OJC Niks naar 15+

Abonnees van de Echo hebben het misschien al gelezen, OJC Niks kent voortaan een leeftijdslimiet. Bezoekers onder de 15 jaar hebben voortaan geen toegang meer tot evenementen van OJC Niks. De laatste activiteiten werden goed bezocht, maar een groot deel van de bezoekers was jonger dan 16 jaar. Om een aantal redenen heeft OJC Niks daarom besloten om een leeftijdslimiet van 15 jaar in te stellen. De voornaamste redenen zijn:


- OJC Niks richt zich op de doelgroep 16-23 jaar, hiervoor worden ze ook gesteund door de gemeente.

- Controle op alcohol. Het kost enorm veel tijd en moeite voor vrijwilligers om de hele avond de leeftijden van mensen in de zaal te controleren. De praktijk wijst uit dat mensen onder de 16 op verschillende manieren toch aan alcohol weten te komen.

- De doelgroep blijft weg. Bezoekers van rond de 20 hebben niets met 14-jarigen en blijven dan ook massaal weg. OJC Niks merkt een sterke terugval van die leeftijdscategorie en dat is niet de bedoeling.

Waarom dan wel mensen van 15? Omdat OJC Niks niet wil dat 16-jarigen weg blijven omdat er 2 of 3 personen uit de vriendengroep nog 15 zijn. De leeftijdscategorie eind 15 en begin 16 past goed bij OJC Niks, eind 14 en begin 15 simpelweg nog niet.

Dus vandaaaaar... nog vragen? ;)

Reacties

Gradje schreef op :
Ik val inmiddels al buiten de doelgroep (oeh, ik voel me oud... :+ )
Maar het viel me inderdaad wel op dat de gemiddelde leeftijd erg laag lag.

Maar zou dat ook niet voor een deel komen door het wegvallen van de Vlies? Ik kan me zeker voorstellen dat de Vlies geen wekelijks programma meer vol krijgt voor de groep 12-16 (dat zal wel ongeveer hun doelgroep zijn) maar doordat die er nu helemaal niet zijn, zal die groep zo af en toe toch ergens anders heen moeten gaan.

Wat dat betreft is het dan denk ik ook goed dat de Vlies zo af en toe toch nog wat organiseert (ik hoorde ook dat het afgelopen vrijdag erg druk was daar), zodat die groep nog wat te doen heeft.

De Niks heeft gemiddeld ook een iets te 'zwaar' programma om gewoon kindjes rond te hebben rennen (lekker plat gezegd), het enige wat ze moeten doen is het "Niks Draait Door"-product een keer naar de Vlies toe halen.

Kortom: ik ben het zeker eens met jullie keuze :)
I'm on a horse.
RickT schreef op :
De Vlies is volgens mij 14-17 jaar. En ik denk ook dat de sluiting van de Vlies er iets mee te maken had.
Dus hopelijk organiseert de Vlies nu vaker leuke feesten voor die doelgroep.
Lennart schreef op :
goed bezig
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Nakkie schreef op :
De Jongeren hebben het zichzelf ook een beetje aangedaan.

De Joho 11 t/m 14
De Vlies 14 t/m 17
Niks ongeveer 16+

Als de jongeren niet meer naar de vlies gaan, die genoeg mogelijkheden boden aan de jongeren zowel vaste activiteiten als zelf mogelijkheden om iets te organiseren, dan is het niet gek als de Vlies dicht moet.

Dus ik zou zeggen jongeren, ga weer naar de vlies tot je 16de en kom dan gezellig naar de Niks.
Too weird to live, and too rare to die.
Paap schreef op :
ja, maar Nakkie, zeg nou zelf, vond jij het leuk op je 15e bij de vlies? toen wilde iedereen naar de sjuffol, ook al was het daar ook altijd ruk
collisiontammi schreef op :
ja, want toen was er geen shuffle, en gingen we op zaterdag naar niks/canix/walhalla en zondag naar de vlies :-)
Tonight at your house, it is not plouse