Organisatie Zomaarpop festival verwacht grote drukte

Aanstaand weekend vindt de 26e editie van het Zomaarpop festival plaats in Oirlo. Zoals jaar elk staat er een diverse line-up op het affiche van het muziekfestival, georganiseerd door jongerensoos OJC Watjang: 16 acts van rock tot ska en hiphop, tot electro, dubstep en zelfs nineties-muziek. De hoofdacts van dit popfestival zijn dit jaar Boef en de Gelogeerde Aap, Henzel & Disco Nova en Chef'Special.


Laatstgenoemde publiekstrekker brak dit jaar door in Nederland. Verschillende grote hitjes als - Too Far Gone, Airplaying en Scribblin' zijn regelmatig te zien en te horen op de landelijke tv- en radiozenders. Bovendien stond de single 'Birds' zelfs een aantal weken in de Mega Top 50 en stond de band dit jaar op Lowlands. Chef'Special is dit seizoen de huisband van DWDD.

De hoofdact op de eerste festivaldag is Boef en de Gelogeerde Aap. Ook zij braken dit jaar definitief door, mede door optredens op Lowlands en Noorderslag. Opener van het festival is de Amsterdamse Indie-rock formatie Who Jumped In Limousines. De tweede band op de zaterdag is Colossa. Deze stonerrock band werd eerder dit jaar uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Het tweede podium, dat gevestigd is in de kelder, is de gehele avond terrein voor de vrouwen van The Bitches Collective afkomstig uit Sittard die de bezoekers mee zullen nemen in een hete apotheose.

Park Bench People, een talentvolle Indie-pop band uit Sevenum zal de tweede festivaldag openen op de Main Stage. Gevolgd door optredens van 3FM Serious Talent bands Coppersky en Audio Adam, resp. afkomstig uit Utrecht en Amsterdam. Naast het optreden van Chef'Special wordt de Main Stage officieel afgesloten door de derde hoofdact van het muziekfestival: Henzel & Disco Nova. Ook op het tweede podium is er een vol programma. De zondag begint met een bijzondere vertoning van 'I'm Your Biggest Fan', onderdeel van Upload Cinema. Traditioneel is ook het DJ-blok met verschillende DJ's en de ska-muziek. Dit jaar zijn dit Jop Verberne, Lucky Jay en DJ Bertin. Ska-muziek in de kelder komt dit jaar van Mr. Wallace.

De officiële afsluiter van de aankomende 26e editie is Feestdjruud: de DJ-sensatie van dit jaar, afkomstig uit Venlo. Hij bracht dit jaar vele festivals als Solar, Stereo Sunday en het Valtfest tot een kookpunt, mede door het opvallende hitje 'Gas Op Die Lollie'.
Zomaarpop festival vindt plaats in Oirlo in gemeenschapshuis de Linde. Tickets zijn alleen aan de kassa verkrijgbaar het en het festivalterrein gaat zaterdag open om 20.00 uur en zondag gaat het terrein open om 16.00uur. De organisatie roept iedereen op om op tijd naar het festivalterrein te komen, vanwege de verwachte drukte.

Een dagkaart voor de zaterdag kost 8 euro, voor de zondag is een dagkaart 10 euro. Een combiticket is verkrijgen voor 14 euro. Meer informatie en nieuwtjes over het Zomaarpop festival is te vinden op www.zomaarpop.nl. Ook zijn hier weekendtickets en andere exclusieve prijzen te winnen.

Reacties