OJC Niks Column

Het is rustig op dit moment bij Ojc Niks. Na een overweldigend 15 jaar bestaan zijn we nu hard aan het werken aan een aantal nieuwe activiteiten.
We hebben voor U een leuke mix met electro, drum n bass, punk, swingmuziek en dergelijken samengesteld.
Het enige probleempje is dat het nog een kleine tijd zal duren totdat de nieuwe activiteiten los zullen barsten. Zulke organisatie komt namelijk niet uit de lucht vallen in tegenstelling tot de krediet crisis of een soa.

Organisatie Ojc Niks

Ik zal U dus even een klein blikje gunnen in de organisatie van Ojc Niks. Een organisatie die niet al te veel verschilt van de strak georganiseerde maffia in Sicilië. Je zou dus kunnen stellen dat het hele schip niet geheel legaal wordt gerund.
Een activiteit organiseren kost door onze stijl van programmeren dus ook niet zoveel. Bijna al onze artiesten komen namelijk nagenoeg gratis optreden, mits ze een beetje aangemoedigd worden. De klassieke paardenkop, of elk ander willekeurig dierenlichaamsdeel, in het bed is meestal al genoeg. Anders is er natuurlijk nog bart, onze “zware jongen”, die zulke tegenstrijdige artiesten een toontje lager kan laten zingen. Met Bart moet je niet kloten, hij bijt zo je opa’s hamstring in tweeen als wij willen dat jij bij ons van 2 tot 3 komt draaien.
Zo zijn wij in staat bijna alle artiesten voor een prikkie binnen te slepen.

Inkomsten

Je kunt niet alles gratis krijgen in het leven, hoeveel paarden koppen en zware jongens je ook hebt. Een soos moet dus inkomsten hebben, en die inkomsten verkrijgen we niet alleen uit het drankgebruik in Ojc Niks.
Het volgende foefje hebben we ook afgekeken van de maffia.
Het vragen van beschermingsgeld werkt namelijk verrassend makkelijk. Je gaat naar iemand toe, zegt ze dat ze jou moeten betalen voor bescherming, doen ze dat niet, sla je ze in elkaar. Makkelijk, kind of kat kan de was doen. Beetje hypocriet si het wel, maar jij hebt je centjes.

Dus…

Volgende week zal ik jullie een diepere blik gunnen in ons systeem en wat voor rol de andere programeringsleden spelen, zoals Don bram en Lijpe Koen.

Gr Nakkie Nelle
Ps: Jan, leuke reactie op de Ridders, en je hebt gelijk!

Reacties

Tumke schreef op :
Wie is Jan?
RickT schreef op :
Ja dat vroeg ik me ook al af.
Maar na wat research kwam ik er achter dat het de vader van Roel en Niek (Jacobs) is die een stuk naar de Echo had gestuurd.
Ik ben nog bezig om het te vinden ;)