Horster Horeca Hobbels

Een tijdje terug deden we een oproep waarbij we vroegen om extra hulp bij Dreksbak. We kregen daar al vrij snel een reactie op van Bas van Enckevort, en na drie uur van contractonderhandelingen, een weeek brainstormen en twee dagen terras, is dan hier de eerste column...Horster Horeca Hobbels
Door Bas van Enckevort

Met nog een kleine 4 weken te gaan tot de Horster meikermis ben ik toch wel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren. Je leest en hoort vanalles, maar concrete plannen heb ik tot dusver nog nergens gehoord. Eerst waren er plannen voor een verplaatsing naar het parkeerterrein bij de Plus en Lidl, maar de ondernemers aldaar waren bang dat de Polen die daar dagelijks komen voor de Hollandia en de Energy-drinks de weg niet meer konden vinden. Ik denk overigens dat deze ondernemers zich meer moeten bezighouden met de werkzaamheden die momenteel zo’n beetje heel Horst beslaan, dan met de bereikbaarheid tijdens de kermis. Als je van Melderslo of Lottum naar het centrum wilt moet je omrijden via Venray, Sevenum of America, anders kom je er niet. Maar goed, terug naar de kermis; zoals ik begrepen heb gaat een gedeelte naar de parkeerplaats achter het oude postkantoor, wordt het aantal attracties ditmaal beperkt en verdwijnt de goede oude spin op het plein. In principe is dit laatste wel een goed plan, toen ik vorig jaar van Liesbeth naar Blok liep moest ik een kaartje kopen voor de spin omdat ik er anders niet doorkon, zo druk was het daar. Nu liggen er mogelijkheden volop, ik heb echter nog niks gehoord vanuit de horeca. Werk samen, zet er een podium neer, wat bands/dj’s, een hoop taps, een pleewagen hier en daar en het feest kan beginnen! Bovendien zijn de kroegen groot zat om binnen nog wat leuks voor zichzelf te organiseren. Maar goed, het mag algemeen bekend zijn dat de Horster horeca net zo goed samen kan werken als 5 hoeren op dezelfde straathoek. Dat werkt ook niet. Het zal er wel weer op neerkomen dat elke kroeg lekker voor zichzelf een programma in elkaar flanst, de drankvoorziening beneden peil is en de muziek over elkaar heen elk half uur harder gezet wordt, zodat je om 2 uur doof, maar niet dronken bent. Ik luister ook wel eens niet als ik gedronken heb, maar dat is weer heel wat anders. Aan de andere kant: vroeger was ook niet alles beter en het plein is er absoluut op vooruit gegaan. De praktijk zal het uitwijzen. Ik ben er in ieders geval volop bij en als het echt tegenvalt kan ik altijd nog naar de Plus voor een traytje Hollandia…

Reacties

RickT schreef op :
goede column! en ik ben er ook bang voor...
maar de tijd zal het leren
Lennart schreef op :
leuke column
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Gradje schreef op :
Welkom in de Dreksbak Column Redactie ;)

Goeie column ook, sluit me volledig bij je aan.
I'm on a horse.
Nakkie schreef op :
Toppie.

Ik denk inderdaad ook dat het een vooruitgang is, ben alleen beetje dubieus over de plaatsing van de kermis.
Zal inderdaad wat minder worden.

Boeit me tevens geen ruk. Dat de Horeca hun zaakjes maar goed regelt, dan kan ik wel tegen een touwtje trek meer of minder.
Too weird to live, and too rare to die.
Paap schreef op :
zund vur de kiender die de kermis wal leuk vinden:P mja, t is algemein bekend dat de gemeente horst neet aan zien inwoeners denkt, als ze beslissen over dergelijke zaken.

1 groet horecaplein klinkt good, ma ben idd beneejd noar wat de horster horeca d'r mej giet doon, k heb d'r mien twiefels beej. En ik zal wal de enigste heer zien die t jammer vind dat d'r gen spin mier op t plein stiet, maar ik heb doar toch menig zat urke in door gebracht ;)
collisiontammi schreef op :
Goeje column bassie!! Nou hedde wer tied 'vur os' :-).
Tonight at your house, it is not plouse
Joeri schreef op :
Coole column.

Misschien een undercover missie voor Dreksbak.tv om uit te zoeken wat de horster horeca ermee doet? :)
Gradje schreef op :
Vanavond of morgen komt er een nieuwsbericht over... Ik heb toevallig ook al met mensen in parkeergarages gepraat... (Nieuwsbericht staat klaar, wil alleen deze column niet wegduwen ;) )
I'm on a horse.
collisiontammi schreef op :
wat ik mis: meer columns :-). een gedeelte daarvoor?
Tonight at your house, it is not plouse
Daantje schreef op :
Vorig jaar was al een hele verbetering. Ben blij dat de kermis "muziek" nu niet meer de bandjes doet overstemmen. Er zal zeker wat geregeld worden dit jaar daar maak ik me geen zorgen om.
Waar richt je je colums op? Slechte bereikbaarheid, Geen atracties, slechte service of klagende ondernemers. EEn beetje vanalles wat maar niet echt een duidelijke doel van de column.
Britske schreef op :
Iets meer alinea's maken zou wel fijn zijn voor de leesbaarheid denk ik.
Nakkie schreef op :
Inderdaad.
Niets mis met alinea's.

Dat

Verhoogt

mijn

aandacht.

Net

als

soep

en ijsjes.
Too weird to live, and too rare to die.
charlesblok schreef op :
komt goed met de horeca daar zijn we druk mee bezig ook dat gedoe met het volume geluid en drank zal wel goed komen.
iedereen heeft z,n eigen programma, dus lekker veel variatie, daar gaat het om
RickT schreef op :
dat is dan wel weer een voordeel ja, veel variatie.
Nakkie schreef op :
Wat ik mis is de variatie die de step bood.
Too weird to live, and too rare to die.
collisiontammi schreef op :
En die krijgen we zondag toch bij Babouche?
Tonight at your house, it is not plouse