Ouder/kind muziekopleiding van start bij Jong Nederland Horst

Geplaatst op 21 maart 2019 12:54 - Limburger

Spelenderwijs muziek leren maken is het doel van de nieuwe muziekopleiding bij Drumband Jong Nederland die op maandag 25 maart van start gaat. Nieuw is de ouder/kind-opleiding waarbij ouder(s) samen met zoon/dochter samen lessen volgen om samen thuis de oefeningen te doen.

Sport aan de Maas lanceert nieuwe huisstijl

Geplaatst op 21 maart 2019 11:15 - Limburger

Het team van Sport aan de Maas zorgt ervoor dat iedereen in Horst aan de Maas de mogelijkheid heeft om te sporten, bewegen en mee te doen. Met de nieuwe huisstijl willen ze nog zichtbaarder worden binnen de gemeente.

Dorpsplatform houdt informatieavond

Geplaatst op 21 maart 2019 10:46 - Limburger

In het Dorpsontmoetingscentrum Elsloo kunnen geïnteresseerden maandag 25 maart van 19.30 tot 21.30 uur in gesprek gaan met Roland Erwich (Partners in Welzijn), Angelique Raadschilders (MEE Zuid Limburg) en Pia Bronckhorst (Steunpunt Mantelzorg). Thema’s waarover gesproken wordt zijn zelfredzaamheid, mantelzorg en individualisering.

De verkiezingsuitslag in Horst aan de Maas

Geplaatst op 20 maart 2019 22:30 - Limburger

Hoe hebben de inwoners van de gemeente Horst aan de Maas gestemd bij de verkiezingen voor Provinciale Staten? Zodra de uitslag bekend is, verschijnt die hieronder.

Lente-expositie in D’n Horstgraaf

Geplaatst op 20 maart 2019 16:28 - Limburger

Lokale en regionale kunstenaars fleuren van 26 maart tot 27 mei met hun creaties de gangen van zorgcentrum D’n Horstgraaf in het Venlose Auxiliatrixpark op. De beeldende cursisten van Kunstencentrum Venlo doet dit deze keer met keramiek, beelden, tekeningen en schilderijen.

Verhuurder PTC+ terrein Hegelsom failliet

Geplaatst op 20 maart 2019 15:45 - Limburger

Haglio bv, het bedrijf dat panden verhuurt op het PTC+ terrein in Hegelsom, is dinsdagmorgen door de Rechtbank in Roermond failliet verklaard.

Boswachters gaan strenger controleren op loslopende honden

Geplaatst op 20 maart 2019 10:08 - Limburger

Boswachters van Staatsbosbeheer gaan in de Schadijkse Bossen in Meterik strenger controleren op loslopende honden. Nadat honden aan de Schaakse Heide onlangs weer een geit die wordt ingezet voor natuurbeheer hebben aangevallen, is voor Staatsbosbeheer de maat vol.

Konijn Nienke houdt het dak van Ed en Ine op en top

Geplaatst op 20 maart 2019 10:00 - Limburger

Wie wil er nu niet eens ongegeneerd bij anderen binnenkijken om te zien hoe ze hun huis hebben ingericht? In deze rubriek leiden mensen je trots hun stulp rond. Interieurspecialiste Petra Lejeune geeft haar visie. Deze week: Alsof je de afslag Sevenum hebt gemist en in Stockholm bent beland. Ed en Ine Knops - Tillie geven met hun gele, houten huis hun woonplaats een charmant Zweeds tintje.

Strijd om kampioenschap autocross Horst

Geplaatst op 19 maart 2019 14:51 - Limburger

Aan het Peeldijkje in Horst wordt op zondag 31 maart gestreden om het kampioenschap van de Auto-Sport-Unie-Zuid tijdens Autocross Horst.

Schilderijen kasteelheer Wittenhorst 345 jaar na zijn dood ‘terug in Horst’

Geplaatst op 19 maart 2019 13:50 - Limburger

Hij hield van kunst, Willem Vincent van Wittenhorst, die tot zijn dood in 1674 in kasteel Huys Ter Horst heeft gewoond. Zijn collectie van 210 schilderijen is verspreid over musea en privécollecties. Zijn kasteel is een ruïne. Hier hangen straks tien schilderijen. Vijfhonderd schoolkinderen gaan ernaar kijken.

Stimuleringsregeling voor zonnepanelen op bedrijfsdaken

Geplaatst op 19 maart 2019 13:09 - Limburger

De gemeente Horst aan de Maas stimuleert ondernemers om zonnepanelen op hun bedrijfsdak te leggen. Na een succesvolle aftrap in aanloop naar de voorjaarsronde van de SDE subsidie, bieden ze bedrijven nu de kans om voor de najaarsronde van de SDE subsidie in aanmerking te komen.

Divers fietsen dankzij de groene vingers in Zaerum

Geplaatst op 19 maart 2019 13:00 - Limburger

In deze rubriek gaan Michiel Goertzen en Ron Langenveld afwisselend op zoek naarverrassende fietsroutes in binnen- en buitenland. Vandaag: de Landschapsroute van de Groengroep in Sevenum.

Boerenmanifestatie in kader 800 jaar Horst aan de Maas

Geplaatst op 18 maart 2019 16:26 - Limburger

Het eerste buitenevenement in het kader van ‘800 jaar Horst aan de Maas’ is bijzonder. Op zondag 24 maart kunnen belangstellenden aan het Meterikse Veld vanaf de Schadijkerweg in Meterik tussen 12.00 en 16.00 uur getuige zijn van landbouwmethoden, zoals die zich door de tijd heen hebben ontwikkeld. Live voor de neus van de toeschouwer.