Zaterdag 27 april Future Idiots in Cartouche

Voorprogramma Whatletto!!
In de zomer van 2000 wordt door de Noord-Limburgers Ward, Sois, Rik en Jeroen de band Whatletto opgericht. Whatletto speelt korte eigen nummers die snel maar zeker heftig zijn én snel opgepikt worden door het publiek. De muziek is een mix van punk, metal en hardcore.

Het project Whatletto groeit totdat in juli 2002 er een behoorlijk repertoire is ontstaan en de keuze wordt gemaakt om de eerste demo, Whatdunktos, op te gaan nemen. Leuk detail, de demo wordt kompleet in eigen beheer opgenomen. Op de demo staan 5 nummers die het Whatletto gevoel het beste vertalen.

In 2002 speelt Whatletto in het voorprogramma van Di-rect en Van Dik Hout op Rockweekend en zijn ze openingsact van Prilpop 2002. Topper voor 2004 wordt het voorprogramma van de nederlandse topper Within Temptation.

Ze laten hun kunsten nog één keer zien in de kelder van OJC Cartouche!

FUTURE IDIOTS:
Future Idiots is een pop-punk quirtet, afkomstig uit het zuiden van Zweden. Begonnen op youtube en inmiddels behorende bij de top-100 meest bekeken Zweedse youtube muzikanten. Buiten het feit dat de heren bekend zijn bij een groot deel van het Zweedse publiek, zijn ze ook erg geliefd in de USA en Duitsland. Inmiddels is de band meer dan 6.000.000 keer bekeken op youtube.

In 2010 tekende ze bij het Amerikaanse label “Pacific Ridge Records”. Zij hebben meerdere artiesten achter zich en zijn op weg naar de Top-40. In het zelfde jaar dat ze tekende bij “Pacific Ridge Records” brachten ze een album uit genaamd ‘Lust’ , met allemaal eigen nummers. Ook brachten ze het album ‘Grand Theft Audio’ uit. Dit is een collectie van top-rated nummers door abonnees op youtube. In 2011 brachten ze het album ‘Grand Theft Audio 2’ uit. In dat zelfde jaar brachten ze een EP uit met covers van Heavy- Metal nummers, gestoken in een eigen jasje. In 2012 hebben de heren hun tweede album, genaamd Future Idiots, met alleen eigen nummers, uitgebracht. Ook hebben ze het hele laatste album van de band Blink-182, genaamd ‘Neighborhoods’ gecovered op de manier zoals ze wilde dat het zou klinken. Dit album hebben ze ‘Neighborhoods & Morningwoods’ genoemd. Na een hele reeks grote optredens in Zweden en USA zijn ze nu klaar om de rest van Europa aan te doen.

More Info: www.futureidiots.com

Datum april 2013
Aanvang 20:00 l Entree Vrij
voorproefje: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Eh9amggfcrk

Reacties