Line-up Gaellus Open Air bekend

Een voor iedereen toegankelijk entreevrij muziekfestival in Tienray

4e editie Gaellus Open Air in Tienray
Ook dit jaar staat er weer een editie van het gratis festival Gaellus Open Air voor de deur. G.O.A. is 3 jaar geleden begonnen als entreevrij popfestival om beginnende en gevorderde bands een podium voor een groter publiek te bieden. Na de 3e editie van vorig jaar (met 1000+ bezoekers) is de organisatie weer druk in de weer om in 2011 weer een mooi festival neer te zetten.
Inmiddels is het programma bekend!


Na het winnen van de bandwedstrijd Road to Gaellus Open Air is het hard gegaan met Stroave. Ze zijn uitgekozen om de muziek bij de nieuwe Nelly Frijda (ma Flodder) film ‘Omega’ te verzorgen. De band speelt een aanstekelijke mix van rock en ballads. De band geeft aan geïnspireerd te zijn door Pearl Jam, Snow Patrol en The Who.

Note to Amy is niet je typische rock-band. Dit Nederlandse vijftal combineert het beste van metal, emo en punkrock. De muziek van deze jongens klinkt authentiek, fris en kleurrijk, maar tegelijkertijd pikzwart en heavy. Verwacht beukende drums, galopperende bassen en zware gitaren van dit vijftal uit Den Bosch.

Monomania uit Tilburg vindt zijn oorsprong in 2009. Dat jaar werd het podium gedeeld met bands als Blood Red Shoes, Heideroosjes en de Staat op diverse grotere festivals als Torenpop, Westerpop en Breda Barst. Na een verandering in de bezetting eind 2009, komen ze in mei 2010 met hun eerste tastbare release. "Short Stories Of Monomania" bevat, naast catchy poppunk songs in de lijn van Jimmy Eat World en Thursday, meer gitaargeweld dan hun meeste genregenoten. En dat gaat niet alleen heel Nederland horen: eind mei tourde de band in Engeland en Schotland en eind juli tourden ze langs de zuidoost kust van Frankrijk.

Hunting The Robot ontstaat op het einde van 2009 uit een brandend verlangen om vernieuwing in de Nederlandse muziekscene. Ondanks hun korte bestaanhebben ze al verschillende prijzen gewonnen zoals Popsport 2008-2009, High School Music Competition 2010 en hebben ze gespeeld met bands als Infadels (UK) en Douane (B). Deze vier jongens, met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar zijn niet vies van experimenteren met hun dansbare indie-rock. Unieke songstructuren en poëtisch getinte teksten zijn fundamentele Hunting The Robot attributen.

In de afgelopen jaren heeft Concubine veel meegemaakt, maar ze verloren nooit hun unieke sound. Voorheen: funkska in a full metal jacket, tegenwoordig crossover metal. Een kwestie van opgroeien, zonder verlies van hun enthousiasme en jeugdigheid. Toen hun eerste full-length album 'Laughter Days' uitkwam in 2002, kregen ze overal lovende recenties. ‘Collapse of the Empire'(2005) was hun laatste demo en ook deze werd zeer goed ontvangen. Hierna viel er echter een stilte rondom de band en dacht menigeen dat ze gestopt waren. Niets bleek echter minder waar en in 2011 zijn ze terug met een nieuwe liveshow, nieuwe drummer en hopelijk ook de release van hun tweede album!

Nadat eind 2008 We've All Been Down verscheen, was Tenement Kids in 2009 op een flink aantal Europese podia te vinden. Zo tourde de band door de UK, speelde het in het voorprogramma van The Gaslight Anthem in een uitverkochte Effenaar en mochten de Kids aantreden op het fameuze Groezrock festival. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe plaat, waarvoor de band al enkele nummers opnam met de Amerikaanse producer John Morand (The Black Crowes, Sparklehorse, Strike Anywhere). Op Gaellus Open Air laat de band dat nieuwe materiaal voor het eerst los op publiek, afgewisseld met covers die in aanloop naar de nieuwe plaat als inspiratie dienden.

Na al dit muzikale geweld is het tijd voor niemand minder dan het nieuwe project van Spike (DI-RECT) die met zijn nieuwe project The Deaf komt knallen in Tienray. Den Haag wordt altijd de beatstad van Nederland genoemd, maar die beatmuziek was lange tijd ver te zoeken... Gelukkig komt daar nu verandering in want Spike van Zoest, Kit Carrera, Magere Mau en Miss Fuzz gaan de beat nieuw leven in blazen! Niet zomaar beat, ze mixen het met een hele gezonde overdosis garage, punk en rock & roll. Al vanaf hun eerste show in Den Haag ging het hard met de band en volgde er een clubtour en een reeks festivals (o.a. Appelpop, SXSW 2010, Paaspop, Koninginnenach en Zwarte Cross).

Gaellus Open Air wordt mogelijk gemaakt door enkele vrijwilligers van O.J.C. Gaellus in samenwerking met Euro*P.A, Rabobank en verschillende andere sponsoren.

Gaellus Open Air 2011
Line-up: The Deaf, Tenement Kids, Concubine, Hunting the Robot, Monomania, Note to Amy, Stroave.
Datum: 12 juni 2011
Tijd: 14:00 – 02:30 uur
Locatie: O.J.C. Gaellus, Bernadettelaan 10a, Tienray
Entree: Gratis

Reacties

Lennart schreef op :
schon! gaat weer vet worden :D
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Jules schreef op :
Wicked ait!
RickT schreef op :
hopi bon
Aap schreef op :
line up afterparty?
Goulash schreef op :
altijd gezellig, deze keer ook gewoon weer :)
nelly schreef op :
ut is wer um te janke
Jules schreef op :
Quote: nellyut is wer um te janke
Sorry, we wilden eigenlijk ook asswater boeken
Maurice schreef op :
Ziet der goed ui moet ik zeggen.