Hoera! We mogen tot 3!

Jazeker! 13 september 2011, deze dag gaat de geschiedenisboeken in. Na jarenlang zeuren, vergaderen, nog meer zeuren, nog meer vergaderen en zich netjes gedragen mogen de jongerencentra in Horst aan de Maas ein-de-lijk tot 3 uur open. Moest dat nu zo lang duren?


De voltallige gemeenteraad stemde in met een amandement, opgesteld door PvdA-PK, om het tijdstip genoemd in de nieuwe APV (algemene plaatselijke verordering, de stok achter de deur voor de burgemeester om de orde te handhaven) voor het sluiten van sozen te verruimen naar 3 uur. Uiteraard ondersteund door een overtuigend betoog voorgelezen door de voorzitter van OJC Niks namens alle sozen in Horst aan de Maas.

Na al die jaren zag de voltallige gemeente deze avond in dat 2 uur wel heel erg 1998 was en dat een sluitingstijd van 3 uur voor de sozen een hoop voordelen oplevert. De argumenten van de sozen stammen uit de tijd dat roken nog gezond en seks nog vies was. Maargoed, de jeugd heeft de toekomst en het verstand komt met de jaren zeggen we dan altijd. Zo maken de sozen een uur lang extra omzet. Deze omzet is hard nodig omdat jongeren steeds later de soos bezoeken en activiteiten er niet goedkoper op worden. Ook gaan bezoekers wat meer gespreid naar huis wat minder overlast oplevert. Tevens vonden de sozen het niet eerlijk dat de oudere jeugd (sozen richten zich op jeugd tussen de 16 en 24 jaar) de dupe wordt van gemeentebeleid gericht op jongeren van 16-17 jaar die ze graag eerder in bed zien liggen. Dit gebeurd sowieso niet omdat voorheen bezoekers na 2 uur rechtstreeks doorliepen naar de kroeg waar geen sluitingstijd wordt gehanteerd. Althans… nog niet. De vrije sluitingstijd is sinds kort weer helemaal ‘hot’ in de raad en er zal weer een pittige discussie plaats vinden of het wel zo verstandig is om de sluitingstijden over te laten aan de horeca zelf.

Staat er verder nog iets interessants in de APV? Jazeker! Zo is straatprostitutie niet toegestaan buiten de door de gemeente opgelegde gebieden en tijden. Helaas voor de slettenbakjes van Horst aan de Maas is de burgemeester niet van plan om hiervoor gebieden aan te wijzen. Verder is het artikel dat je verbied om te gluren geschrapt, iets waar de gluurbuur van het rockcafé aan de Schoolstraat vast heel blij mee is. En speel je leuke deuntjes op je blokfluit? Het staat je voortaan vrij om het winkelend publiek lastig te vallen met je muzikale kunststukjes!

Dat het college van burgemeester en wethouders niet vaak bij de Plus supermarkt komt is mij inmiddels wel duidelijk. Ze hadden anders vast wel iets aan die bloedirritante krantenverkopers gedaan die onze bejaarde medemens wekelijks een nieuw abonnement op de Limburger aansmeren.

Reacties

Sn00f schreef op :
Mooi! :D
Smek schreef op :
Quote: JulesperryVond geen sluitigstijd toch beter.
3 oor is laat zaat vur ow Julesperry
Julesperry schreef op :
over het algemeen op een kale vrijdag wel, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen
Kiejs schreef op :
Jeeej, lang leve de voorzitter
Prepare For Trouble and Make It Double!