Knorpop in de herhaling?

Goed Nieuws? Zoals velen weten was 25 en 26 juli Knorpop, alleen dat was een beetje in het water gevallen (haha, woordgrapje).
Nu heeft iedereen wel gewoon de volle mep qua entree betaald, maar dus de hoofdacts moeten missen (Gem en Leaf), en nu heeft de organisatie gezegd dat ze gaan kijken of ze die twee bands op een of andere manier toch nog ergens kunnen laten spelen hier in de buurt.

Ze hebben het erover een zo laag mogelijke entreeprijs aan te gaan houden, maar zou netjes zijn als het gratis doen...

We houden u op de hoogte.

Reacties

RickT schreef op :
Gratis zou mooi zijn maar dat zit er denk ik niet in.
Knorpop heeft ze al genoeg geld gekost lijkt me.
Britske schreef op :
Ik denk dat Knorpop blij mag zijn als ze volgend jaar nog iets kunnen organiseren. Ze draaien al een aantal jaar niet erg goed en dit jaar was wel de grootste domper.
Gradje schreef op :
Nee... Gratis is ook erg moeilijk haalbaar, maar het is ook niet netjes als je een evenement aflast, en dan je bezoekers daar niet voor compenseert. Als je als bezoeker een kaartje had gekocht voor Gem en/of Leaf dan ben je uiteindelijk mooi betoept. En als bezoeker heb je eigenlijk niks te maken met wat voor weer het is: je betaalt geld om bands te bekijken.

Maar ik denk inderdaad ook dat Knorpop qua opzet niet geheel binnen 'Horst' past, ze pakken het allemaal heel groots aan, terwijl het navenant weinig vernieuwend is. Als je dan ook nog een 'afgelegen' locatie pakt en een redelijke entreeprijs dan werkt dat niet in je voordeel.
Ik denk iook dat ze gehoopt hadden de naam te krijgen van een 'gerenommeerd' festival (lees: Ossefeesten Maasbree, Serumse Fiste, Venray Muziek Totaal, etc...), maar die hebben ze gewoon niet gekregen en ben bang dat ze die met de huidige aanpak niet krijgen.

Wat dat betreft deed het buitenevenement bij Blok10 het toen erg goed, en stel dat zij een tent op het plein neer zouden zetten, en dan ook Leaf en Gem in de tent neer zouden zetten, dan hadden ze de tent vol, al zouden ze 10 euro entree vragen...

Tot zover mijn 10 cent...
I'm on a horse.
RickT schreef op :
Maar dat is het verschil met de horeca in Horst en een willekeurige andere organisatie. Hun mogen dat wel en de rest niet.
Verder denk ik dat Knorpop toch een redelijk goede naam in de regio heeft hoor en de locatie is juist het mooie er aan, echt een festivallocatie en geen doorsnee tent op een pleintje.
Enne, Serumse Fiste... is dat nou een gerenommeerd festival? :P Nog nooit wat positiefs over gehoord.
Gradje schreef op :
Ik had gehoopt dat je had gezien dat ik drie totaal verschillende evenementen had gepakt, die alledrie hun eigen imago, programma en 'locatie' hebben. Serumse Fiste is ook niet mijn favoriete feest, maar het is wel een bekend feest.

En Knorpop heeft inderdaad de goede locatie, maar op een of andere manier weten ze die niet goed te gebruiken. Bij een evenement als Solar in Roermond, met een gelijke locatie, werkt het wel erg goed. Maar de combinatie locatie + promotie + programma is denk ik gewoon 'niet Horsters', als je begrijpt wat ik bedoel. Wij zijn er te nuchter voor. En wat is er mis met een doorsnee tent op een plein?

In grote tegenstelling trouwens tot Rockweekend, wat in mijn ogen een van de beste festivals ooit in Horst is, (of het slotconcert van Rowwen Hèze): dat zijn evenementen die klein beginnen maar naamsbekendheid krijgen (door het goed programma en de prettige locatie), en dan groter worden, nog meer naamsbekendheid krijgen, nog groter, etc, etc, etc...
Dat zijn gewoon evenementen die groeien...

Ik ben een paar jaar terug ook naar Koeienpop geweest in de Mèrthal, dat was ook een gigantisch vet festival met super namen, maar ik denk dat daar de goodwill van de artiesten heeft bijgedragen aan het evenement. Stél dat je zoiets een tweede keer voor elkaar zou hebben gekregen (kost hééél vééél energie), dan was het hoogstwaarschijnlijk een evenement geworden groter dan Knorpop...

Ik denk dat Knorpop ook heeft gegokt en gehoopt op een dergelijke ontwikkeling, maar ik denk dat ze verkeerd hebben gegokt, zoals Britske al zegt...

Maar goed, (muziek)evenementen organiseren is moeilijk: mensen zijn zeer veranderlijk en het programma-aanbod wordt steeds groter waardoor de 'concurrentie' tussen organisaties in denk ik ook veel groter wordt. Dat maakt dat het érg veel energe kost om iets te organiseren en je evenement te promoten en dat het vaak erg teleurstellend is als je daarna de bezoekersaantallen ziet...

