Kermis in d'n Hegelsum

In het laatste weekend van juni wordt het weer groot feest in de kermistent van OJC Phoenix. Behalve van de goede sfeer en de welbekende flessen bier mag er genoten worden van de vele artiesten.

Op zaterdag 26 juni mag driemanformatie Fragment de spits af bijten. Deze Engelse heren zijn reeds lange tijd aan het genieten van Nederland en geven in ruil voor onze gastvrijheid menig optreden weg. Hiermee staan ze bekend als één van Nederlands betere live-bands met een repertoire om een hele muziekzaak mee te vullen. Behalve al eens eerder de Hegelsomse kermis aangedaan te hebben zijn ondermeer Ahoy en De Zwarte Cross verblijd met optredens van deze band.


Een dag later trapt een band af met een wat minder uitgebreide staat van dienst, hoewel de Banana Pancakes in de regio toch de nodige gigs achter de rug hebben. De focus ligt op energieke gitaarmuziek, maar uitstapjes naar andere nummers, die ook gewoon in de smaak van de bandleden vallen, zijn aan de orde van dag. Na de Pancakes komt nog een band uit de eigen gemeente, de Oenoemoeloeke 5. De welbekende feestband die de eveneens welbekende feestnummers samen weet te ballen tot een feestelijk geheel. Als afsluiter van de zondag komen de Memphis Maniacs op bezoek. Een showband die rock, pop en dance verweeft tot een geheel eigen vrolijke stijl op een solide muzikale basis.

Maandag 28 juni zal de Italiaanse Limburger Fabrizio het podium betreden. Natuurlijk vooral bekend van het nummer “Sjiek is miech dat”. De Italo Disco uit de jaren tachtig vormen de basis van zijn repertoire waar een Limburgse draai aan gegeven is. Vervolgens komt feestbeest Ronnie Ruysdael ten tonele. De voormalig frontman van De Sjonnies trekt sinds kort op eigen houtje door het land met naast enige eigen nummers uiteraard ook de bekende feestnummers van de band. Als entertainer pur sang beloofd hij er weer een traditioneel bruisende kermismaandag van te maken.

Dinsdag wordt wat muziek betreft uit een heel ander vaatje getapt. Met de gerenommeerde dj’s Tack-It en Gurde zal met een grootste I love the 90’s party de tent afgebroken worden. Het is immers toch de laatste dag. Zowel Gurde als Tack-It staan in de omgeving bekend als geslaagde sfeerverhogende platendraaiers die niet terugdeinzen om de meest uiteenlopende nummers uit de boxen te laten knallen.

De Hegelsomse Kermistent bij de kerk is dagelijks geopend vanaf 20.00u en op zondag zelfs al om 16.00u. De entree bedraagt alle dagen €6,- met uitzondering van dinsdag. Deze avond is geheel gratis te bezoeken. De verwachting is dat het Nederlands Voetbalelftal de poulefase overleefd, wat betekent dat op maandag- of dinsdagmiddag de achtste finale te bezichtigen zal zijn op een groot scherm.

Hegelsom is klaar voor de kermis!

Reacties