Horster kermis nog maar een keer op het Wilhelminaplein

We hebben er al vaker over geschreven, maar afgelopen week werd bekend dat de kermis opnieuw weer gewoon naar het Wilhelminaplein komt. Wederom geen horecaplein dus. Nu zijn de meningen (ook hier op Dreksbak) over een echt horecaplein met de kermis nogal verdeeld, maar ook het aantal theoriën over het verplaatsen van de kermis naar de Edah-parkeerplaats (of "Patronaat"-parkeerplaats, zoals de VVV-borden aangeven) is groot...


Theorie 1: Geen kermisexploitanten
De min-of-meer officiële reden is dat er geen kermisexploitanten gevonden kunnen worden om op deze parkeerplaats gezet te worden. Ehm? Wat? Verplaats de attracties van het Wilhelminaplein naar de parkeerplaats en je bent toch klaar? Of ik denk ik nu te makkelijk?
Daarnaast was dat in mei blijkbaar wél mogelijk, maar toen werd het gestopt door acties van de winkeliers (zie ook theorie 3).

Theorie 2: Horster Horeca onderneemt niks
Dit is een theorie die wat meer in de 'uitgaanswandelgangen' gonst (bijv. de gats tussen Blok10 en De Lange)... zolang de horster horeca niet samen met een programma komen, heeft de gemeente geen zin om het plein leeg te houden. Zou kunnen, maar is het juist niet goed als er een beetje een verscheiden programma is? Niet iedereen houdt van dezelfde muziek, dus allemaal kroegen die iets voor zichzelf doen is toch ook goed? En dan nog, om met de woorden van wethouder Leon Litjens te spreken: Horster Horeca moeten uit gaan van hun kracht. Die hebben toch geen hulp van de gemeente nodig? Waar bemoeit de gemeente zich mee? Hou dat plein vrij en moet je eens kijken wat het gezellig wordt.
De Horster Horeca begint een steeds 'hechtere' club te worden die ook de kans moeten krijgen eens te laten zien dat ze juist met evenementen als de kermis goed met elkaar samen kunnen werken.

Theorie 3: Horster winkeliers liggen dwars
Een zeer aannemelijke theorie: ze hebben al eerder acties gehouden, omdat ze o zo bang zijn dat ze een paar dagen een minder toegankelijke parkeerplaats hebben. Dat het in totaal om twee keer een week gaat, en dat een kermis ook veel mensen aantrekt, vergeten ze even. Maar ja, je moet wat te zaniken hebben hè. En hoewel deze theorie niet de officiële reden is, lezen we op de site van MKB Limburg, uit het toetsenbord van de baas van de Plus:

Dankzij de inspanningen van MKB Limburg wordt voor de komende septemberkermis in Horst geen gebruik gemaakt van parkeerplaats P2. De reden hiervoor is dat er geen grote attracties naar Horst komen.
Oftewel: MKB Limburg heeft zich ingespannen om geen grote attracties naar Horst te laten komen... Sympathiek.

Al met al begin ik ook steeds meer te twijfelen of Horst wel een apart horecaplein moet hebben. Op de kermis in Venray besefte ik me namelijk het grote verschil: zowel op de Venrayse als Horster kermis sta je namelijk buiten, al dan niet onder een tent, maar zeer zeker in een bult herrie, knipperende lampjes en af en toe een frisse wind. (Soms van het weer, soms van een attractie). Je maakt een keer een rondje over de kermis, komt bekenden tegen, gaat af en toe bij een andere kroeg staan, haalt wat loempia's, nootjes of suikerspin.
Kermis in omringende dorpen is héél zeker gezellig, maar heeft niks met kermis te maken: je staat gewoon een aantal dagen in een feesttent te zuipen. Sommige kermissen hebben een leuk programma (bijv. kermis Hegelsom), sommige een superprogramma (bijv. kermis Maasbree), maar het blijft zuipen in een tent. De enige attracties die je ziet zijn die onderweg van je huis naar de tent.
Of als gulden middenweg: ergens in het midden of tegen het gemeentehuis een podium, alle café's gewoon hun eigen tap+tent voor de deur, en tegen de veemarkt-nieuwbouw wat simpele attracties (schietkraam + eetkraampjes en misschien de bank of reuzen(g)rad.

Wat vind jij? Verdient de Horster kermis een eigen horecaplein en wat zou dan volgens jou de beste plaats zijn voor de kermisattracties? En zou de gemeente het überhaupt nog wel aandurven om de kermis op de edah-parkeerplaats te houden?

Reacties

RickT schreef op :
Ik denk dat kermisexploitanten niet graag op de parkeerplaats staan omdat ze dan waarschijnlijk minder bezoekers trekken.
Nadeel in Horst is dat de kroegen een grote zaal hebben waar ze dingen kunnen organiseren, maar naar mijn mening hoort een kermis op straat.
Ik vind de kermis in Horst al jaren niks aan, veel te druk en je staat de complete avond naar die takke herrie te luisteren die van die attracties af komen. De muziek buiten de kroegen staat ook veel te zacht en het programma is niet veel anders dan die op een doorsnee zaterdagavond in de Lange. deze keer skip ik 'm ook weer...

Het leuke aan Venray is dat de attracties toch iets verder van de kroegen af staan en dat er ook echt 'feest' is bij bijvoorbeeld de Koets. In Horst is het toch weer laam liggen ouwehoeren op straat met een pilsje in de hand. Maar wellicht ligt dat gewoon aan 'het Horsterse'.

