Nakkie Agenda Vooruitkijk Week 26

De Agenda Vooruitkijk
Week 26

Ik ben lui geweest en daardoor is dit de tweede vooruitkijk agenda in 6 weken. Klopt geen hol van, maakt geen hol uit. Bij deze, de uitkijk voor de agenda van Week(end) 26. Jippie.

Waarschuwing: Deze vooruitkijk is redelijk persoonlijk. Dreksbak is niet verantwoordelijk voor de kinderachtige grappen en vergelijkingen met lichamsdelen. Dus ga maar ergens anders klagen.


Vrijdag 26 Juni

Graspop Metal Meeting, Ergens in Dessel, Hard
Geen idee waarom deze erin staat aangezien dit langharige, hard muziekige feestje nogal uit de buurt ligt. Ik verdenk Tammie. Ik ga vanwege de Tevens wel een leuk festival.

+ Kei harde ragmuziek
-Lelijke Gothics

Epic Fail & Parc Bench People, Metieske, Serum,
Het eerste dat ik wil zeggen is dat ik respect heb voor de moed van Epic Fail. Je speelt al in een coverband en dan durf je ook nog eens zo’n naam te nemen. Dan maak je het de haters ( ik dus ) wel erg makkelijk. Standaard coverband zijn kut maar ik heb respect voor Epic Fail. De ander band, Parc Bench People, klinkt wel kut dus zullen zij geen genade krijgen van de haters.

+ Uhmmm, Epic Fail kan alleen maar meevallen met zo’n naam
-Standaard Coverbands iemand?

Dj Contest, Blok 10, Horst
Ik ben nogal blij met dit initiatief van Blok10. Dit komt vanwege twee dingen. Wedstrijden zijn altijd leuk en iedereen wil een van hun favoriete Dj’s zien winnen. Belangrijker nog, tijdens zo’n avonden staat een Dj niet te draaien om de algemene muzieksmaak van het publiek ( die 99% van het geval kut is ) te bekoren, een Dj draait dan zijn eigen favoriete plaatjes, of mensen het nu leuk vinden of niet. Zo hoor je eens wat anders op je vrijdag avond in het dorp. Als mensen alleen de nummers horen die ze willen horen op een avondje stappen worden ze verwend, ze krijgen namelijk telkens wat ze willen. Zo is er nooit variatie van spijs en worden mensen imbiciele, kwijlende zombies die altijd dezelfde top 40 knommel willen. Halleluja voor iets ( enigszins ) origineels in Horst.

Ps: Dit is een terugkerend concept. Er komen dus meerdere avonden. De prijs voor winst is nog niet bekend.

+Variatie, Verschillende stijlen en een wedstrijd
-Als er dan maar geen Dj’s zijn die dezelfde platen als altijd draaien. In dat geval kunt U mijn bovenstaande tirade de raam uit tiefen.

Knalluh Beej de Lange, De lange, Horst

Hij staat op de Agenda. Dus ook hier.
Fin

+Mensen daar… hebben… uh… daar… kut….. ?..... bier
-Er is iets leukers te doen bij Blok

Zaterdag 27 Juni

Hertentamen Party, Blaktdijk, Serum
Na een succesvol eerste ( ? ) deel een vervolg op de spirituele opvolger van de echte examenfuif in sevenum. Snappen jullie het nog? Even kijken… De line up. Banana Pancakes is een van de enige Coverbands die ik aan kan zien en dat is een gigantisch compliment. The Hives covers kunnen ze echter beter achterwege laten. Die mag je alleen coveren als je echt heel goed bent, en je zanger bomvol charisma zit zoals Howlin Pelle Almqvist van Theee Hives. Geen idee wat een Gila Blanda is. Dan rest ons alleen nog de Niks draait Door ( Dj set ). Niet de volledige versie van deze spetternde, legendarische, cult status bereikte muziekshow. Denise, de assistente is haar gezicht op aan het laten trekken en Dj Bram is op vakantie naar Emmen, Drente.

+ De Niks Draait Door
- De rest
- Mijn bescheidenheid

Kermis Hegelsom, Phoenix, Hegelsom dus
Met de origineeltastische band Broadway. U raadde het al, wederom een standaard coverband. Geen kritiek op de mannen van de programmering of de band zelf maar, KOM OP!!! Ik weet dat de massa bedient moet worden op hun wenken maar in godsnaam, kappen met die coverbands. Ook kost het 6 euro. Om toch enigszins positief te blijven, de kermis daar is altijd gezellig en daar zal deze band niet veel afbreuk aan doen, in tegendeel zelfs, ze zullen waarschijnlijk zelfs goed zijn. Ik heb echter persoonlijk tijdens de sex eigenlijk liever een aardbeienmilkshake dan een vuist in mijn reet. Ongeveer duidelijk wat ik bedoel?

