Kermis America met nieuwe opzet!

America – Aankomend weekend staat de Americaanse kermis weer voor de deur. Kermis America zal dit jaar georganiseerd worden door Station America en OJC Cartouche. Zij hebben de handen ineen geslagen en zetten er een 5 daags programma neer voor jong en oud! De locatie is hetzelfde als de afgelopen 4 jaar bij OJC Cartouche.


Op zaterdag zal de band Fort Fiësta de tent op z’n kop zetten. Fort Fiësta bestaat uit een goed groovende ritmesectie, swingende toetsenist, gitarist die je versteld doet staan met zijn solo's en als leadsingers: rockchick Isabelle Ame en soulman Jared Grant (bekend van de band Heartbeat van het SBS6 programma The Sing Off). Zij spelen de sterren van de hemel en blazen het dak eraf met hun sterke repertoire waarin zij zich van hun beste kant laten zien.
De vakjury van "The Clash Of The Coverbands" over Fort Fiësta: "Het absolute hoogtepunt. Bewerkingen werden technisch zeer sterk gespeeld. Vooral de leadzangeres en leadzanger gaven een performance van het allerhoogste niveau.

Op zondag zal Appie Hein de spits afbijten. We laten onze vriend Appie Hein maar even zelf aan het woord: ‘Ik ben maar een gewone jongen, maar toevallig wel gezegend met een gouwe keeltje! Smartlappen en gezellige meezingers, daar doe ik het voor. Uiteraard voorzien van een gezonde dosis humor want lachen is gezond, toch? En wat betreft mijn naam: laat iemand anders maar op de kleintjes letten!’. Wie Appie Hein in huis haalt, wordt kortom getrakteerd op een vrolijke potpourri van o.a. Frans Duijts, Frans Bauer, Gerard Joling, Gebroeders Ko, André Hazes, Koos Alberts, George Baker, Guus Meeuwis, Drukwerk, Albert West, Drukwerk, René Froger, Jan Smit en noem maar op… Gezellig hoor!

Daarna is het de beurt aan de Oenoemoeloeke 5.
De Oenoemoeloeke 5 is een knotsgekke feestband uit Horst(L), waarbij entertainment hoog in het vaandel staat. Al vijf jaar speelt deze vijfkoppige band elk feest plat met hun altijd knallende en aanstekelijke feestmuziek. Het dak gaat er dan ook iedere keer af!
Het gevarieerde repertoire bestaat onder andere uit opzwepende Ierse folk muziek, Duitse après-ski, feest klassiekers zoals: Malle Babbe, Viva Colonia, nummers van Elvis Presley, Alfred J. Kwak en nog veel meer. De nummers worden vaak gedoopt in een eigen O’5-sausje. Elk optreden wordt mede hierdoor één vrolijke bedoeling, waarbij interactie met het publiek niet geschuwd wordt. Van grote tenten en pleinen tot kleine kroegen en zaaltjes, De Oenoemoeloeke 5 is een spontane en energieke feestband die van ieder optreden een feest maakt.

De String Kings zullen de avond spetterend afsluiten.
Één van de beste pop/rock coverbands van Nederland!
(De beste coverband van Gelderland volgens The Clash of the Coverbands editie ‘08/’09)
The StringKings bestaat uit vier doorgewinterde muzikanten die kéér op kéér bewijzen dat ze begrijpen hoe je een feestje moet bouwen!
Het repertoire bestaat uit nummers van artiesten zoals Jason Mraz en Racoon, maar ook rockbands als U2, Lenny Kravitz en The Red Hot Chilli Peppers. Daarnaast maken ze uitstapjes naar het stevigere werk met bijvoorbeeld Killing in the Name…, maar ook naar dansnummers zoals Freestyler van The Bombfunk MC’s.
Door de combinatie van een groot pop/rock repertoire, gevarieerde sets (met hier en daar een verrassende wending) en een gezellige wisselwerking tussen band en toeschouwers, staat een optreden van The StringKings garant voor een geweldig feest!

Op maandag zal de band Random de gehele avond voor muziek zorgen.
In 2005 zag Coverband Random het levenslicht. Zeven muzikanten uit zeven verschillende dorpen kwamen bij elkaar in één band en wilden gaan optreden voor het grote publiek. Natuurlijk met de droom om binnen korte tijd te spelen in alle feesttenten, zalen en cafés van Nederland. Maar voordat ze daaraan konden beginnen moest er een passende naam voor de band gevonden worden. Omdat de diversiteit binnen de band én in het repertoire zo groot is was het vinden van die naam niet zo moeilijk. “Random” ontstond...