Hopelijk mogen wij met de Niks ergens een klein podiumpje neer zetten, een leuk experimentje voor de mei kermis? Langs Seuren bijvoorbeeld, al zie ik de bui al hangen dat de muziek dan niet te hard mag en we vroeg moeten stoppen, maar het is de moeite waard. Moet je 's kijken wat voor n leuke kermis we krijgen! ;)
Lennart schreef op :
alsjeblieft geen groot plein.. dat wordt pas een miljoen andere keren gedaan in horst.

iedere kroeg moet gewoon zelf dingen organiseren. dan heb je tenminste wat te kiezen en kan het nog echt leuk worden ook! en die concurrentie kan ook geen kwaad toch?
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Lennart schreef op :
waarom trouwens geen turbopolyp plaatje als het over kermis gaat :P?
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Gradje schreef op :
Nou, als er een plek waar ik dus niks aan vind op de kermis is het wel De Koets :P
Ga juist bij Hulsman, de bios of De Uitmarkt staan... Maar ook daar staan ze gewoon buiten laam te ouwehoere, en laat dat nou juist zijn wat ik zo gezellig vind :P
Maar goed, daar staan de attracties ook weer voor de deur.

En je opmerking over het programma begrijp ik dus ook echt niet: je zegt dat je de koets wél leuk vindt, en de lange niet, terwijl ze bij de koets aanzienlijk meer apres-ski draaien dan bij De Lange. En al helemaal deze kermis.

Maar ik ben het dus wel laaiend met je eens dat een kermisprogramma buiten hoort te zijn. Wat ik wel weer positief vind aan horster kermis is dat je best veel verschillende muziekstijlen hebt. Van feesten bij de lange, tot lekker house bij blok 10 en leuke coverbands en dj's bij Liesbeth. En nu zelfs 'alternatieve' bands bij babouche. Oftewel: voor ieder wat wils!
I'm on a horse.
Britske schreef op :
Zoals het vorig jaar was, was het al een stuk beter. Bij liesbeth in de kiosk was een podium buiten, bij de Lange / Het hukske stond er buiten een podium. Toen had je én goeie muziek én je stond buiten inclusief genoeg drankhaalgelegenheid. Nu is het binnen te doen en das toch een stuk minder gezellig.
Lennart schreef op :
buiten werkt gewoon niet met zoveel kroegen langs elkaar en die drukte denk ik

hoe vet waren de feestjes in de sport altijd (tot het fout ging).. die moeten ze weer terug brengen :P
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Britske schreef op :
Vorig jaar werkte het buiten wel.
Gradje schreef op :
Vorig jaar met september was het inderdaad érg gezellig. Had nog wat vrienden uit Almere over toen, en die hadden zich ook mega-geamuseerd. Zij vonden Horster kermis ook erg gezellig :D

Afgelopen kermis waren de sommige attracties misschien iets minder tactisch geplaatst, maar ook toen was er op zich wel een leuk/verschillend programma overal. En toen heb ik me ook weer iedere avond goed vermaakt.
I'm on a horse.
RickT schreef op :
ik zeg niet dat ik de Koets leuk vindt hoor, al staat het er misschien wel zo. De sfeer is er alleen heel anders, lekker druk ook ;) en ze durven George Baker te boeken!
maar ik ben ook al een paar jaar niet meer op de Venrayse kermis geweest dus misschien is het allemaal veranderd.
ik ben sowieso niet echt een kermisganger.

maar in het kort wat ik niet leuk vindt aan de Horster kermis:
- te druk
- het speelt zich binnen af want buiten hoor je geen muziek
- niets op het programma wat me kan bekoren
- kermisvolk (iedereen weet waar ik 't over heb)

en dan sta je daar binnen te duwen en te trekken om iets mee te kunnen pakken van een 'Party Rockcoverband', DJ Ruud, DJ Gurde of Tack-IT. Nee sorry, het is gewoon niks voor mij, ik ga me van t weekend mooi 2 dagen amuseren hier in Breda in 't park op Breda Barst. Veel plezier voor de mensen die het wel leuk vinden.
(en ik mis de kleine bandjes en de gezelligheid bij Steppin-in)
RickT schreef op :
je hoeft van mij dan ook niet de kermis radicaal te gaan veranderen, gewoon effe steppin-in herbouwen zoals het was.
dat kan binnen een dag gefixt zijn denk ik zo
RickT schreef op :
nu ik er over na denk heeft Liesbeth nog de beste ligging tijdens de kermis. Zij kunnen een podium op een van de twee wegen naar het plein zetten of evt op hun terras. Zeker nu de kiosk weg is. Waar eerst altijd het Lunapark stond zeg maar.
schroef het volume iets op, schaf de Lindeboom af et voila.
niekdeman schreef op :
Quote: RickTmaar in het kort wat ik niet leuk vindt aan de Horster kermis:
- te druk
- het speelt zich binnen af want buiten hoor je geen muziek
- niets op het programma wat me kan bekoren
- kermisvolk (iedereen weet waar ik 't over heb)
RickT, ik denk dat je het eens bij jezelf moet afvragen waarom je de Horster kermis niet kan bekoren. Ik denk dat we in Horst niet mogen klagen over de kermis.

- Het feit dat het druk is, is alleen maar een goed teken.
- Buiten hoor je wel degelijk muziek, je moet alleen op de juiste plaats gaan staan.
- Een dergelijk gevarieerd programma is iets wat je moet koesteren en toejuichen. En als er dan helemaal niets is wat je aanstaat, dan is dat denk ik geen programmatechnisch probleem. Meer iets van een erg specifieke muzieksmaak. Kermis is mainstream...
- Kermisvolk is er altijd op een kermis.
niekdeman schreef op :
Verder blijft het opschroeven van het volume op het plein een probleem... geluidsrestricties in overvloede...
Gradje schreef op :
Mjah, ik denk dat we het er beter op kunnen houden dat jij een iets andere smaak hebt dan de gemiddelde horstenaar. (waar overigens niks mis mee is).

