Lokale politici aan de Twitter

Twitter: sommige mensen kunnen niet meer zonder, anderen gebruiken het om af en toe wat dingen uit te wisselen en genoeg mensen zien het nut er niet van in. Het concept is simpel: je kunt zo vaak als je wilt, in 140 tekens, vertellen wat je zoal bezig houdt of juist reageren op de tweets van iemand anders.

Zelf maken er al redelijk wat Dreksbakkers gebruik van Twitter, en zo zagen we al snel de eerste foto's van de wateroverlast afgelopen vrijdag, en werden we ook op de hoogte gehouden van de voorbereidingen rondom de hertentamenparty. Naast ondergetekende zijn bijvoorbeeld ook RickT, Lennart, Janneke en onze hiphoppersona actief. Onze sterverslaggever probeert het af en toe, maar daar blijft het dan ook meestal bij.
Ook heeft Dreksbak z'n eigen Twitter-account en plaatst ook de Niks af en toe een update.

En inmiddels hebben ook de lokale politici Twitter gevonden. In navolging van politici als Maxime Verhagen, twitterde Frank Coppus al een tijdje. Dit weekend kwam daar zelfs wethouder Leon Litjens bij, en toen kon Roy Bouten (die trouwens óók een Dreksbak-profiel heeft) niet achterblijven.


Maar wat we daar van kunnen verwachten? Het is natuurlijk een poging om gebruik te maken van nieuwe media, en vooral in het geval van Maxime Verhagen heeft dat erg positief uitgepakt: hij is nu een van de bekenste twitteraars van Nederland. Hij reageert ook echt op vragen en issues, en plaatst zelfs af en toe een fotootje. Hij heeft zelfs zijn meest trouwe 'followers' uitgenodigd in Den Haag voor een gesprek over nieuwe media.
Frank Coppus is in ieder geval al goed bezig met het plaatsen van tweets, al zijn het bijna alleen politieke updates. Niet het meest interessante om te volgen. Wethouder Litjens laat al een stuk meer van zichzelf zien, door bijvoorbeeld te zeggen hoe gezellig hij het vond op de Hegelsomse kermis.

De grote vraag zal zijn of ze écht in contact willen komen met de burger. In de Tweede Kamer bleek al eerder dat de 'oude generatie' helemaal niet inziet hoe de wereld tegenwoordig communiceert, en daar werd twitteren zelf al verboden. Hoe ver zou het nog moeten gaan voordat onze eigen burgervader het verbiedt? Maar van de andere kant, hoeveel mensen uit onze omgeving twitteren? En hoeveel daarvan is ook nog echt in politiek geïnteresseerd?

Allemaal interessante zaken, en bij Dreksbak gaan we het volgen.

Reacties

Roedie schreef op :
Ah zoooo 2.0 die grad ;)
Gradje schreef op :
Hey Flickr, ga je mee naar MySpace zodat ik even lekker in je Facebook Twitter?

:P
I'm on a horse.
Esther schreef op :
Quote: GradjeHey Flickr, ga je mee naar MySpace zodat ik even lekker in je Facebook Twitter?

:P
moet dat nou...
Gradje schreef op :
Haaai Esther! :D

Zolang je er geen Hyves van krijgt lijkt me dat Delicious.
I'm on a horse.
Goulash schreef op :
vooral erg vet dat inbrekers op twitter checken wanneer de mensen met vakantie zijn :D
EN TERECHT! Wat een onzin ook weer :P
Lennart schreef op :
af en toe wel handig en grappig
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RickT schreef op :
gebruik t meer als nieuwsbron eigenlijk, met name poppodia en festivals
Strid schreef op :
Ik kan er niet over mee praten, ik heb geen twitter :P
Britske schreef op :
Ik heb wel een twitter account, maar ik heb er nog nooit iets opgezet. Toch raar dat ik dan af en toe mailtjes krijg dat een of andere spanjaard ofzo mij volgt.
Strid schreef op :
Un spanjaard?! :P
Nakkie schreef op :
Ik ben vergeet altijd twitter te gebruiken.
Ik bel mensen meestal gewoon op als ik iets van ze wil.
Too weird to live, and too rare to die.
Janneke schreef op :
Twitter is soms ideaal, tegen verveling ofzow!

En laat ik me nou heeeeeeeeeeeeeeeel vaak vervelen.. Kuch, niet dus :P