Kermis Hegelsom 2013

Het laatste weekend van juni staat de Hegelsomse kermis weer op het programma. Op de vaste locatie bij het jeugdhuis achter de kerk vereist dan weer de gezelligste feesttent van het universum om vier dagen lang onderdak te bieden aan eenieder die feest wil komen vieren en diverse artiesten.

Op zaterdag 29 juni bijt SOC de spits af. Deze jonge coverband heeft in haar prille carrière al hoge ogen weten te gooien. Zo werd in 2012 het predikaat “beste coverband van de benelux” opgeplakt door de vakjury van Clash of the Coverbands. Met veel energie spelen ze rock- en popmuziek met een lichte voorkeur naar het wat stevigere werk. Inmiddels wordt er ook gewerkt aan eigen materiaal. Het motto blijft: dampend het podium af!

Zondag gaat de kermis ’s middags al van start. De band Trackdrop heeft al een aardige reputatie wat feesten betreft. Op z’n Brabants van Johnny Cash tot de Kings of Leon. Mocht de gitarist een nummer niet kennen, dan is er geen nood want er staat nog een tweede naast. Voor de zang zijn zelfs drie kandidaten, dus dat kan niet mis gaan.
Daarna een band met een geschiedenis die teruggaat tot de roerige jaren zestig. Meer dan tien jaar voor het organiserende OJC Phoenix zelfs maar werd opgericht ontstond het roemruchte muziekgezelschap The Sparks. Nog altijd vliegen de vonken eraf en met zoveel ervaring moet de beheersing van de instrumenten wel verfijnd zijn tot in de laatste details. In de tussentijd speelden ze hun Beatmusic door het hele land en veelvuldig bij de oosterburen. Het optreden in de Cavern Club te Liverpool in 2003 heeft op het lijstje hoogtepunten een prominente plaats en daar zal ook de show tijdens de komende Hegelsomse kermis bij komen te staan. Ondanks hun lange historie zijn ze namelijk zeker nog geen uitgebluste band!
De dag wordt afgesloten door het iets jongere Campaign. Met veel Hegelsomse inbreng is deze groep al vijf jaar onderweg in de muziekwereld. Onderweg betraden zij podia als 013 en paradiso en ook het kermispodium is hun niet vreemd. Zij brengen rockmuziek met hart en ziel, maar dat is in de regio natuurlijk allang bekend.

Maandag 1 juli wordt het weer een dolle bol en wie is daarbij beter op zijn plaats dan de enige echte Zanger Rinus? Een dergelijke grootheid behoeft eigenlijk geen verdere introductie, want nummers als met Romana op de scooter en hey Marloes behoorden direct tot het cultureel erfgoed van onze natie. Niet voor niets is er na het optreden plaats ingeruimd voor een “meet and greet” met deze held.
De avond wordt verder muzikaal opgeluisterd door de Lekke Band. Party gegarandeerd met deze podiumbeesten die enkel door hun eigen Moeder Treesia nog een beetje in het gareel gehouden kunnen worden. Op 1 juli mogen ze los van de ketting, dus dat beloofd wat met een repertoire waar eigenlijk geen lijn in te ontdekken is.

Dinsdag wordt afgesloten in Beierse sferen. Bezoekers van de voorbij edities zullen u kunnen vertellen wat een festijn dit is. Behalve de doldwaze dj’s Tack-It en Gurde staat ook Richtig Rex op de planken. Geïndoctrineerd door de Duitse Schlagers van de ZDF-hitparade kan deze artiest niet anders dan eine supertolle show machen. Een sujet in de traditie van Dennie Christiaan, Heino en Willy aus Kevelaer.

Laat dat nou net de laatste artiest van Hegelsomse kermis 2013 zijn. Willy zong als kind al in het café van zijn ouders en is er nooit meer mee gestopt. De Duitse vakantie-enclave van Mallorca heeft zijn klanken inmiddels ook omarmd. Het zal dus een bruisend einde zijn van een ongetwijfeld vreugdevolle vierdaagse.

Reacties