Ik ben met je eens dat het druk is, maar dat zie ik als een pluspunt. Geeft ook maar aan hoeveel mensen het (mag ik hopen) wel naar hun zin hebben.
Dat het zich binnen afspeelt ben ik ten stelligste niet met je eens. Hoewel ze (dit keer voor het eerst) volgens mij echt een programma binnen hebben, is het juist op zaterdag en zondagavond op het plein druk.
Niets op het programma wat je kan bekoren: kwestie van smaak. Wat dat betreft trekken mij persoonlijk juist Steppin-in en babouche mij _persoonlijk_ minder aan. (Wat dat betreft denk ik trouwens dat babouche goed in het gat van de step springt). Maar door de verschillende programma's is er denk ik juist voor ieder wat wils.
Kermisvolk? Begrijp oprecht niet wat je bedoelt. Kleine patsertjes ofzo? Daar heb je echt geen last van als je bij een café staat.

Ik amuseer me in ieder geval méér dan prima ieder jaar op de kermis, en kom iedere avond pas in de late uurtjes thuis. En zelfs van collega's die niet in Horst wonen hoor ik altijd positieve meningen over de Horster kermis.

Kortom: ik denk dat het in jou geval meer aan jezelf ligt dan aan de kermis zelf. Als ik het zo lees zou een gezamelijk plein de sfeer voor jou alleen nog maar meer onderuit halen, tenzij ze allemaal vage step-bands op het podium zetten ( ;) ). En ik denk dat je daar juist meer de mensen mee wegjaagt.
Kermis Horst roelt echtwel :)
I'm on a horse.
RickT schreef op :
Dat is ook zeker zo, mijn muzieksmaak is ook wat diverser, vandaar ook:

"je hoeft van mij dan ook niet de kermis radicaal te gaan veranderen, gewoon effe steppin-in herbouwen zoals het was.
dat kan binnen een dag gefixt zijn denk ik zo"

en dan ben ik tevreden. ik heb vorige keer trouwens ook buiten gestaan maar de muziek hoor je echt amper.

vraag aan de gemeente over dit:

"Verder blijft het opschroeven van het volume op het plein een probleem... geluidsrestricties in overvloede..."

Roy kan ons vast wel uitleggen waarom die apparaten dan wel zo'n herrie mogen maken, maar de kroegen niet. Niet dat de kroegen tegen het geluid moeten gaan opboksen, maar als je voor een kroeg staat en je de muziek slechts 'op de achtergrond' hoort dan klopt er iets niet.
Gradje schreef op :
Wat dat betreft weet ik dat het in ieder geval vroeger altijd verplicht was dat kermisattracties doorprikten op de muziekinstallatie van het café waar ze voor stonden. Bij de kermisattracties voor Hulsman hoorde je dus ook altijd dezelfde muziek als bij Hulsman zelf.
I'm on a horse.
RickT schreef op :
zou geen slechte zaak zijn, beter dan die playlists van 3 nummers die de attracties zelf hebben. maar op het plein wordt het dan wel een chaos als je alle muziek door elkaar hoort...
Sjors schreef op :
Ik vind het juist niet erg dat het volume buiten iets lager staat. Dan kun je teminste lekker ouwehoeren zonder royaal hard te moeten schreeuwen. Je kunt anders altijd nog bij de cafe's binnen gaan staan waar de muziek sowieso harder staat....
Gradje schreef op :
Ja, muziek gaat sowieso al altijd zo hard. Zelfs soms op doordeweekse avonden dat je in een café zit en dat je tegen elkaar moet schreeuwen om een verhaal te voeren.
Maar goed, ik zie muziek op de kermis ook meer als 'achtergrondmuziek' als echt: "WOOOW! VET!!! DAT MOET IK ZIEN!" Tuurlijk zoek je wel een kroeg op waar die achtergrondmuziek het beste aan te horen is, maar over het algemeen let je er toch niet op...

Als er maar veel bekenden en gezellige mensen zijn (en die zijn er!)
I'm on a horse.
Strid schreef op :
Sow, weer een hele discussie.. Heb wel eventjes bij moeten lezen hoor!
Maar de Horster kermis...

Eigenlijk begint dit bericht met het probleem over de parkeertplaats, moet daar nu wel of geen kermis staan?
Ik denk dat het zonde is als je de kermis daar neer gaat zetten... Want wat ik leuk vind als ik over de kermis in Horst loop is dat alles zo leuk in de winkelstraat ligt.. Zo'n parkeerplaats lijk me minder overzichtelijk, maar daar kom je pas achter als het ook echt zou gebeuren..

Verder wordt er in de reactie vooral ook gesproken over hoe je de kermis bij de kroegen vind..
Ten eerste vind ik het super leuk aan de Horster kermis dat het programma erg gevarieerd is! :D Daardoor is er voor bijna iedereen wel iets wat je leuk vind! Wat ik dan wel weer jammer vind is dat deze programma's voornamelijk binnen zijn.. En dat sommige kroegen er dan ook nog entree voor vragen..
Het leuke van een kermis vind ik juist dat je naar verschillende programma's kunt gaan, maar een entree jaagt mij dan toch wel soms weg..

En tja, mijn grootste irritatie vind ik toch wel dat de attractie die op het horecaplein staat zowat bij de kroeg in de tent staat.. En dan vooral aan de kant van de lange en blok 10.. Bij Liesbeth is vaker toch meer plaats om te staan dan bij de eerder genoemde kroegen.. En dan vind ik het gewoon erg jammer dat die muziek van de attractie zohard staat, dat je de muziek van de kroeg al geen achtergrondmuziek meer kunt noemen...
Ik zou blij zijn als er op dat plein iets minder kermisattracties zouden staan, of dat ze een andere indeling maken... Geef de kroegen iets meer de ruimte...

