Komend weekend 30 jarig jubileum Prilpop

Het Prilpop festival te Sevenum mag dit jaar maarliefst 30 kaarsjes uitblazen. Reden voor een feestje, daarom viert Prilpop tijdens het paasweekend van 6 tot en met 9 April haar 30jarig jubileum.


Ver terug in het jaar 1972, in het rustieke dorpje Sevenum kwam een groepje ‘lang harig tuig’ met het idee om een festivalletje te organiseren. Het idee om beginnende, veelal ‘boetederpse’ bandjes onder het genot van de prille lente een kans te geven op een podium te spelen. In de loop der jaren begonnen bands als Miep Miep, Wortelstemp, Snikkeldrift, Eddy and the Ugly’s, Cockroach en de Vettige Matjes op Prilpop hun glansrijke carierre. Andere bandjes uit de regio speelden hier aan het begin van hun muzikale kruistocht, denk aan de Heideroosjes en Rowwen Heze. Na 30 jaar vol sneeuw, regen, brand, zon en liters bier is er nu een jubileum te vieren. Kaarsjes uitblazen en perenvlaaien bestellen dus! Dit jaar, tijdens de paasdagen, staat heel Sevenum in het teken van het 30 jarig jubileum tijdens Prilpop. Van bloeddorstige metalband tot jankende singer/songwriters, alle genres passeren weer de revue. Enkele hoogtepunten die we kunnen verwachten zijn onder andere, the Pikeys, Young Man Wayne, Brugklas Metal en Christopher Green. In het kader van het dertig jarig jubileum organiseert Prilpop dit jaar een aantal bijzondere activiteiten, waaronder een heuse frikandellen eet-wedstrijd. Nu maar hopen dat de weergoden ook dit jaar weer goed gezind zijn en zorgen voor een aangenaam lente zonnetje. Dus, trek je metalvest aan, plak je pony goed vast, trim je drie borstharen of teken nog een obscure illustratie op je bovenarm en komt allen van vrijdag 6 April tot maandag 9 april naar Festival Prilpop 2012.

Reacties

RickT schreef op :
Speciaal voor Bert komen the Pikeys, heb je je haar inmiddels al laten groeien?

matthie schreef op :
Toch fijn om te lezen dat ze na het idee van het festival, zich nog 10 jaar de tijd hebben genomen om alles tot in de puntjes te organiseren. 1982...