Nieuwjaarstreffen in Canix

16 januari 2010
NIEUWJAARSTREFFEN
Met live: Dookie, Three Amigos & International Paper

Dat er in de regio veel bandjes rondlopen is inmiddels wel bekend, op deze avond dus 3 van die bandjes die hun krachten bundelen voor een energiek en dansbaar avondje.


INTERNATIONAL PAPER
De avond wordt afgetrapt door de jonge metalband International Paper uit Lottum. Deze 5 heren spelen stoere muziek in de stijl van Metallica en Motörhead. Headbangen gegarandeerd!

THREE AMIGOS
The Three Amigos zijn ontstaan in het voorjaar van 2004. Eigenlijk al veel eerder, maar dat is een lang verhaal. Hier komt dat verhaal: Francis liep al lang rond met het idee om een Johnny Cashbandje te beginnen. Het zou een soort van Peter Pan Speedrock meets country & western moeten worden, vond hij. Ideeen genoeg, maar geen bandleden! Hij nam ook geen serieuze stappen tot het formeren van een band, dus het geheel verwaterde. Op een zaterdagavond in december 2003 bezocht hij in cafe Boems Jue in America een optreden van de Stoere Patsers. Daarin speelden Jos, Kueb, Goere en Chyriel. Het was een van hun laatste optredens dus zij waren ook op zoek naar iets nieuws. Francis kende Jos nog uit de periode dat ze samen bij Wörtelstemp speelden. Na het optreden raakten ze aan de praat en onder invloed van flink wat drank werd er afgesproken dat Jos, Francis, Chyriel, Maurice Koonings (een bevriende gitaargod) en Kueb de beste bluesband van Nederland zouden beginnen met als doel Moulin Blues 2005. We bellen, werd er afgesproken. Er ging weer een hele tijd overheen vanwege drukte, het huwelijk van Maurice etc. Op een gegeven moment werd Francis gebeld door een bevriende muzikant die vroeg hoe het met z'n Johnny Cash plannen zat. Toen was het een kwestie van 1 en 1 optellen. Francis stelde z'n plannen voor aan de rest en die zagen het wel zitten. Maurice haakte af i.v.m. praktische zaken. Het speedrockidee werd een beetje aan de kant geschoven en er werd besloten om de nummers wat meer in hun waarde te laten. Ook werd er besloten om zo af en toe een zangeres te in te schakelen voor de rol van June Carter. De keuze was snel gemaakt, namelijk: Miriam, de vrouw van Francis. In de zomer van 2004 volgde het eerste optreden. De naamloze band (toen nog zonder Goere) speelde op de motorcross in Lottum. Goere was ook aanwezig en werd die avond gevraagd om in het vervolg de gelederen te versterken. De naam Three Amigos werd trouwens ook die avond aangenomen. Het feit is dat er een degelijk eigen geluid aan het ontstaan is, met name door de meerstemmige zang, de soms ingetogen en soms moddervette ritmesectie en door Jos die het chickenpicking al akelig goed onder de knie heeft. Zoals hierboven is vermeld proberen we de nummers in hun waarde te laten volgens de beste outlawscountry & westerntraditie met hier en daar toch wat invloeden uit de blues/hardrockhoek. We zien onszelf dan ook niet als een tributeband maar als een saluteband!

DOOKIE
Het begon als een eenmalig optreden, raakte in een stroomversnelling door “The Clash Of The Coverbands” en inmiddels is Dookie uitgegroeid tot dé enige echte Green Day tributeband van de lage landen. Erkend door de platenmaatschappij van Green Day, die Dookie op de officiële CD-presentatie van Green Day’s nieuwe album “21st century Breakdown” liet spelen.
Dookie bestaat uit 4 vrienden uit het Noord-Limburgse Beringe. Deze mannen doen alles wat het publiek van een tributeband verwacht: niet alleen de muziek wordt tot in de details nagespeeld, ook de show doet hen niet van echt onderscheiden. De stropdas, opgemaakte ogen en zelfs de kopieën van de gitaren doen geloven dat Billy-Joe Armstrong en consorten zelf op het podium staan. zelfs de blazers uit de laatste twee Green Day wereldtournees blijven niet achterwege. Ook hebben de mannen reeds laten zien dat ze niet vies van vuurwerk zijn.
Alle hits komen voorbij in een wervelende show van anderhalf uur; die van Green Day’s doorbraakalbum “Dookie” uit ’94 maar natuurlijk ook de rock-opera’s van “American Idiot” en het nieuwste Album “21st century breakdown”. Met deze show haalde Dookie in 2008 de Zuid-Nederlandse Finale van The Clash Of The Coverbands en mocht het in een volle 013 voor 2000 man spelen. Inmiddels reisde de mannen uit Limburg al naar het topje van Noord-Holland, Zwolle, Gent, Antwerpen… noem maar op!

Open: 20.00u / Aanvang: 21.00u / Entree: € 5,-

Reacties