Het kwaad dat flippo's verzamelen heet

Iedere zelfrespecterende jongere heeft in deze sameleving wel een hyve of iets dergelijks. Menig ouders snappen er de tieten niet van, maar dat zal de jeugd een worst wezen. Ze gebruiken het voor blogs ( want iedereen zit met smacht te wachten op het verslag van je recenste pyamafeestjes waarbij jij en je vriendinnetjes elkaars buitenste schaamlippen vergelijken ), foto's en god weet wat meer. Ook is het een handig middel om met een hoop mensen in contact te blijven.


INTERESSANT FEITJE: Deens onderzoek heeft onlangs aangewezen dat de jeugd voor 's ochtends te pissen of te ontbijten de computer aanzet. Wie dat iets kan verrekken mag Joost weten, ik kan Deenlan niet eens op de kaart aanwijzen. En Joost trouwens ook niet.

Ben even de lijn kwijt... aja.
Jongeren hebben dus vandaag de dag, behalve hun imago in het echte leven, ook nog een online imago in stand te houden. Niemand is onschuldig, iedereen heeft wel een blogje of polletje ergens staan of krabbelt wel eens iemand, en daar is dus helemaal niets mis mee.
Natuurlijk is het handig om iemand even te kunnen krabbelen, ook al lijken deze krabbels eerder op stuiptrekkingen, lettend op het gemiddelde niveau van die "literaire" toevoegingen op iemands "space". Serieus, lees maar eens een dag lang krabbels en zelfs dit stukje lijkt dan een meesterwerk vergelijkbaar met het werk van wijlen Adgar Ellen Poh.
Natuurlijk is het ook niet de bedoeling om een compleet boewerk neer te kalken maar een beetje inhoud kan soms ook geen kwaad.

Bovenstaande scenarios zijn echter redelijk onschuldig in vergelijking met het fenomeen genaamd "vriendenverzamelaars".
Die gasten zijn in mijn ogen de nieuwe nazí's.
U kent ze wel, de mensen met een getal van boven de 500 achter hun naam wat suggereert dat ze wel 500! vrienden hebben. Ironie komt hier met zijn gaffel om de hoek kijken aangezien deze mensen, met een goed gevuld vriendjes album, in het echte leven vaak niet zo heel veel vrienden hebben.

Stel je voor, een goede vriend(in) komt in de kroeg met een kar vol geketende, ziek uitziende mensen aanzetten. "Dit zijn mijn 435 nieuwe vrienden" zegt hij met een poeslieve glimlach. "Nooit gezien en ken ze voor geen meter, maar ik heb er nu al zo'n 667. Nog even en ik ben kei populair en dan krijg ik wel zeker 12 reacties op mijn blog over Orlando Bloom".

Deze manier van vrienden verzamelen doet mij denken aan het verzamelen van flippo's, vroeger op het schoolplein.
Weken ruilen, zoeken spelen en uiteindelijk dat tering album vol. Echte vrienden kun je echter niet ruilen of op hard elkaar gooien ( natuurlijk kan het wel maar dat nemen ze je niet echt in dank af) en zijn dus niet geschikt om te verzamelen. Duidelijk, Flippo's zijn veel leuker dan vrienden.

Afijn...

Natuurlijk is overdrijven een lunst maar ik ben het onderhand een beetje zat. Het digitale penisvergelijken is wel leuk geweest. Als ik bij iemand zijn vrienden kijk zou ik voor de verandering wel eens willen zien wie zijn echte vrienden zijn. Je maakt me niet wijs dat de gemiddelde persoon een vriend of 300 heeft. 300 Flippo's misschien, maar vrienden zeker niet.

Mvg Nakkie Nellen

Reacties

Gradje schreef op :
Kei een blog maken over andere mensen die blogs schrijven. O nee, dit is een column.
Maar ik ben het wel helemaal met je eens, en moest een paar keer hardop lachen tijdens het lezen.

Wil je trouwens mijn vriendje worden op m'n Hyves!? xD
I'm on a horse.
Nakkie schreef op :
Ja, ik ben een hypocriet

En natuurlijk
Too weird to live, and too rare to die.
Stepel schreef op :
Nakkie!

Mooie woordkeuzes jongeman! Ga zeau door!