komend weekend: Weistock Festival

Het jaarlijkse Weistock festival, georganiseerd door de vrijwilligers van OJC Canix zal ook dit jaar weer plaats vinden. Dit zal dus weer 2 dagen feest zijn onder het genot van muziek, cabaret, Guitar Hero, een vleugje kunst en een lekker pilsje. Meer info over de artiesten op het programma is te bekijken op de website www.canix.nl/weistock.


Programma

Het totaal programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 18 juli:

Grote tent:
Awesom-O (Punkrock)
DJ Peppie (Metal DJ)
Stratex (Heavy, Death & Thrash Metal)
Suicidal Failure (ST Tribute)
Municipal Waste (USA, Thrash Metal)
Operation Irie (Ska Punk)
Mala Vita (Balkan Ska Gypsy Punk)
Meijel Allstar Motherfuckers (Rock)

Kleine tent:
Imke & Shinta (Pop)
Delise (Singer Songwriter)
Guitar Hero Contest (Game)
Wayne Nice & Frank Slappa (Dubstep)
Aux Raus (Gabber Punk)

Zondag 19 juli:

Grote tent:
International Paper (Metal)
System Pilot (Hardrock)
Bastards (Rock ’N Roll)
Toxic Twins (UK, Aerosmith Tribute)
Boys From The County Hell (Folk)

Programma van A tot Z

Aux Raus (Gabber Punk)
De Amsterdamse gabber-punkers van Aux Raus staan altijd garant voor een opruiend feestje.

Awesom-O (Punkrock)
Het uit Horst America afkomstige Awesom-O is een energieke, catchy punkrock band die zullen zorgen voor een knallende opening van Weistock!

Bastards (Rock ’N Roll)
De ruige band Bastards uit Lottum kenmerken zich door de energie die de band uitstraalt en de vettige rock 'n roll die ze ten gehore brengt.

Boys From The County Hell (Folk)
Boys From The County Hell sloot in 2005 al Weistock af met een overweldigend optreden! Dit jaar zijn ze weer terug van weggeweest! Traditionele Ierse folkmuziek met de melodie van the Dubliners, de punk van the Pogues en een vleugje cajun van the Waterboys.

Delise (Singer Songwriter)
Deze jongedame werd vorige zomer gevraagd mee te doen aan het televisieprogramma Rock Nation op RTL5. Na de uitzendingen wordt ze tot twee keer toe gevraagd door Giel Beelen om een optreden te geven op radiostation 3FM. Tijdens de opnames van Rock Nation komt Delise in contact met de toetsenist Sander Bos en ze besluiten een nieuwe verfrissende band rondom Delise te formeren.

DJ Peppie (Metal DJ)
Wie zoekt naar een toepasselijke DJ om tussen de bandjes door alles aan elkaar te borduren komt vanzelf uit bij... DJ Peppie! Geboren in de jaren 70 heeft hij een doorlopend abonnement op alles wat vanaf de jaren 80 met metal te maken heeft. Van speedrock tot heavy metal, speed metal tot black metal en van death metal tot grindcore. Al uw favorieten zullen op de Weistock metal middag voorbij komen!

Guitar Hero Contest (Game)
Voor in de kleine tent hebben we weer een Guitar Hero Contest georganiseerd! Ben jij een talent met Guitar Hero? Doe mee met de competitie (op groot scherm uiteraard) en win geweldige prijzen!

Imke & Shinta (Pop)
Imke van Deelen en Shinta Schoeber, 2 jonge dames die samen als akoestisch duo zullen optreden. Den aan alternatieve nummers van onder andere Alanis Morissette enz. Fijne luistermuziek!

International Paper (Metal)
International Paper is een jonge metal band uit Lottum en omstreken. Deze 6 heren met als front man Wilco zullen een aantal strakke covers en misschien wel wat eigen werk spelen. Verwacht nummers van onder andere Black Sabbath, Slayer enz.

Mala Vita (Mestizo Balkan Rumba Ska Gypsy Punk Rock)
Gegarandeerd feest met Mala Vita! Mala Vita zal zorgen voor opzwepende melodieën uit de Balkan, explosieve ritmes uit Latijns-Amerika en teksten die rechtstreeks afkomstig zijn uit de donkere stegen van Napels!


Meijel Allstar Motherfuckers (Party Rock)
Afgelopen zondag speelde de Meijel Allstar Motherfuckers een geweldige set in OJC Canix! Dit heeft ons spontaan doen besluiten om de heren te boeken op Weistock!

Municipal Waste (USA, Thrash Metal/Crossover)
Municipal Waste uit Richmond, Virgina (USA) doet oude tijden herleven. De jaren tachtig om precies te zijn. Old school trash metal, crossover en hardcore is wat deze mannen voorschotelen.

Operation Irie (Ska Punk)
Operation Irie is terug! Operation Irie is begonnen als eenmalig project om hun helden van de ska punk band Operation Ivy te coveren, maar is uitgelopen als een van de succesvolste bands uit de regio. Zo speelde ze in 2001 al op Weistock! Operation Irie is gestopt in 2002 maar zijn nu terug om nog een paar shows te spelen!

