Liefde

Column Ojc Niks, over de lieeeeeeeeefde

De defenitie van liefde volgens Wikipedia: “Liefde betekent de diepe genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander; soms ook voor een dier, zaak of voorwerp”’.
De eeuwige scepticus die ik ben, of het feit dat zelfs iemand uit Oirlo ( laten we hem Henk noemen ) Wikipedia kan aanpassen, zegt me toch dat deze beschrijving niet helemaal klopt. Ook het feit dat het begrip “zaak” bij de beschrijving staat doet me er aan denken dat Henk zijn liefde niet altijd even eerlijk heeft verdeeld. De tweedehands auto zaak van Henk zal vast vele krakkemikkige Peugeots verkocht hebben terwijl de kinderen van Henk thuis trefbal speelden met de slagersmessen.


Ik beweer natuurlijk niet dat alle mensen die een autozaak hebben, Henk heten en uit Oirlo komen onverantwoordelijk zijn en bovendien valse informatie op Wikipedia zetten.

Liefde

Aangezien ik aan een vorm van liefde lijd die ik net ook op Wikipedia heb gevonden, genaamd narcisme, is het bovenstaande stukje een beetje hypocriet. Maar aangezien we bij Ojc Niks een eenheid vormen, zijn we onbaatzuchtig en vol genegenheid jegens onze bezoekers, ik dus ook.

Als er nog een andere ziekte der liefde is die we onder de lendenen zouden kunnen hebben, zou dat waarschijnlijk fetisjisme zijn. Media heeft ons echter schichtig gemaakt voor het woord fetisj, aangezien er alleen al bij het horen van het woord beelden van oude mannen, billen versierd met spijkers en clowns geschoeid met teenslippers door ons hoofd heen spoken.

Volgens Wikipedia, zolang Henk ons dus niet aan het naaien is, is fetisjisme liefde voor een voorwerp. En wij zijn onvoorwaardelijk verliefd op Ojc Niks. Zelfs ik, die al onvoorwaardelijk op zijn spiegelbeeld verliefd is. Ik vergelijk onze liefde voor de Niks vaak met die van de liefde tussen twee oude mensen, die voor ons jong volk ook vaak onverklaarbaar is. Net als oude mensen valt de niks op sommige plaatsen uit elkaar, stinkt ie wel eens als we hem niet goed poetsen en moet je hem goed afsluiten anders wil hij nog wel eens weglopen.

Maar die gebreken vergeef je en in plaats daarvan kijk je alleen naar de mooi dingen, de optredens, het bier dat uit de vaten komen en aan de leuke tijd die je daarbinnen hebt. Die laatste zin had natuurlijk niets meer met oude mensen te maken, viespeuk.

Valentijnsdag

De reden voor deze liefdesverklaring is natuurlijk dat Valentijnsdag eraan zit te komen. Maar ondanks mijn narcisme wilde toch iets aardigs doen voor iemand. En aangezien ik geen tijd heb om achter meisjes aan te zitten en kaartjes te versturen doe ik het zo.
Ojc Niks ik houd van je, zo het is eruit. Als u mijn narcisme over het hoofd wilt zien zal ik voor de rest van mijn leven bij je blijven houden tot de dood ons scheid. Of tot de gemeente besluit je plat te gooien.

Thema liefde

Waarom gaat hij toch de hele tijd zo door over liefde vraag je je af? 28 Februari is het namelijk Love Night in Ojc Niks.
Volgende week meer.

X x x
Nakkie Nellen en Ojc Niks
www.ojcniks.nl

Ps: Plaats dit bericht op 5 verschillende sites en je zult tijdens the Love Night de liefde van je leven tegen komen!

Reacties