+Van de letters waarmee het woordje Broadway is gemaakt kun je Roda van maken en dat is toch minstens 7 scrabble punten waard. Ook is het een voetbalclub. Meer kan ik er niet mee
-Duidelijk, dacht ik zo

Rammeluh, Ojc Geallus, Tienray
Toen ik het agenda item las van deze Hardcore activiteit in Geallus was ik niet bijster enthousiast, totdat ik deze drie woordjes zag.

MC the Hardest.

Fockin Hell, het cult figuur van onze Alcatrazz Dreksbak.tv staat gewoon in Teinray in de soos. Triple base in your face. Wat een Mc, wat een legende. Ga die shit checken als je niet van een hertentamenparty houdt. O ja, ELv en Tip zijn natuurlijk ook persoonlijke helden van veel regiobewoners. Ze “wonnen”zelfs de sozen dj batlle, stoute jongens.

+Pump up the Base, in your Face met Mc The Hardest
-Als je niet into Hardcore bent heb je er denk ik niet veel te zoeken

Summer Corona Party, Zenith, Venray

..........

+Corona en Zomer
-Zenith, Venray, de rest

Het Grootste Piratenfeest, Palladio, Helden toch?
Op een dag ga ik hier een gigantisch stuk schrijven over piraten ( die populair zijn volgens de Poll ), feesten en het feit dat hun blijkbaar de grootste hebben ( stelletje arrogante… ). Maar nu niet, ik heb namelijkal redelijk wat neergekalkt. Deze krijgen jullie van me tegoed.

+Piraten
-Dat is toch met die belachelijke kut muziek die niets, maar dan ook niets, met piraten te maken heeft?

Streakerz goes Hard, De Lange, Horst
Eens iets anders te doen bij de Lange, en dat waardeer ik. Ook al is het niet echt mijn ding en vind ik Hardstyle maar poep, is het wel leuk dat er eens iets ( enigszins ) anders wordt geprobeerd. Deze soort muziek is echter wel zo ontoegankelijk als de pest. Houd je er niet van, blijf dan ver weg.

+Iets anders
-Is het niet je ding. Is het niet je avond.

Zondag 28 Juni

Nog meer Kermis, Phoenix, Hegelsom
En weer 3 nieuwe coverbands. Ik heb er genoeg over gezegd.

+ Zuipen op kermis
- Nieuwe Dag, Nieuwe Coverbands

Ps: Maandag komen er ook nog imitators. Altijd leuk.

Zo dat was ie dan weer. Tot volgende week ( denk ik )

Reacties

Gradje schreef op :
Ik ga happen, ik ga reageren, ik ga de advocaat van de duivel spelen, ik ga het opnemen voor de stille menigte op Dreksbak. (Tevens om onze mogelijke sponsoren te laten zien dat Dreksbak érg ruimdenkend is en op alle doelgroepen mikt). Nakkie eet je hart uit.

- Graspop
Heb ik niks over te zeggen, ken ik niet, zit niet zo in die 'scene'. Ken het trouwens wel van naam, en die naam wel vaker gehoord, dus dan zal het wel goed zijn. (En ik heb gespiekt, het agendaitem is toegevoegd door Monstertruck, en niet tammi :P)

- Epic Fail &Park Bench People
Zoals ik heb begrepen zijn het redelijk beginnende bandjes. Vind het altijd leuk te zien dat café's de moeite nemen om lokale bandjes een podium te geven. Verder hebben ze ook aan een promotie gewerkt op Dreksbak, dubbele kudo's van mij!
En die naam "epic fail" maakt het helemaal goed.