Stratex (Heavy, Death & Thrash Metal)
Stratex is een nieuwe heavy, thrash en death metal tribute band ontstaan uit de Stormtroopers Of Death coverband Z.O.D.! Laat je haren groeien, neem die spijker jasjes en camo of spandex broeken mee, pak een biertje en headbangen maar.

Suicidal Failure (Suicidal Tendencies Tribute)
Om het publiek voor Municipal Waste op te warmen, speelt ook Suicidal Failure op Weistock! Suicidal Failure, een Suicidal Tendencies tribute band, gaat een vermakelijke strakke shows neerzetten vol met hardcore/punk/thrash van Suicidal Tendencies door de jaren heen. Suicidal Failure lijkt soms niet van het echt te onderscheiden... leuke bijkomstigheid is dat de band er ook helemaal uiziet als hun idolen!

System Pilot (Hardrock)
System Pilot is terug in Lottum, na vette shows op de motorparty van MC Vorst, Canix Allstars en het Nieuwjaarstreffen komen ze ook nog een set spelen op Weistock! Het doel van System Pilot is om een strakke coverset neer te zetten met 70ies en 80ies hardrock zoals Whitesnake, Rainbow, Deep Purple, Mötley Crüe, Gary Moore, Skid Row, Led Zeppelin, Ozzy Osbourne en veel meer!

Toxic Twins (UK, Aerosmith Tribute)
Op zondag komt de Aerosmith tribute band Toxic Twins spelen! De Toxic Twins uit London (UK) zijn Europa's nummer 1 Aerosmith tribute band! Deze band klinkt niet alleen als Aerosmith, ze zien er zelfs uit als Aerosmith!

Wayne Nice & Frank Slappa (Dubstep)
Wayne Nice & Frank Slappa zijn begonnen als dubstep dj's in de zomer van 2008. Na beiden gegrepen te zijn door de uit zuid-londen afkomstige muziekstijl, besloten ze om samen achter de tafels te gaan staan. Ze brengen een breed scala aan dubstep, van funky skankers tot zware wobblers, en staan klaar om dubstep Nederland in te knallen. te beginnen met Weistock!
Myspace, Hyves, Twitter en Last.FM

Naast de officiële Weistock website (www.canix.nl/weistock) is er ook een Myspace pagina (www.myspace.com/weistockfestival) en is Weistock te vinden op Hyves (www.weistock.hyves)... Verder is Weistock ook te vinden op Last.FM (www.last.fm/event/1013899) en kun je het laatste nieuws volgen via Twitter (www.twitter.com/weistock). Wordt snel lid en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom Weistock!

Kaartverkoop

De kaarten voor zaterdag zijn vanaf vrijdag 1 mei voor €12,- te krijgen bij de volgende voorverkoop adressen:

OJC Canix
Broekhuizerweg 1 / 5973 NW Lottum / Tel. 077-4632202

Mikroshop
Steenstraat 13/A / 5961 ET Horst / Tel. 077 3970050

Cafetaria 't Pumpke
Markt 5 / 5973 NR Lottum / Tel. 077-4631436

Sounds Record Shop
Parade 66 / 5911 CE Venlo / Tel. 077 3510625

Op zondag is er alleen een dagkassa van €6,-

Meer info:

Check de Weistock website voor een routebeschrijving, de voorverkoop adressen, een uitgebreid overzicht van het programma en meer!
www.canix.nl.weistock

Sponsoren

Weistock wordt mede mogelijk gemaakt door: ABC Hekwerk, Amstel Bier, Bakkerij Smits, Service Station Bart Seuren, Loonbedrijf, Gebroeders De Boer, Dreksbak.nl, Evenementen Catering Ozer, Munckhof Groep, Nederlands Fonds Voor Podiumkunsten, Rabobank, Sparkle Design Grafische Dienstverlening, Stichting Popmuziek Limburg en Van Leendert B.V.

Reacties

Nakkie schreef op :
We zijn er natuurlijk ook weer bij met de camera, of niet tammie?
Too weird to live, and too rare to die.
Gradje schreef op :
Niek, lees dat Dreksbak.TV crew forum nou eens man! :P
I'm on a horse.
RickT schreef op :
volgens festivalinfo heeft weistock een camping :P
collisiontammi schreef op :
haha, er is wel mogelijkheid tot camperen inderdaad. zelf hebben we geen camping, teveel verantwoordelijkheid en werk!

check www.canix.nl/weistock en dan info voor meer info over kamperen.
Tonight at your house, it is not plouse
collisiontammi schreef op :
Oja, we zijn natuurlijk ook weersbestendig!
Tonight at your house, it is not plouse
RickT schreef op :
Lijkt wel een avondje Maraboe
Nakkie schreef op :
Lijkt wel.... TERING VET!!!!
Too weird to live, and too rare to die.