Maar verder weet ik zeker dat dit voor mij een super leuke kermis gaat worden! Met of zonder frustratie... :P
Britske schreef op :
De attractie staat inderdaad te dicht op de kroegen. Ik kan me genoeg avonden herinneren dat ik het koud kreeg van de wind die van de attractie af kwam.
niekdeman schreef op :
Quote: StridTen eerste vind ik het super leuk aan de Horster kermis dat het programma erg gevarieerd is! :D Daardoor is er voor bijna iedereen wel iets wat je leuk vind! Wat ik dan wel weer jammer vind is dat deze programma's voornamelijk binnen zijn.. En dat sommige kroegen er dan ook nog entree voor vragen..
Het leuke van een kermis vind ik juist dat je naar verschillende programma's kunt gaan, maar een entree jaagt mij dan toch wel soms weg..
Denk er wel even aan dat artiesten niet voor niets komen optreden... Licht en geluid kost meestal al duizend euro... en dan is een artiest nog niet betaald. Een goed/gevarieerd programma kost geld. Of je dat er voor over hebt, is een tweede...
Nakkie schreef op :
Ok ik ben bijgelezen.
En ik heb uit al jullie reacties één kernharde waarheid gedistileerd.

DE STEP MOET TERUG ANDERS IS DE KERMIS GEWOON KUT.

klaar.
Topic kan sluiten.
Too weird to live, and too rare to die.
Gradje schreef op :
Mjah, ben ik dus niet met je eens. Jammer dat je geen respect voor andermans mening kunt opbrengen.

Zinloze flauwe troll dus, volgens diezelfde redenering is de niks ook gewoon kut.
I'm on a horse.
RickT schreef op :
is toch gewoon een mening van Nakkie...
ik deel die mening. niet dat ik met tegenzin naar de kermis zou gaan, maar ik word er niet warm of koud van
Nakkie schreef op :
TROLL

lol

En Grad, ik heb wel respect voor andermans mening, ik heb alleen net iets respect voor die van mezelf :P
Too weird to live, and too rare to die.
Gradje schreef op :
Nee, dat is zeker geen mening. Hij brengt het als een feit, zeker met opmerkingen als "klaar." en "topic kan sluiten".

Jij onderbouwt je mening tenminste, en hoewel ik jouw mening niet deel komt het uiteindelijk denk ik gewoon neer op een verschil van smaak. (Hoewel je je nog af zou kunnen vragen in hoeverre Babouche nu het gat van de Step opvult).

Wat Nakkie doet is in internettermen gewoon 'trollen'. En dat vind ik (hey, is mijn mening) jammer.
I'm on a horse.
Nakkie schreef op :
En, klaar, topic sluiten was een Grap Grap.

Ik kan mijn mening wel gaan onderbouwen maar dat gaat niet lukken als ik in een lecture zit. Ik heb dus even snel een krachtterm ertegen aan gegooid om later nuttige informatie te plaatsen.

Dus bij deze, het topic mag open blijven en de Kermis is leuk.
Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
nouja we kennen nakkie langer dan vandaag, zo reageert hij altijd
een beetje op z'n Fok!'s...
Lennart schreef op :
FIRST!

edit: laat maar

dat is pas trollen! (dit is trouwens Teun op lennarts account xD)
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RickT schreef op :
of iedere dag Bruce Springsteen
Nakkie schreef op :
Quote: LennartFIRST!

edit: laat maar

dat is pas trollen! (dit is trouwens Teun op lennarts account xD)
HAHAHAHA :p

Dit is trouwens Niek op Nakkies account
Too weird to live, and too rare to die.
Yeaup schreef op :
beide kermissen van horst zijn toch altijd al kut geweest, totaal geen sfeer.
het enige leuke was altijd de step, maar ja die is weg.
collisiontammi schreef op :
naja, ik vermaak me wel met matinee ofzo, maar het is toch anders.
Tonight at your house, it is not plouse
Arie schreef op :
het is voor een groot gedeelte ook wat je er zelf van maakt.. vind het echt zonde dat er binnen programma's zijn al snap ik wel dat een kroeg zichzelf geld door de neus boort als ze zulke zalen niet gebruiken. zoals de lange het had geregeld toen hij de zaal nog niet af had vond ik zeer geslaagd en zou hij eigenlijk elke kermis moeten doen. doe de zalen dan maar open zodra buiten het geluid af moet en ga dan daar verder voor degenen die nog niet naar huis willen.
een grote tent zie ik niet echt zitten, hoogstens voor misschien de zaterdag en zondag want de andere dagen trek je daar buiten de vakantieperiode (want dat heeft bv hegelsom en maasbree wel mee zitten) geen hordes volk mee en dan is het niet druk genoeg om sfeer te creeren.
maar zoals het nu is vermaak ik me iig elk jaar prima en zorg er ook wel elke keer voor dat ik ma/di/wo vrij heb.. heb er dus ook nu weer veel zin in!!
Britske schreef op :
Vrij nemen voor de kermis? Dat gaat wel heel ver.
Janneke schreef op :
Quote: Monstertruckja idd bij step wast altijd te doen.......nu ist boring
Vond 't bij Step juist niks aan! :(
Maargoed, die meningsverschillen blijf je houden..
Lekker laten zoals ie is die kermis, wel de attracties iets anders plaatsen..
Je krijgt toch nooit iedereen tevreden.
Roedie schreef op :
Ik denk dat delange juist 95% van de mensen perfect voorziet in hun behoefte, alleen een paar hippies hier die waarschijnlijk eeuwig dat ieren café blijven missen niet :D
Tumke schreef op :
de behoefte van Horstenaren is gewoon bier, meer hebben ze niet nodig hoor ;)
Maarten schreef op :
Ik zou de kermis graag zien op de EDAH-parkeerplaats ! Ruimte genoeg, overzichtelijk en de attracties staan niet zo in de weg. Dat er niet genoeg mensen heen zouden gaan vind ik flauwekul want het grootste deel wat voor de attracties komt naar de kermis gaat niet naar de kroegen. Ik denk zelfs dat mensen 's avonds de attracties overslaan op het horecaplein omdat daar veel jongeren staan te lallen.....

