In de keuken bij Dreksbak.nl

We zitten vol in de komkommertijd, een mooie kans om jullie eens mee te nemen naar de keuken van deze website. Want hoewel er de laatste tijd weinig "updates" zijn van onze kant uit, zitten we toch zeker niet stil

Wat is er de afgelopen weken gebeurd, en wat gaat er nog gebeuren?


Sinds begin dit jaar hebben we een heuze PR & Sales-commissie. Ongeveer 7 man zijn toch bezig geweest met wat adverteerders en partners te vinden voor deze website, en niet geheel zonder succes: de afgelopen tijd hebben we toch al een aantal adverteerders gehad.

Daarnaast zijn we druk bezig geweest met onze WK-pool. Hoewel het idee al een tijdje op het schap lag, worden zulke dingen altijd op het laatste moment gemaakt. Er werden wat avonden geprogrammeerd en ook het zoeken van een sponsor voor de prijzen kostte wat tijd. Maar voor ons gevoel was dit toch wel een succes...

Ook stond er een paar weken geleden al een artikel in De Echo over een nieuwe samenwerking: we zijn door Stichting IJsbaan Horst gevraagd om de website te maken voor de ijsbaan die (mogelijk) eind dit jaar in het dorp komt te staan. Hier zitten we nu in een afrondende fase, en het mooie voor Dreksbak is dat het ons weer een hoop naamsbekendheid oplevert en we hebben nog wat andere "gunstige" tegenprestaties geregeld.

Verder zijn we ook alweer bezig met Ut Glaze Hoês. De eerste bespreking is geweest en we gaan kijken hoe we het dit jaar weer vernieuwend kunnen organiseren. Dit project heeft ons vorig jaar veel goeds opgeleverd en was een erg prettige samenwerking, dus willen we hier graag een traditie van maken.

De ontwikkeling van de website is daarmee een beetje stil komen te staan: in de beginperiode kreeg de site veel nieuwe functionaliteiten, maar inmiddels zijn we redelijk tevreden over de site in de huidige vorm, maar hebben we eigenlijk niet echt meer "plaats" om nieuwe dingen toe te voegen.
Dat is dan ook de reden dat we nu al voorzichtig aan het nadenken zijn over Dreksbak v2. We willen de site helemaal "from scratch" opnieuw gaan bouwen en alles nóg beter integreren. Voorlopig zijn we met name in kaart aan het brengen wat de nieuwe site allemaal zou moeten kunnen...

Helaas heeft de webcam het de laatste iets te zwaar gehad. Onze standaard-oplossing heeft op de verschillende feestjes wat zwaar te verduren gehad (niet iedereen gaat even zachtzinnig om met onze streambak), waardoor we voorlopig niet meer buiten Horst-centrum kunnen streamen. (Daarbinnen kunnen we gebruik maken van onze eigen antennes). We hebben op het moment ook niet de financiële middelen om het op te lossen, maar hopen daar binnenkort verandering in te kunnen brengen.

Ook wat betreft foto's is het de laatste tijd rustig op de website. Maar daar zijn we hard bezig met een oplossing: binnenkort krijgt Dreksbak een eigen (digitale spiegelreflex) camera, die door alle vrijwilligers geleend mag worden om foto's te maken. Daardoor zijn we niet meer afhankelijk van één fotograaf, en komen er hopelijk meer foto's op de site.

Rest ons nog te zeggen dat we altijd hulp kunnen gebruiken: heb je tips over hoe onze site beter kan, laat het dan vooral horen. Nog fijner zou het zijn als je ons team komt versterken, we kunnen meer dan genoeg mensen gebruiken: PR & Sales-mensen, fotograaf-mensen, php-programmeur-mensen, grafisch ontwerper-mensen, video-mensen. De cola staat iedere dinsdagavond koud in 't Gasthoês en we proberen jaarlijks iets leuks te doen voor onze vrijwilligers. Mail naar redactie [apestaartje] dreksbak.nl!

Reacties