Jongerenketen: Beware!

Rechtstreeks uit de krant: gisteren was er een bijeenkomst waar onze burgemeester en verantwoordelijk wethouder Loes Wijnhoven uit de doeken hebben gedaan hoe het nieuwe keetbeleid er uit gaat zien:

Ze gaan binnenkort een mediacampagne starten (mensen van de gemeente: wij hebben ook e-mail!), om zo de veiligheid in de keten te verbeteren en het overmatig alcoholgebruik in te perken.


Hoewel er geen directe tekenen zijn dat het verkeerd gaat in de keten, wil de gemeente eventuele problemen toch voor zijn. Ook is gebleken dat het alcoholgebruik is toegenomen onder jongeren rond de 16 jaar, al is daar niet direct de relatie met keten onderzocht.

Onze mening: mwoah. Keten blijven toch wel bestaan, en zijn meestal juist een manier om nog enigszins gecontroleerd (meestal zijn er wel ouders bij betrokken) jongeren 'kennis te laten maken' met alcohol. Beter in keet bij iemand thuis, dan op de parkeerplaats bij de Aldi. Qua veiligheid werd er altijd al netjes gecontroleerd door de brandweer, en ik mag hopen dat de meeste keten daar ook netjes naar luisterden.

Qua mediacampagne zijn we ook benieuwd hoe ze de jongeren gaan bereiken. Zouden ze ons eindelijk gaan vinden, of blijft het bij artikeltjes op de gemeentepagina in de Echo en de Hallo?

Reacties

RickT schreef op :
toen ik de titel las dacht ik aan 'Polizei aufmachen bitte!'-taferelen, valt gelukkig mee
collisiontammi schreef op :
haha, vroeger kwam pietje wiene op zondag wel eens in onze keet om te kijken hoe alles gaat. hij vond het allemaal best, zolang we ons maar goed gedraagde.
Tonight at your house, it is not plouse
Nakkie schreef op :
Ik dacht dat de hele storm rond de keten een jaar of twee geleden wel een beetje overgewaaid was.
En er zijn tevens toch ook genoeg mensen van 18+ die nog wel eens in een keet zitten, ivm alcoholmisbruik.
Too weird to live, and too rare to die.
Lennart schreef op :
wij hebben ook misschien een keer controle gehad in de 5 jaar dat we keet hadden. enigste wat we toen deden was ff alle verkregen vlaggen onder de bank stoppen en alles was oke.

en van overmatig alcohol gebruik was er bij onze keet nooit sprake.
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
WillemJakobs schreef op :
Wij hebben ook wel eens controlle gehad, van de gemeente poltie en brandweer, onze keet was toch wel zeer druk bezocht in die tijd, 80 man op een avond!

we hebbe zelfs in de krant gestaan
Lennart schreef op :
Quote: WillemJakobs80 man op een avond!
dat is niet echt een keet meer dan..
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Roedie schreef op :
Ja dat is geen vriendengroep meer... Maar geeft wel aan dat er behoefte is aan iets waar niet op een andere manier aan voldaan kan worden. Of belastingontduiking van een illigale horeca onderneming...
Roedie schreef op :
Ja dat is geen vriendengroep meer... Maar geeft wel aan dat er behoefte is aan iets waar niet op een andere manier aan voldaan kan worden.
Roelliej schreef op :
Quote: WillemJakobsWij hebben ook wel eens controlle gehad, van de gemeente poltie en brandweer, onze keet was toch wel zeer druk bezocht in die tijd, 80 man op een avond!

we hebbe zelfs in de krant gestaan
Ik kan mij niet herinneren dat onze keet ooit was geconotroleerd (bestaat al 2 jaar niet meer), maar weet wel dat er eens 120 man zijn geweest ivm slovenenuitwisseling. Helaas zat ik toen zelf in Slovernie aangezien de groepen opgesplitst waren.
Why are you wearing that stupid man suit?
Vivian schreef op :
In de ongeveer 7 jaar dat ik thuis 'n keet heb, zijn we nog nooit gecontroleerd door politie of brandweer.. Van mij mogen ze best 'n keertje langs komen. (Oké politiie is wel eens aan de deur geweest, maar die konden ons kampvuur(tje) niet zo waarderen (A))
ThijsPee schreef op :
Quote: Vivian...maar die konden ons kampvuur(tje) niet zo waarderen (A))
Of de buren niet? :P
Als de haan niet kraait voor het avondrood, gaat het regenen of de haan is dood
Vivian schreef op :
Beiden :P En we hadden het zelfs netjes in 'n stookton gedaan (die aan de onderkant 'n stukje open gezaagd was en waar we 'n bladblazer voor hadden gelegd, waardoor we vlammen hadden die zo'n 4/5 meter de lucht in gingen)
WillemJakobs schreef op :
Quote: Monstertruck80 man op een avond is wel ECHT belachelijk veel
was ook onderhand een kroeg,.daarom zijn we ook gestopt, we hadden er TE veel werk mee.
johan schreef op :
is maar goed dat ze (jaren geleden) onze keet nooit gecontroleerd hadden. daar was het gegarandeerd iedere avond kotsen door veel te veel alcohol gebruik.
dat was ook niet zo gek omdat er wel met enige regelmaat bierspelletjes gespeeld werden, en het legendarische "10 centimeteren" is er uit gevonden
Roedie schreef op :
ik en google kennen het niet, dus het is nog niet legendarisch... leg uit?
donnybrookhc schreef op :
@ johan
Ik kan mij ook nog herinneren dat een niet nader te noemen persoon ( JM ) zijn beugel uitkotste en deze vervolgens uit de emmer te vissen. Mooie tijd was dat
johan schreef op :
@Roedie
Het spel had alleen maar winnaars. Je nam een grote emmer (waar 30 tot 50 liter vocht in kan) en je ging met 2 tot 5 mensen om de emmer staan met 1 bierpul en enkele kratten bier. de eerste klikte de pul met bier leeg, als hij moest kotsen gaf hij hem door als hij niet moest kotsen moest hij een tweede of derde of nog meer pullen achterover slaan tot hij moest kotsen. op het einde van het spel moest je zo dicht mogelijk bij de 10cm kots zitten, en dit moest je inschatten zonder meetlat. behoorlijk ziek spelletje!

@donnybrookho
was zeker een mooie en onvergeetbare tijd. alleem moest JM zijn beugel volgens mij ergens buiten gaan zoeken met een lampje. omdat hij niet meer kon herrineren waar hij zijn kotsplakaat had neer gelegd, waarin zijn beugel lag.
Randy schreef op :
jezus dat 10 centimeteren, het is maar wat je winnaars noemt
Roedie schreef op :
kotsen van alleen bier heb ik nog nooit gehad volgensmij dat is best wel moeilijk, daarvoor moet je sterke drank hebbe :). meestal zit je al gewoon vol van de liters... ma om er een gezonder spel van te maken het kan vast ook met chocomel :p
matthie schreef op :
Quote: donnybrookhc@ johan
Ik kan mij ook nog herinneren dat een niet nader te noemen persoon ( JM ) zijn beugel uitkotste en deze vervolgens uit de emmer te vissen. Mooie tijd was dat
Ja dat weet ik ook nog... maar dat was niet in de emmer maar buiten in de berm waar menigeen ook nog stond te urineren. Na een tijdje kwam ie der pas achter. We hebben nog met een zaklamp naar de beugel gezocht, uiteindelijk ook gevonden. Even onder de kraan afgespoeld en huppakee. Eind goed al goed...
Inderdaad mooi was die tijd!
moon schreef op :
met chocomel gaat t ook wel lukken denk ik ja......