Dan qua muziek; het zal geen verrassing zijn dat ik als eerste zou helpen om Step te herbouwen. Want zo'n kroeg hebben we niet meer in Horst. @roedie het is duidelijk dat jij nooit in Step bent geweest want de Ieren waren al ruim 5 jaar vertrokken. Steppin-in verrastte altijd met vette dj's, lokale bands en grappige thema-avonden.

Dat verrassen is dan ook het sleutelwoord. Leg de programma's van de afgelopen vijf jaar van alle activiteiten in het centrum een langs elkaar en je zult ontzettend veel dezelfde namen tegenkomen. Bands en Dj's keren ieder jaar terug en dan wordt er ook nog entree gevraagd !! De horeca moet mss een gaan denken over een groot podium met een paar leuke bands (zie Maasbree en Hegelsom) en dan in hun kroeg kunnen ze lokale bands en Dj's neerzetten. Als het budget te klein is moet er mss wel een kermis weg want 1 ruige kermis is beter als 2 halve zoals nu......
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
Koen schreef op :
Quote: Tumkede behoefte van Horstenaren is gewoon bier, meer hebben ze niet nodig hoor ;)
:D wel 100% waar
Gradje schreef op :
Bier en genoeg mensen om mee te ouwehoeren. :P

@Maarten: Edahparkeerplaats zou zeker goed zijn. Wat betreft de step: ik ben wel vaker bij de step binnengeweest, en werd daar wel altijd vehoorlijk aangekeken. Geen café waar ik me _persoonlijk_ welkom voelde. Kan best mijn perceptie zijn en dat er niks van klopt, maar goed dat is mijn beleving...
Verder ben ik inderdaad misschien niet genoeg bij de step geweest, maar ik vond het net zo afwisselend als het programma van De Lange: het ligt compleet in the eye of the beholder. Voor mij had de Step gewoon een "alternatief" programma, met alle vaagheden van dien. Zo zijn er ook mensen die denken dat er iedere week coverbands bij de lange staan en er alleen maar apres-ski wordt gedraaid, wat dus ook niet waar is aangezien er juist redelijk verschillende dingen zijn (van house avond, tot jaren 90 avond tot band avond tot flugelavond...) En hetzelfde geld trouwens ook voor blok10: soms coverbands, soms 'house' muziek. Dat zal dus zeker de kracht zijn geweest van de step, maar wat mij betreft is het ook de kracht van blok10 en/of de lange.
Grote tent zie ik inderdaad ook niet zitten, al zou een gezamelijk podium op zaterdag en zondag zeker goed zijn.
Verder boeken alle kroegen nu voor die avonden hun eigen bands en hun eigen PA... gooi dat geld bij elkaar en je kunt best iets sjieks. Verder trekt een plein zonder attracties meer mensen, en heb je dus ook potentieel meer omzet.
I'm on a horse.
Maarten schreef op :
Iedereen heeft idd zijn eigen beleving en gevoel bij een bepaalde kroeg ! Ik kan alleen zeggen dat Step altijd heel erg open stond voor vreemde bezoekers en dat eigenlijk iedereen er wel aanspraak vond. Maar dat kan idd iedereen anders beleven.

Wat betreft activiteiten bij andere kroegen is mijn gevoel idd dat er weinig variatie in zit. Er staan altijd dezelfde bands (lees Pigtail, Banana Pancakes enz.) al heeft Blok 10 wel nieuwe (vooral) coverbands naar Horst gelokt. De muziek bij de Lange spreekt me helemaal niet aan maar dat wil (gelukkig) niet zeggen dat het daar niet gezellig kan zijn. Ik zal er niet snel heengaan.

Ik denk idd dat het het proberen waard is om als horeca horst op zaterdag en zondag een paar grotere namen te strikken op een podium op het plein ! Een tent lijkt me hierbij geen goed idee want hiermee sluit je het af van de rest van het plein...
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
Lennart schreef op :
ik vond dat 1 ipv 2 kermis idee wel goed klinken.. ik snap uberhaupt niet waarom horst 2 kermissen nodig heeft?
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RickT schreef op :
Ja idd, maak er 1 fatsoenlijke kermis van. Dan kunnen de kroegen ook wat meer energie d'r in steken.
Beter 1 fatsoenlijke kermis dan 2 van die halve met alwéér de welbekende bands die we 4x per jaar voorgeschoteld krijgen en de alweer de welbekende wekelijkse DJ's.

Dan kun je zeggen dat een kroeg veel variatie bied, maar 4 Flugel Party's, 4 90's Party's en 4x Pigtail in een jaar gaat alsnog vervelen. Het is lastig om iedere week wat te organiseren, maar op een gegeven moment is dit ook uitgewerkt en dan krijg je shuffle, zenith, kupke taferelen.
Een professioneel bedrijf als de Lange en Blok 10 moet dat kunnen trouwens.
collisiontammi schreef op :
de kermis is toch eigenlijk voornamelijk voor de jeugd die in de botsauto's en het reuzenrad willen ipv het gezoep... dus laat hun in godsnaam 2x een kermis hebben.
Tonight at your house, it is not plouse
bramk schreef op :
Wat ik altijd erg jammer vind aan de Horster kermissen, is dat de band's en DJ's binnen (in de zaal) staan.
En daar vragen ze dan ook nog eens entree voor. Nou maakt mij entree opzich niet zo veel uit, maar het lijkt mij een stuk gezelliger als er buiten een podium zou zijn, of dat nou één groot gezamelijk podium is door alle horeca gelegenheden, of dat dat per horeca gelegenheid een klein podium is, maakt mij dan niet zo veel uit.

