"Je zult dus nooit dezelfde show zien"

De cultuurrecensenten: May van de Munckhof (15) en Amy Geurtjens (15)
Voorstelling: Als ik het niet doe, doet niemand het (en daar zal ook wel weer een reden voor zijn) – Dolf Jansen (17 apr)
Theater is: ‘vermaak en amusement voor jong en oud!’

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Haha, dat ik voor het eerst in mijn leven naar Horst ga? Om het netjes te houden zeg ik: het zal in ieder geval vast en zeker iets met de voorstelling te maken hebben gehad.Hoe ben je op het idee gekomen om dit vak uit te gaan oefenen en wat is daarbij je inspiratiebron?
Eigenlijk het idee dat je op het podium mag staan en allerlei dingen mag vertellen, vond ik altijd al te gek. Dat je op allerlei manieren dingen mag overbrengen op het publiek vind ik erg speciaal. Mijn inspiratiebron is vooral het actuele nieuws wat zich nu en in de afgelopen twee maanden heeft afgespeeld. Ik pas mijn show ook vaak aan omdat het anders niet actueel blijft. Je zult dus nooit dezelfde show zien.

Wie is/zijn je grote voorbeeld(en)?
Dat zijn er een paar, maar het zijn geen andere cabaretiers. In ieder geval de beste hardloper ter wereld omdat ik zelf natuurlijk ook een groot hardloopfan ben. Ook Bruce Springsteen ben ik een groot fan van.

Heb je veel vrije tijd en zo ja wat doe je in die vrije tijd?
Ik werk veel en hard, dus ik ben altijd wel druk bezet. Maar ik loop ook veel hard. Voor veel mensen is dat een hel maar voor mij is het heel erg fijn. Het werkt voor mij als ontspanning voor zowel lichaam als geest. En natuurlijk de lichaamssappen uitwisselen met de vrouw, toch?

Hoe ga je om met kritiek?
Al lachend: Ik krijg natuurlijk nooit kritiek want ik ben natuurlijk de beste! Als ik naar ieders kritiek zou moeten luisteren dan werd ik gek. Dus ik kijk vooral naar mijn eigen mening over hoe een show ging. En natuurlijk de mensen die direct met de show bezig zijn, dus bijvoorbeeld mijn regisseur. Anders wordt het heel verwarrend omdat iedereen iets anders leuk/niet leuk vindt.

Waar bent u verslaafd aan?
Hoe ik met hardlopen omga is voor mij een soort verslaving. Ik loop al 32 jaar elke dag hard, dus dat kun je wel een verslaving noemen. Ook vind ik op het podium staan te gek. Ik kan het zelf geen verslaving noemen, maar als ik voor een langere periode niet op het podium heb gestaan vind ik dat wel jammer.

Heb je een levensmotto, zo ja welke?
Ik heb er meerdere, ze komen vooral uit popliedjes. Één daarvan komt uit een liedje van Bruce Springsteen: Tramps like us, baby, we were born to run. Dit is mijn motto van vanavond. Het heeft voor mij twee betekenissen; de eerste van het steeds onderweg zijn en het verlangen om ergens anders heen te gaan, en de tweede natuurlijk het rennen, omdat ik zo’n hardloopfan ben.

[media=wm70hs9j3t]

De voorstelling volgens May en Amy in 3 woorden: geest verbredend, actueel en amusant!

De volgende voorstelling van Kukeleku is Manie!Manie! – Heideroosjes, donderdag 12 en vrijdag 13 mei.

Reacties