- DJ Contest blok 10
Ik ben wel benieuwd hoe het uit gaat pakken, het kan inderdaad wel echt twee kanten op. Ik twijfel alleen of het Horster publiek daadwerkelijk voor zoiets warmloopt. Ik hoop het wel. (Ik ben zelf niet zo'n DJ-luister mens. Kan het goed aanhoren, maar dan met name als 'achtergrond' muziek, óf op een groot veld (of zaal), waar je helemaal mee wordt genomen in de muziek. Ben benieuwd

- Knalluhhh beej de Lange
Wat is er mis om met de menigte mee te gaan? Zoveel makkelijker dan compulsief alles wat 'de rest' leuk vindt af te zeiken. Ik vermaak me in ieder geval zélfs op vrijdag altijd erg goed bij De Lange. Er zijn al altijd veel bekenden, en ik leer nog iedere week nieuwe mensen kennen. Verder hangt daar altijd een meer 'feest'-sfeertje dan in de andere café's van Horst, waar het meestal toch een beetje met een glas bier naar de grond staren is. ;)

- Hertentamenparty
Jeuj... de zoveelste keer dat Niks Draait Door ergens staat. Beetje overactieve wannebee-leuke presentator met neppe plaksnor die doet alsof hij nog 12 is en verkleedpartijtjes speelt. Maar goed, het is ook sevenum, daar kunnen ze dat misschien waarderen. Ik ga denk ik toch even kijken, want ik vind de Banana Pancakes wel altijd goed. Gila Blanda zegt me niks

- Broadway op kermis Hegelsom
Kijk, dat Nakkie de naam Broadway niks zegt, en aanziet voor een simpel bandje, dat moeten jullie hem maar vergeven. Ik had tot Alcatrazz ook nog nooit van Joost van Bellen gehoord. Ik dacht dat hij fietsbellen maakte...
Maar broadway is een van de beste coverbands van Nederland. En dan bedoel ik niet dat ze de origineelste nummers spelen, maar dat ze op een kwalitatief érg goede manier nummers coveren die een hele grote doelgroep aanspreken. Ik durf te wedden dat het weer afgeladen vol is in de tent in Hegelsom.

- Rammeluh
Hier moet ik in Nakkie's verhaal meegaan. "MC The Hardest". respect.

- Streakerz goes Hard
Kijk, dat Nakkie zegt dat er eindelijk iets anders te doen is slaat natuurlijk nergens op. Er is iedere week iets anders te doen, dan weer coverbands, dan weer eigen bands, dan open podium, dan back to the nineties, dan ladies night, dan themaavond. Dat is hetzelfde als zeggen dat bij blok10 altijd hetzelfde te doen is. Of bij de Niks, daar is ook altijd hetzelfde te doen.
Hier ga ik trouwens niet te vinden zijn, ben niet zo van de hardstyle.

- Kermiszondag in Hegelsom
Staan drie goeie coverbands. Stunning Suzy helaas gemist op de meikermis, dus die hoop ik nog wel te zien. Pilot Flame is in ieder geval wél een goede band, en de afsluiter Campaign vind ik écht goed. Dat is juist géén standaard coverband, speelt geen Anouk, of weet ik wat, maar meer de wat oudere klassiekers. Pearl Jam, The Police, Queen. En het zijn stuk voor stuk echt goeie muziekanten, die verstand hebben van muziekmaken. Ik snap ook wel dat ze publieksfavoriet waren bij de clash in blok 10.
Verder is de hegelsume kermis altijd al een feest waar mensen uit de regio naar toe komen, is ook het gevoel wat hoort bij OJC Phoenix denk ik.

Zo, tot zover mijn tegengeluid :P ;)
I'm on a horse.
collisiontammi schreef op :
Ey, ik heb graspop ni online gezet! Sta morgenvroeg wel om 9u met een opgebouwde tent mjin eerste pilsje te nuttigen op dit briljante festival!
Tonight at your house, it is not plouse
Judith schreef op :
Goedzo Grad :D
Roedie schreef op :
Maar goed dat er nog iemand op komt voor de grootte stille menigte :P
Strid schreef op :
Whahah geweldig!
Altijd leuk om te lezen als er visjes gaan happe ;)
Maar respect voor beide!
Joeri schreef op :
Ik ga meer mee met grad zijn verhaal als dat van nakkie helaas.
Sjors schreef op :
Ik ga zaterdag ook voor de hertentamenparty. Gila Blanda is trouwens een house DJ....
Tumke schreef op :
Morgen verjaardag en zaterdag Awakenings Festival om de vakantie in te luiden. Heerlijk.
Randy schreef op :
ik hang een beetje tussen nakkie en grad in, afgezien van MC The Hardest natuurlijk want die is gewoon geniaal. Maar ook ik kan zooooo stiiiiiil in mij niet meer of girl niet meer horen. En dan maakt het mij niet echt uit of een hele goede band, een hele slechte band, koos alberts of michael jackson het zingt maar het gaat gewoon om dat nummer wat hier in de buurt echt kapot gemaakt is door coverbands. Ofja, bij mij dan, het grootste gedeelte van het Horster volk vind het nog gewoon prima om aan te horen maar dat zal wel een kwestie van smaak zijn denk ik. Maaaaar de kermis in de Hegelsom is dan wel weer erg tof. Of het bij blok 10 nog een beetje uit gaat pakken is idd nog maar de vraag want het Horster publiek is niet zo heel erg dj'ig aangelegd volgens mij maar ik ben daar in ieder geval te vinden, en als het echt niks is daar zal ik wel weer naar de lange gaan gok ik. Zaterdag naar de hertentamenparty want de Banana Pancakes zijn gewoon tof.
Gradje schreef op :
Ik heb óók een hekel aan bandjes die stil in mij of anouk spelen. Met name dan de standaard "wij willen ook een bandje"-bandjes.