Zoals twee kermissen terug, toen de Lange nog niet geopend was, toen stond er voor de Lange een podium met band's en DJ's.

En ik denk dat je met een buitenpodium ook veel meer mensen trekt. Dan verdien je de entree die je nu vraagt in de zaal, makkelijk mee terug lijkt mij.

Maar ondanks dat, vind ik het op de Horster kermis toch meestal wel gezellig :)
Alleen hoop ik dat er dit jaar geen attractie bijna bij de Lange en Blok 10 binnen staat ;)
niekdeman schreef op :
Quote: MaartenWat betreft activiteiten bij andere kroegen is mijn gevoel idd dat er weinig variatie in zit. Er staan altijd dezelfde bands (lees Pigtail, Banana Pancakes enz.) al heeft Blok 10 wel nieuwe (vooral) coverbands naar Horst gelokt. De muziek bij de Lange spreekt me helemaal niet aan maar dat wil (gelukkig) niet zeggen dat het daar niet gezellig kan zijn. Ik zal er niet snel heengaan.
.
@Maarten: Verdiep je eens eerst in de programmering, voordat je hier uitspraken over doet.
Nakkie schreef op :
Nee, ik ben wel voor twee kermissen.
Altijd toch wel leuk hoor.
Too weird to live, and too rare to die.
Monstertruck schreef op :
ik vind alles reden voor een feeeeeestje

dus ok die twiej kermisse
zand schreef op :
hè niek, zeg er wel even bij dat jij de programmering mede bepaald ;)

Voor echte variatie (in bands die niet mainstream of puur op feestmuziek gericht zijn) zoals in het verleden bij de step, zouden de andere kroegen toch makkelijk kunnen zorgen? Babouche nu dus, het centrum laat al af en toe wat horen, ojc niks zou best wat neer kunnen zetten... de buun, de beurs, wiel cox, herstroat, de kling. oké ze zijn niet allemaal even geschikt, maar niet alles hoeft op dezelfde locaties neer te komen. Het gaat er gewoon om wat de horecaeigenaren zelf en vooral samen willen. Ga anders even op de kermis in panningen kijken, daar is een heel plein voor de horeca en duikt later op de avond iedereen ergens een kroeg in.

voor de geschiedenisles: een kermis is van vroegeruit zeg maar de verjaardag van een kerk en horst heeft die ook twee staan. niet dat dat tegenwoordig nog een argument is... :)
Nakkie schreef op :
de Niks is nooit open met de Kermis omdat dat niet werkt.
Niemand gaat dan naar de Niks toe als er in het dorp zoveel te doen is.
Too weird to live, and too rare to die.
zand schreef op :
tja en hoeveel mensen komen er als je niks doet? hier waren al aardig wat mensen die juist vinden dat er in het dorp weinig lol te beleven is... van mij hoeft niet ieder café iets neer te zetten hoor, maar ik vind het vreemd om alles aan drie kroegen over te laten en vervolgens over een niet maximale benutting van de entertainmentmogelijkheden te gaan klagen.
Gradje schreef op :
Zeker wel twee kermissen!

Die zanikerds hier vinden één kermis waarschijnlijk ook niks aan, want ze houden niet van drukte en gezelligheid en feestmuziek. Die hebben liever depressiviteit en harde beukmuziek. Als alle café's maar één kermis een groot programma doen krijg je juist acts als Krezip e.d., en daar vindt de reagerende menigte hier toch weer niks aan. (Ondanks dat een plein dan wel vol zou staan) ;) :P

2x kermis = 2x feest!
I'm on a horse.
RickT schreef op :
in dorp is meer bier

maar stel dat niks een fatsoenlijke band neer zet, plus een set PA. Dat kost een hoop geld.
vervolgens komen er 50-60 geïnteresseerden die ook daadwerkelijk de kermis durven te verlaten, die ieder 5 euro entree betalen, 4 pilsjes drinken en vervolgens weer aftaaien naar dorp om 'bij de rest' te gaan staan. zo ging het de laatste keren en dat kost een hoop geld.
RickT schreef op :
Quote: GradjeZeker wel twee kermissen!

Die zanikerds hier vinden één kermis waarschijnlijk ook niks aan, want ze houden niet van drukte en gezelligheid en feestmuziek. Die hebben liever depressiviteit en harde beukmuziek. Als alle café's maar één kermis een groot programma doen krijg je juist acts als Krezip e.d., en daar vindt de reagerende menigte hier toch weer niks aan. (Ondanks dat een plein dan wel vol zou staan) ;) :P

2x kermis = 2x feest!
als je met feestmuziek de Gebroeders Co, Van Dik Hout, Rowwen Heze en Jan Smit bedoelt dan heb je helemaal gelijk. dat vind ik namelijk alles behalve gezellig, daar word ik depressief van... :)
Gradje schreef op :
"de kermis durven te verlaten"... lekker tendentieus.
Oftewel: op de kermis is er (denk ik) geen behoefte aan veel alternatieve (of fatsoenlijke, wat je wil, kwestie van smaak) muziek, maar gewoon aan gezelligheid. En die gezelligheid wordt nu al geboden op het plein in Horst, maar er zou nog wel e.e.a. aan verbeterd kunnen worden. :)

