"Niet verder vertellen he"

De cultuurrecensenten: Zef Mertens (15) en Jens Ernst (15) Voorstelling: Heideroosjes - Manie!Manie! (12 mei)
Theater is: Leuk voor jong en oud

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Zanger Marco Roelofs: "We hebben elkaar in 1989 leren kennen op de middelbare school, we zaten bij Engels bij elkaar in de klas. De andere jongens hadden al een band en ik vroeg of ik een keer kon komen kijken bij een repetitie. Toen ik hoorde hoe Igor (drummer) zong, bood ik gelijk aan om in plaats van hem te gaan zingen. En zo vormden we een band."Waar komt de naam 'Heideroosjes' vandaan?
Alle andere punkbands hadden stoere namen zoals 'Sex Pistols'. Toen vonden wij het wel stoer om een 'lieve' naam te kiezen die je eigenlijk niet verwacht bij een punkband. Toen er een show van Urbanus verscheen waarin hij het had over een punkformatie uit Limburg 'de Heideroosjes' viel bij ons het kwartje en hebben we voor de naam 'Heideroosjes' gekozen.

Waarom hebben jullie een jaar niks gedaan?
We waren 20 jaar non-stop bezig en waren toe aan wat rust.

Waarom de naam Manie! Manie!?
Manie komt van het woord manisch, dat betekent druk of chaotisch. We hebben hiervoor gekozen omdat onze show vol verschillende aspecten zit, daardoor kan onze show erg chaotisch overkomen. Maar omdat chaos zo negatief klinkt hebben we voor manie manie gekozen.

Waarom hebben jullie een theatershow gedaan en geen tour?
We wilden eens iets anders doen dan een tour en we wilden kijken of we ook theater konden maken. En door theater konden we ook ander publiek bereiken.

Hoe gaan jullie om met kritiek?
Als we een keer kritiek krijgen, negeren we dat gewoon, maar meestal durven mensen het niet te zeggen. Zo zaten er laatst vijf oudere mensen op de derde rij die na het eerste nummer al meteen met de vingers in de oren zaten. Maar na de show kwamen ze naar ons toe en zeiden ze dat ze het toch een leuke show vonden.

Wat wilde je vroeger worden?
Beroepsmuzikant was altijd al een droom, maar je verwacht niet dat je de kans krijgt om deze droom te verwezenlijken. Dus toen ben ik maar journalistiek gaan studeren. Nadat we op Pinkpop hadden gespeeld kregen we veel aanbiedingen en heb ik een keuze moeten maken. Ik heb voor de muziek gekozen en heb mijn studie niet af gemaakt. Maar niet verder vertellen hè, want dat is slecht voor mijn ego!

Hoeveel tijd heeft het gekost om deze voorstelling te maken?
Het is niet echt iets wat je kunt uitdrukken in uren, dagen of maanden. We hebben eigenlijk alleen gewerkt als we ideeën hadden voor de show. Toen kwam er een regisseur die hielp met het uitwerken van deze ideeën. We hebben ongeveer een half jaar aan deze show gewerkt.

[media=jw1r36q2f0]

De voorstelling volgens Zef en Jens in 3 woorden: Humor en goede muziek!

De volgende voorstelling van Kukeleku is Even geduld a.u.b. - Jochem Myjer, vrijdag 10 juni.

Reacties