Maar, waar staan dat soort bandjes? Alleen in Blok 10 bij Clash of de Coverbands (waar ze dan op zich wel een plaats hebben, maar je ziet wel dat de bands met de orginele repertoires doorstromen) of op andere 'open podium'-achtige constructies.
Volgens mij heeft er nog nooit op vrijdag- of zaterdagavond een band Anouk of Van Dik Hout gespeeld bij De Lange, en idem voor 90% van de bands bij Blok 10 (daar snap ik de uitzonderingen wel) of de andere café's (Babouche, 't Centrum).

De enige plaats voor dergelijke coverbands zijn grotere dorpsfeesten, maar daar hoort het ook erbij. Ik denk dat ze iedereen wegjagen als ze daar een (niet-top40) band neerzetten met eigen werk. Op zo'n momenten willen mensen gewoon meebleren met Stil in Mij... Maar op zo'n dorpsfeesten zetten ze geen bandjes neer die net 2 weken samen spelen, maar daar staan ook alleen maar 'professionele' bands.

Maar goed, dat is mijn mening. Ik hou van bands die eigen muziek maken, maar vind coverbands óók goed en snap die (in mijn ogen ongefundeerde) aversie nooit.
I'm on a horse.
Randy schreef op :
Het is niet dat ik een hekel heb aan coverbands, maar wel aan die 'standaard coverbands', Nakkie hoor je volgens mij ook niks anders zeggen. Hiermee wordt dus de 'stil in mij/girl' coverbands bedoeld. Zo zijn bijvoorbeeld de Corona's echt geniaal, dat heb ik ook liever dan een band die leuke eigen nummers maakt.
Gradje schreef op :
Ja, maar er staat nergens een 'stil in mij/girl' coverband toch?

(Het was trouwens ook niet als reactie tegen jou, maar meer algemeen)
I'm on a horse.
RickT schreef op :
Nakkie wat ben je toch ook een hippie
Nakkie schreef op :
Na een dag werken een lap tekst van hier tot tokio
Dus Grad, ik lees je tegengeluid dalijk met veel plezier :P
Too weird to live, and too rare to die.
Nakkie schreef op :
Randy zegt het inderdaad goed, ik wil op geen enkele manier bands de grond instampen. Ik probeer alleen duidelijk te maken dat de laatste jaren het overal Coverbands is dat de klok slaat. Ik vind alleen dat coverbands vaak ongeïnspireerd en onorigineel zijn, hoe goed ze muzikaal ook zijn.

Ik vind verder niet elke coverband kut, Banana Pancakes is leuk en bijv. De Corona's of Me First and the Gimmes Gimmes is echt vet.
De Lange vind ik persoonlijk niet altijd even leuk en naar mijn idee komt het daar toch vaak op detzelfde avond neer, of een coverband of een (thema)avond met top40apres ski. Daarom ben ik nu ook positief dat ze iets anders doen.

Broadway ken ik niet, en wat ik op het internet kon vinden was niet echt veel over een coverband.

Niks draait door was natuurlijk sarcastisch bedoeld :D

Ik vond uw tegengeluid echter ook heel goed Grad!

Ps: Ik heb op het begin nog eens duidelijk gezegd dat de agenda vooruitkijk heel persoonlijk is.
Gr Nakkie

Too weird to live, and too rare to die.
Nakkie schreef op :
O en Grad, ik wilde Dreksbak niet neerzetten als een Coverband hatende, beginnende bandjes beoordelende site vol met haters. Ik zal de volgende keer de Haat een beetje afkoelen:P
Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
als een band super goed Kane kan coveren is het nog steeds een kut band
Nakkie schreef op :
Coverbands hoeven trouwens niet per se kut te zijn. Ik heb het echt alleen over de standaardcoverbands, die nu komma nul origineels hebben.

