Jeugd- en jongerenwerk Horst voorlopig gered

Vanaf begin juli heeft stichting Mixx Beheer (de bestuurlijke koepel van Usee, M@xx, De Werkplaats en OJC Niks) gesprekken gevoerd met de gemeente over de voortgang van het jeugd- en jongerenwerk. In de vier maanden die daarop volgden zijn meerdere scenario’s onderzocht, waardoor het onoverkomelijk was dat het exploitatietekort verder is opgelopen.

Dankzij het creatieve meedenken van Wonen Limburg is de stichting Mixx Beheer voorlopig uit de financiële problemen.
Het leek erop dat de stekker uit het volledige jeugd- en jongerenwerk moest, met sluiting van Usee, M@xx en OJC Niks als gevolg. Gelet op de acute financiële problemen is, na de gesprekken met de gemeente, contact gelegd met Wonen
Limburg.

De oplossing houdt in dat de 9.000 euro, die Mixx Beheer vorig jaar van Wonen Limburg ontving voor het werkplaats-concept, nu ingezet mag worden om een viertal activiteiten te organiseren. Dit vormt een solide basis voor de toekomst van het jeugd- en jongerenwerk in het gebouw van OJC Niks.
De activiteiten waar het hier om draait zijn: Early Adopters & Friends (2 december, OJC Niks), Back to the Vlies party (10 december, De Vlies), Kerstavond (24 december, OJC Niks) en Nieuwjaarsnacht (31 december/1 januari, OJC Niks). Naast deze activiteiten wordt op dit moment ook gewerkt aan het opzetten van ‘Vrienden van Jongerenwerk Horst’. Hierdoor is het jeugd- en jongerenwerk Horst voorlopig gered.

Reacties

RickT schreef op :
Klinkt allemaal heel negatief, kom zaterdag allemaal lachen bij de Rave! Ouderwetsche obscure discokrakers en je steunt nog het jeugd en jongerenwerk ook.

In OJC Niks dus, Paradiso van het zuiden.
RickT schreef op :
Klinkt allemaal heel negatief, kom zaterdag allemaal lachen bij de Rave! Ouderwetsche obscure discokrakers en je steunt nog het jeugd en jongerenwerk ook.
Tumke schreef op :
Early Adopters avond, kerstnacht en nieuwjaarsnacht hebben dat geld toch helemaal niet nodig??
collisiontammi schreef op :
Nee, maar met zo'n relatief goedkoepe, leuke en 'veilige' activiteiten kun je het potje weer makkelijk vullen.
Tonight at your house, it is not plouse
Randy schreef op :
Er staat dat met dat geld er feesten georganiseerd moeten worden, met nieuwjaar zou ik niet weten waar je nog geld aan uit zou kunnen geven. Van de kerstavond zou je misschien een grote zaalactiviteit kunnen maken, al haalt dat wel wat van de magie weg natuurlijk.
RoyBouten schreef op :
Al die drank die jullie hopenlijk weg komen tikken kosten ook geld :-) Is er allemaal bijgeteld. Dat is het belangrijkste deel van de kosten. Daarmee zijn het (exact wat Tammi zegt) ideale activiteiten om een buffertje te krijgen.
Judith schreef op :
Dit snap ik niet helemaal.. die drank daar betaal je toch zelf voor. Het zijn indd activiteiten die leuk zijn en veel mensen trekken maar die niet veel kosten, op wellicht wat posters en aankleding na. Waar gaat dat geld dan in zitten?
RickT schreef op :
Nakse vrollie
RoyBouten schreef op :
@Judith die drank zal eerst ingekocht en dus betaald moeten worden. Als je nu geen geld hebt, kun je nu geen drank inkopen om het tijdens die activiteiten te verkopen. De winst merk je pas achteraf uiteraard. That's all
collisiontammi schreef op :
Het lijkt me in deze tijden niet de bedoeling om risicovolle activiteiten te organiseren? Gewoon even de kas spekken om zo een toekomst te creeëren.
Tonight at your house, it is not plouse
Judith schreef op :
@Roy nee okee dan is het me duidelijk :)
RoyBouten schreef op :
Quote: collisiontammiHet lijkt me in deze tijden niet de bedoeling om risicovolle activiteiten te organiseren? Gewoon even de kas spekken om zo een toekomst te creeëren.
Eens!