Na verschillende wisselingen binnen de band en vele optredens is Random vanaf 2010 aan de slag gegaan met een zes mans formatie. De band speelt nog steeds allerlei soorten muziek en is inzetbaar voor iedere feestelijke gelegenheid. Met gemiddeld 50 optredens per jaar staat Random geregeld op het podium. Of het nu gaat om een tentfeest, bruiloft, café of bedrijfsfeest, Random zorgt altijd voor een geslaagde avond voor jong en oud.

Op dinsdag zal DJ Guido de avond met plaatjes aan elkaar draaien. Er zal ook een optreden van Big Benny zijn. Bijna iedere Limburger heeft hem minstens één keer aan het werk gezien en zelf ervaren hoe BB in een handomdraai het publiek op zijn hand heeft en van een kleine miniparty een fantastisch groot feest maakt. In stampvolle zalen of paviljoens en niet te vergeten grote openluchtfestivals, zoals bijvoorbeeld op de 11de van de 11de op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht of op carnavalszaterdag in de Zoepkoel van Venlo, scanderen duizenden mensen zijn naam. "Big Benny! Big Benny! Big Benny!" En, zo vreemd is de enthousiaste reactie van het publiek niet. De zanger maakt de hooggespannen verwachtingen namelijk waar, van het eerste liedje tot en met de laatste toegift. Telkens opnieuw haalt hij het onderste uit de kast en laat hij de grote schare fans uitbundig meezingen, schateren van het lachen en schunkelen Tijdens een optreden kronkelt automatisch een polonaise van soms wel een paar honderd meter door de zaal of feesttent. Arm in arm, hand in hand, hotsen en botsen in de lange vrolijke sliert. 'Het is pas feest als Big Benny is geweest', de slogan klopt als een bus.

Op de woensdag van de kermis zullen de regionale bands Epic Fail en 30 Past 7 de kermis afsluiten.
Epic Fail zal de avond beginnen.
De bandleden komen uit Horst en omgeving, en spelen op dit moment verschillende covers van het genre "Pop-Rock met een scherp randje", die in de top 40 als in de oude doos te vinden zijn. Van CCR tot Anouk, van the Red Hot Chili Peppers tot aan Snow Patrol. "Als t maar un beetje scheurt"
Daarna is het de beurt aan 30 Past 7.
30 Past 7 is een pop-rock coverband die ontstaan is in het Limburgse maasdorpje Lottum. Daar werden de eerste klanken in de zomer van 2008 uitgebracht en al snel was de motivatie aanwezig om dit door te zetten tot podiumwerk en zelfs een eigen single, genaamd "Tuesday". Ieder optreden wordt met veel passie en energie beleefd en brengt dit graag over aan haar publiek. De afwisseling tussen ballads en vlotte sounds en de combinatie van oud en nieuw zorgt voor een boeiend repertoire.
Iedere avond met 30 Past 7 zal een feest der herkenning zijn, gemengd met eigen creativiteit. Het hoofdthema is pop-rock, maar voor een uitschietertje naar een ander genre zijn deze jongens niet vies. De broertjes Custers bewijzen dat muzikaliteit echt in de familie zit, doordat bassist Jean de juiste klankkleur aan het ritme toevoegt en gitarist Yme het passende gevoel weet te plaatsen bij ieder nummer. Bovendien legt Yme ook nog accenten op het vocale gebied. Gitarist Dion weet met zijn ervaringen de goede drive mee te geven die deze band nodig heeft en zorgt voor de hartige omlijsting. Ook beschikt hij over een fors solo vermogen. Drummer Kevin zorgt niet alleen voor een stalen basis waarop de hele band rust, hij zorgt ook voor een dosis power en dynamiek. Hij versterkt alsook de vocalen. De aanvoerder van deze band heet Lennart en is door de jaren uitgegroeid tot een gepassioneerde zanger. Interactie en energie, daar ligt zijn kracht. Doordat de leden nu al het een en ander hebben meegemaakt zijn ze uitgegroeid tot een ware vriendengroep en zal dit de muziek zeker ten goede komen.

Op zaterdag, zondag en maandag staat er tussen en na de bands een DJ om nog met de voetjes van de vloer te gaan.

Openingstijden: Za 20.00 uur, Zo 14.00 uur, Ma 13.00 uur, Di 15.00 uur, Wo 17.00 uur. Alle dagen is er GEEN ENTREE!
Voor meer info: www.kermisamerica.nl

Reacties

Roedie schreef op :
daas enne fleenke lap tekst :o. Snelle inleiding/samenvatting in begin, conclusie op het einde. hmmms :)
RickT schreef op :
heeft er iemand een uittreksel?
Bert schreef op :
Weet je wat jij zou moeten doen?
Joris schreef op :
zondags gewoon naar Lottumse kermis gaan, daar speelt Nuh und seine lustige supertolle affengeile Musikanten, nuh?