Corona's hebben leuke show, I am A doctor heeft tenminste goede nummers, Me First Gimmes Gimmes is gewoon cool.
Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
ik doelde ff op die opmerking over Broadway.
ik ken die hele band niet maar ik zit dan ook niet in de coverband wereld

Niks Draait Door staat trouwens niet op de hertentamenparty, alleen 2 DJs d'r van waaronder die kleuter met die plaksnor ;)
Nakkie schreef op :
Kutvent dat ie is :p
Too weird to live, and too rare to die.
Gradje schreef op :
Shit... nakkie is terug... ik kon vandaag zo lekker bashen zonder dat je wat terugzei :P
Nu moet ik weer uitkijken... :(

Maar vind jij dat het tegenwoordig overal coverbandjes is? Toen ik 10 jaar geleden begon in licht- en geluidbranche, moest ik ieder weekend werken, en hadden we ieder weekend vijf vrachtwagens die ergens coverbandjes van geluid moesten voorzien.
Tegenwoordig hebben coverbands een heel stuk zwaarder, en is het juist dat overal DJ's draaien. In mijn ogen mag er juist wel meer muziek.

Het kortzichtige anti-lange zal ik maar niet op in gaan, ik denk dat we daarin gewoon van mening verschillen. Vind alleen je argumenten nergens op slaan :)

Verder was het ook gewoon 'als tegengeluid' bedoelt. Uit de statistieken blijkt dat we toch heel veel mensen hebben die het wél leuk vinden bij de lange, en die wél genieten van gewone live-bands. Maar omdat die niet reageren, deed ik het maar.
Juist omdat het hier wel altijd redelijk anti-mainstream is, wat ik persoonlijk wel jammer vindt.

Ik ben het wel laaiend eens met ricks stelling: "als een band super goed Kane kan coveren is het nog steeds een kut band" :P

Verder hou ik ook niet van standaardcoverbands, en hou ik ook meer van bands met eigen repertoire. Dus wat dat betreft zijn we het met elkaar eens. Maar mijn punt was dan ook dat er nagenoeg geen standaardcoverbands meer zijn. En al helemaal niet in de 'agenda vooruitkijk'.

Verder hou ik nog wel van je hoor, Nakkie. Zelfs met plaksnor.
I'm on a horse.
Nakkie schreef op :
Ik heb ook een hekel aan Kane!

En ik ben echt niet tegen de Lange, helemaal niet zelfs. Ik vind het alleen jammer dat er niet meer met de ( prachtige ) zaal wordt gedaan.

Het Agenda stukje Knalluh Bij de Lange ga ik gewoon niet elke keer op in omdat het nu eenmaal elke week erin staat. Capice.

In ik houd ook van jou Grad. Misschien is het leuk als jij elke week een tegengeluid doet :P
Gaan we iedere week ruziemaken, leuk idee?
Too weird to live, and too rare to die.
collisiontammi schreef op :
Ik heb trouwes ook een hekel aan kane!
Tonight at your house, it is not plouse
Nakkie schreef op :
We moeten een Poll maken met wie er allemaal een hekel heeft aan Kane!
Too weird to live, and too rare to die.
Strid schreef op :
Zo, ik moest un heleboel bij lezen...
Ik ga proberen er niet zo'n lang verhaal van te make ;)
Sommige coverbands zijn inderdaad leuk, maar dat komt inderdaad omdat ze orgineel zijn.. Dan denk ik bijvoorbeeld inderdaad aan de Corona's.. Die blijven geweldig.. Al worden ze na zo vaak op sevenumse kermis ook wel wat minder..
En de lange, ik moet eerlijk zijn.. Ik vind het ook vaak hetzelfde daar.. Het is vaak un dj, bandje of un thema.. Kan leuk zijn, maar ik ga er niet graag elke week naar toe..
Roedie schreef op :
Ik heb ook een hekel aan kane!
collisiontammi schreef op :
Ik weet niet aan wie ik een grotere hekel heb, maar ik denk aan die dennis!
Tonight at your house, it is not plouse
RickT schreef op :
Kane kan ook mijn dag verpesten
Superkuiken schreef op :
Nakkie,

Die bevooroordeelde meningen over de coverbandjes hoeft van mij ook weer niet, want zo'n standaard coverbandje zijn we ook niet echt ;)