Al viel mij afgelopen kermis wel op dat op de avond dat I am a Doctor bij 't Centrum speelde, de tent bij 't Centrum ook bijna vol stond.
I'm on a horse.
Gradje schreef op :
Quote: RickT[...]
als je met feestmuziek de Gebroeders Co, Van Dik Hout, Rowwen Heze en Jan Smit bedoelt dan heb je helemaal gelijk. dat vind ik namelijk alles behalve gezellig, daar word ik depressief van... :)
Maar ben je niet met me eens dat als je een groot podium in het dorp neerzet dat Van Dik Hout en Jan Smit vele male meer scoren en voor veel meer gezelligheid zorgen dan bijv. een Early Adopters of een Ten Page Pilot?
(Let op: ik hou ook meer van E.A. en T.P.P., maar ik ben wel realistisch en op een kermis zou ik daar niet bij gaan staan, dan wil ik juist feestmuziek)

(Kortom: val je niet een klein beetje buiten de 'doelgroep', als je je heil al niet kunt vinden bij t Centrum (afgelopen kermis) of babouche (deze kermis))
I'm on a horse.
collisiontammi schreef op :
Quote: RickTin dorp is meer bier

maar stel dat niks een fatsoenlijke band neer zet, plus een set PA. Dat kost een hoop geld.
vervolgens komen er 50-60 geïnteresseerden die ook daadwerkelijk de kermis durven te verlaten, die ieder 5 euro entree betalen, 4 pilsjes drinken en vervolgens weer aftaaien naar dorp om 'bij de rest' te gaan staan. zo ging het de laatste keren en dat kost een hoop geld.
en een café concert met lokale bands dan? kost niet zoveel... zorg ervoor dat het op tijd is afgelopen zodat iedereen naar de rest kan. wel een beetje tricky omdat veel van de vrijwilligers ook naar het dorp willen.
Tonight at your house, it is not plouse
RickT schreef op :
Quote: Gradje[...]
Maar ben je niet met me eens dat als je een groot podium in het dorp neerzet dat Van Dik Hout en Jan Smit vele male meer scoren en voor veel meer gezelligheid zorgen dan bijv. een Early Adopters of een Ten Page Pilot?
(Let op: ik hou ook meer van E.A. en T.P.P., maar ik ben wel realistisch en op een kermis zou ik daar niet bij gaan staan, dan wil ik juist feestmuziek)

(Kortom: val je niet een klein beetje buiten de 'doelgroep', als je je heil al niet kunt vinden bij t Centrum (afgelopen kermis) of babouche (deze kermis))
De reden dat ik er de vorige kermis niet was en de reden dat ik er de komende kermis niet ben is omdat er leukere dingen te doen zijn. Ten Page Pilot en Early Adopters heb ik al vaak gezien en lokken mij ook echt niet naar de Horster kermis hoor.
hetzelfde met het programma van babouche, Luke V & X-Minded is leuk voor 5min. Early Adopters en I Am A Doctor is leuk maar daar kom ik niet speciaal voor terug. (Al zijn de EA wel retestrak, maar die zie ik in Paradiso tijdens de finale van de Grote Prijs wel :) )
En ik had al gezegd dat ik geen groot podium wil, ik wil alleen zoiets als steppin-in terug. Kleine bandjes die je vaak nog nooit gezien hebt, gratis entree, een hoop bekenden, geen geduw en getrek (ofja ligt aan de band :) ). laat het gros dan maar allemaal hutjemutje naar de Lange en Blok 10 gaan, onder het genot van Mental Theo en Lekke Band, maar dan amuseer ik me wel. een beetje exclusief, weggefrot in dat steegje maar toch dicht bij de loempiakraam en het wilhelminaplein, perfect gewoon.

tammi, wellicht een idee. dan heb je in principe ook maar 2 tappers nodig, thats it. een soort van pre-party voor de kermis.
Monstertruck schreef op :
maaruh.....wat is der mis met tricky?? :)

sorry ik heb nu geen zin in dit serieuze geleur wat blijkbaar steeds op hetzelfde neer komt! ;P en tuurlijk zijn het allemaal maar meningen maaruh iedereen weet elkaars statement naar kroegen en bands etc wal en bietje toch??

haha....oehhhh wat voor reacties komen hier nu weer op!
Teun schreef op :
Het komt inderdaad wel vaak op hetzelfde neer hier.
Ik ben ook meer van het alternatieve werk, maar ik heb me er wel bij neergelegd dat je niet snel zo'n avonden bij blok 10 of de lange zult hebben.

Dat heeft een best simpele reden, ze zijn namelijk veel groter dan de Step.
Als je bij de Step een avond met lokale bandjes had stond het er vol (overvol soms). Bij bv de zaal in de Lange staat het dan nog niet half vol. Dan lijkt het me logisch dat ze niet aan zoiets beginnen, het levert namelijk veel minder op dan bv een DJ of coverband.

Ik vind dat Babouche dit toch aardig opvangt als je naar hun kermisprogramma kijkt. Bij de Step kon je vaak zelf gewoon zo'n avond organiseren waardoor dit ook vaker was, ik weet niet precies hoe het bij Babouche gaat.

Het blijft een kwestie van smaak, en alternatief heet niet voor niets alternatief, je zult over het algemeen wat minder volk trekken. Als je dan een capaciteit hebt van een paar honderd man zul je toch 2 keer nadenken voordat je eraan begint, vooral omdat de formule die ze nu hanteren zorgt voor een volle zaal.

