dat Horst en omstreken, en dan vooral de jeugd, lekker los gaat op de verschillende activiteiten. Ik heb het dan in mijn geval over Prilpop en Merlinpop.


Dat is toch wel traditie geworden, je komt op allebei de feesten mensen tegen die je al lang niet meer gezien hebt. Vaak blijkt dan dat veel jongens weer aan het bier zijn en van de meid af zijn en dat de vroulie niet weten waar de klok is, maar wel waar de klepel hangt. Meestal gaat dit goed en toch valt het weerzien na jaren af en toe tegen. Dat lekker wijf waar je vroeger verliefd op was heeft kort haar en een kleine of die toffe gast die vroeger zo interessant tegen je deed heeft tegenwoordig verdacht veel interesse in kerels... Het kan allemaal, maar over het algemeen was het weerzien dit jaar zeer prettig. De mooie temperaturen speelden zeker een mooie rol in dit alles en ik heb in 4 dagen tijd al aardig wat romances zien opbloeien. De natuur doet op dit moment zijn werk en de hormonen werden aangenaam vermengd met sigarettenrook en kapot bier uit een beker. Die combinatie zorgt trouwens misschien voor wat ongewenste zwangerschappen, maar goed, dat moet nog blijken. Tot zover een aardig rooskleurig beeld van het paasweekeinde.

Uiteraard staat een combinatie van veel volk en alcohol garant voor schandalen, maar leuk volk zorgt weer voor leuke schandalen. Ik zag een gast die niet meer kon staan van het zuipen een gruwelijk mooi meisje versieren, en hij kwam er mee weg ook nog. Of drie keer van je fiets flikkeren en dan nog beweren dat je niet zat bent. Of de taxi naar huis missen, daarna een nieuwe bellen, die nogmaals missen en dan naar huis bellen: ''kom meej es halen, die kloete-taxi kwaam neet opdage, stelletje kruujers!' Of je eigen fiets jatten. Of voordat je naar huis gaat nog gauw aan de bar een kater bestellen.

Weet ik veel, het kan allemaal. Ik weet wel dat met dit weekend het festival- en kermisseizoen officieel is ingeluid, dat de lente nu echt is begonnen en dat er nog vele, vele schandalen zullen volgen!

Bas

Reacties

Gradje schreef op :
Goeie column, herken het ook wel...

En inderdaad, ik heb nu ook wel het gevoel dat het festivalseizoen nu echt is begonnen...
I'm on a horse.
Lennart schreef op :
amen!

en zin dat ik erin heb :D
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Nakkie schreef op :
FESTIVALS!!!
Too weird to live, and too rare to die.