Maar goed, daarom zijn wij er met Dreksbak. ;)
I'm on a horse.
RickT schreef op :
Ik ben van mening dat knorpop gewoon ieder jaar weer pech heeft met het weer. Vrijdagavond was het echt goed druk en zaterdagmiddag waren er ook al een hele hoop mensen totdat het begon te stortregenen, zoiets is wederom overmacht. Met de programmering was er dit jaar niks mis. Ik denk dat het weleens heel druk had kunnen worden aangezien de meeste mensen niet eerder dan 9 uur ergens naartoe gaan.

Ach ik heb me die zaterdag wel vermaakt :)
Gradje schreef op :
Nou ja, plat gezegd: als ze ieder jaar pech hebben met het weer, waarom doen ze er dan niks aan.
Zoals je wellicht weet maak ik heel wat 'kleine festivalletjes' mee, en in mijn tijd is er nog nooit een festival afgelast, en ik heb ook wat keren écht tyfusweer meegemaakt, maar al die evenementen hadden een alternatief programma in een alternatieve locatie.
(Waarvan het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt: een band die in plaats van op een groot podium dan maar semi-unplugged gaat spelen in een boerenstal. De sfeer binnen was prachtig, en buiten waren we proberen alle schade te beperken en tenten op de plaats aan het houden)

Maar goed, als je je hebt vermaakt is dat uiteraard het belangrijkste, maar het valt (mij in ieder geval) wel dat je steeds meer negatieve geluiden hoort...
I'm on a horse.
Tumke schreef op :
Even terzijde, maar er zijn die dag wel meerdere festivals voortijdig gestopt vanwege het weer.
RickT schreef op :
Nou ik heb ook veel meegemaakt qua regen maar dit sloeg alles. De apparatuur kon ook simpelweg niet aangezet worden omdat de regen uit het niets uit de lucht kwam vallen en alles helemaal onder water stond. Verder is het programma in de tent gewoon doorgegaan, alleen het hoofdpodium en het cultuurpodium waren helemaal ondergeregend en het hele terrein stond blank. Zelfs binnen in de grote tent stond het helemaal blank, het water kon dus ook niet meer de grond in. In dat uur is er meer regen gevallen dan het dubbele van het normale aantal in de maand juli. Een beetje kortsluiting of regen en er stonden 900 mensen te tintelen. Ik heb verder niks te maken met knorpop maar hier kon niemand wat aan doen, werkelijk alles stond blank.

Een alternatieve locatie kan ik me niet voorstellen. De organisatie maakt de keuze om in de zomer een openlucht festival te organiseren, dan mag je er toch vanuit gaan dat je niet met dit noodweer te maken krijgt. Regen en alles is niet erg, zolang de apparatuur nog maar werkt en die was helemaal naar de gort en het was naar mijn ogen ook niet verantwoord om dat aan te zetten. Enige wat ze misschien hadden kunnen doen was GEM en Leaf in de tent neerzetten en de rest van de aankleding af te breken. Maar de bezoekers die voor die 2 bands kwamen waren denk ik nog niet op het terrein en de sfeer was goed met de dancemuziek.
Ik blijf bij overmacht:
http://www.boksop.nl/rick/regen1.jpg
http://www.boksop.nl/rick/regen2.jpg
Gradje schreef op :
Ah, het wordt nu een discussie die ik helemaal niet wilde voeren, zo'n welles-nietes spel.

Ik ben met je eens dat het overmacht is, en dat het de betreffende zaterdag totaal noodweer was.

Het enige waar ik op in ging is iets wat ik in mijn omgeving geregeld heb gehoord: mensen betalen (bijna) 15 euro voor een kaartje, veelal om de hoofdacts te zien en vervolgens wordt het festival zonder compensatie afgelast. Dat is voor die mensen zuur.

In hoeverre een organisatie daar rekening mee moet houden blijft een discussie waar we denk ik niet uit gaan komen, ik ben niet daar geweest dus heb niet gezien wat de organisatie allemaal heeft gedaan... Het enige wat ik kan zeggen is dat een open-lucht-festival een bepaald risico met zich meebrengt, en het is jammer als het publiek daar 'de dupe' van wordt.

Maar zoals gezegd is de organisatie aan het kijken of ze de bezoekers kunnen compenseren...
I'm on a horse.
Roedie schreef op :
Ik vind het ook beetje gek, ik snap alle goede reden van de wereld, maar als je een product koopt kan de fabrikant moeilijk zeggen ow sorry je krijgt hem niet, maar je geld houd ik want ik heb toch kosten moeten maken.

er is wel iets voor te zegge om met zijn alle knorpop een beetje te steunen zodat we volgend jaar ook nog een knorpop hebben, anders is ook niemand geholpen.
RickT schreef op :
Vandaar ook die compensatie waar ze mee bezig zijn...