Ik vind ook wel dat er wat meer alternatieve bandjes in dorp mogen spelen, begrijp me niet verkeerd. Ik denk alleen dat dit meer iets is voor Babouche of de niks (met de kermis dan niet, dan speelt de locatie toch wel een grote rol zoals rick al zei).
KILL IT! KILL IT WITH FIRE!
collisiontammi schreef op :
Quote: RickTtammi, wellicht een idee. dan heb je in principe ook maar 2 tappers nodig, thats it. een soort van pre-party voor de kermis.
ma dan komde wal beej de babouche bandjes oet bin ik bang... we hebben het een paar keer geprobeerd. ging goed, maar is lastig omdat we 2 weken erna weistock hebben.
Tonight at your house, it is not plouse
RickT schreef op :
nou we hebben wel vaker beginnende bands in het cafe gehad toen Plug n Play d'r nog was en dat draaide ook goed
Maarten schreef op :
Quote: niekdeman[...]
@Maarten: Verdiep je eens eerst in de programmering, voordat je hier uitspraken over doet.
Uit jouw reactie merk ik dat jij iets met de programering bij de Lange te maken hebt. Ik kan alleen maar respect hebben voor je werk, ik heb zelf meer dan 5 jaar bij Steppin-in bands neergezet en weet dus hoe moeilijk het is. Ik kijk iedere keer weer naar het programma. Ik constateer dan weinig veranderingen. Het ligt niet alleen aan de kermis maar aan de activiteiten door het hele jaar heen. Dan constateer ik dat het veelal dezelfde bands/dj's of themaavonden zijn. Daarnaast vind ik entree vragen tijdens een kermis jammer. Maar ik sluit me bij Rick aan ik ga ook naar leukere activiteiten buiten Horst en zal de kermis grotendeels overslaan.
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
collisiontammi schreef op :
Quote: RickTnou we hebben wel vaker beginnende bands in het cafe gehad toen Plug n Play d'r nog was en dat draaide ook goed
jazeker, zoiets kan ook schoon met de kermis :-).

maar goed, ik dwaal af
Tonight at your house, it is not plouse
Gradje schreef op :
Verder: wat is er mist met programmeringen? Ieder café heeft z'n eigen 'formule', en ik vind het juist goed dat ze binnen die formule blijven met programmeren. Stel dat babouche aan de apres-ski gaat?!

Het enige waar ik op ageer is dat hier weer wordt gedaan alsof de Horster kermis niet gezellig is, terwijl horeca veel tijd en energie steken in het programma, maar dat hier toeval grotendeels veel 'alternatief' publiek is wat daar minder van moet hebben. En dat ze dan in een keer hun eigen smaak voor feiten aanzien.

Verder Maarten, ik denk van De Lange of Blok 10 zeggen dat ze steeds in hetzelfde terugvallen net zo goed geldt voor De Step. Daar gaat het om beleving en jouw persoonlijke smaak. Ik vind dus wel degelijk dat Blok 10 en De Lange een gevarieerd programma, en voor mijn gevoel stonden er alleen maar dronken en stonede bandjes bij De Step. (En dan ga ik nog maar niet in over hoe open Steppin'-in voor míjn gevoel was)

Maar goed, de discussie ging dan ook over het feit of Horst al dan niet een eigen horecaplein verdient, en hoe dat horecaplein eruit zou moeten zien...
En ik denk dat bijv. zaterdag en zondag een 'gezamelijk' podium met taps bij alle horeca ideaal zou zijn. Verder geen grote attracties (kleintjes zijn wel goed voor sfeer). maandag, dinsdag en woensdag zouden de café's met name buiten in een tent leuke dingen moeten doen, zodat je het plein erbij blijft betrekken, en niet iedereen de kroeg in duikt.
I'm on a horse.
Maarten schreef op :
Ik ga niet meer reageren op de variatie in de programmering van verschillende kroegen ! Dat is mijn mening en wat een ander ervan vind moet iedereen zelf weten en ik gaf al eerder aan dat het er best gezellig zal zijn !! Ik laat de kermis sinds Step dicht is grotendeels langs me heen gaan omdat 'mijn alternatieve stijl' niet meer aanwezig is.

De kermis zou voor mij weer gezelliger worden als we doen wat Gradje al aangaf ! Ik zou ook gaan voor een groot podium met kleine kraampjes (bij voorkeur eettentjes) in het weekend en laat de kroegen zich maar onderscheiden op maandag, dinsdag en woensdag.
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
Tumke schreef op :
Niet om het een of ander maar ik ken weinig mensen die naar de programmering kijken als ze naar de kermis gaan. In mijn ogen komt het neer op de menigte volgen en in een hoek aan een pilsener staan lurken. Ik hoef ook echt niet perse alternatieve bands te zien als ik die het hele jaar door al kan zien... Leuke muziek is mooi meegenomen maar is het niet aanwezig dan sluit ik me er wel van af. Ik vermaak echt wel een avondje op de kermis, ik erger me eerder aan praktische dingen zoals een fekking Master die in de weg staat en de gezelligheid overstemt.
Gradje schreef op :
^ Met stom ^

+1 inzichtelijk
I'm on a horse.
Strid schreef op :
Quote: TumkeNiet om het een of ander maar ik ken weinig mensen die naar de programmering kijken als ze naar de kermis gaan. In mijn ogen komt het neer op de menigte volgen en in een hoek aan een pilsener staan lurken. Ik hoef ook echt niet perse alternatieve bands te zien als ik die het hele jaar door al kan zien... Leuke muziek is mooi meegenomen maar is het niet aanwezig dan sluit ik me er wel van af. Ik vermaak echt wel een avondje op de kermis, ik erger me eerder aan praktische dingen zoals een fekking Master die in de weg staat en de gezelligheid overstemt.
En hier heb ik niets meer aan toe te voegen! :D
Op naar de kermis, wordt gezellig mensen!
RickT schreef op :
en dan toch nog wat toevoegen :P