Het jaar 2040 : Ricky Jr. gaat stappen in Horst

Het is vrijdagavond 3 juli 2040. Ricky Jr, zoon van groot zakenman en vastgoedmagnaat Rick Thijssen is klaar voor zijn wekelijkse vrijdagavond in Horst.
Met een paar vrienden drinken ze eerst wat Hertog Jannetjes op het jacht van zijn vader, gelegen in de Kasteelse Bossen in Horst.

De zon schijnt volop en overal liggen mensen op het strand. Het strand is weer zoals het hoort te zijn. In 2030 kocht Rick sr. het Parkhotel op en maakte het nog dezelfde dag met de grond gelijk. Hierdoor is de KB weer zoals het hoort te zijn, met een groot strand, een leuk barretje en een leuke DJ die zomerse beats door de speakers knalt.


Rond een uur of 12 is het dan tijd om richting het centrum te gaan. Ricky Jr. houdt net als zijn vader van wat alternatieve muziek, om de zoveel tijd een leuk bandje en goede DJ's die kwalitatief goede muziek draaien. Vanavond staan er drie DJ's in OJC Niks, het jongerencentrum van Horst.
Rick sr. is er vroeger nog vrijwilliger geweest, maar Ricky Jr. - verwend als hij is - voelt daar niks voor. Rick sr. kan zich nog wel herinneren hoe het vroeger was.

OJC Niks werd weggestopt tussen grote appartementen. Waar vroeger nog de skatebaan een ontmoetingsplek was voor jongeren schoten binnen een paar jaar de appartementen uit de grond. Terwijl het in dorp steeds gezelliger werd met de komst van nieuwe kroegen daalde de populariteit van het ooit zo druk bezochte jongerencentrum. De jongeren van Horst a/d Maas en omstreken voelden er niets voor om helemaal naar dat ene jongerencentrum buiten het centrum te gaan. Je wist van tevoren nooit of het druk was en als het dan eens een keer druk en gezellig was werd je er om 2.00 massaal uitgewerkt omdat OJC Niks niet langer dan 2.00 uur open mocht zijn van de gemeente. Het gevolg was een grote groep teleurgestelde en soms gefrustreerde jongeren op straat, met alle gevolgen van dien. Het duurde dan ook nooit lang of de eerste buurtbewoner hing alweer aan de telefoon. De populariteit van het jongerencentrum, wat vanzelfsprekend helemaal vrijwillig gerund werd door jongeren uit Horst, daalde met de komst van het horecaplein. En het begon er nog slechter uit te zien toen bekend werd dat de gemeente Horst nog meer horeca op het Wilhelminaplein wou huisvesten. Waar ieder zichzelf respecterend dorp of stad een goed lopend jongerencentrum of poppodium heeft waar (beginnende) artiesten de kans krijgen om zich te bewijzen voor een publiek leek het er op dat de gemeente Horst a/d Maas hier weinig waarde aan hecht. Steeds meer jongerencentra en poppodia werden verplaatst richting de binnenstad maar niet in Horst. Het ooit zo populaire OJC Niks en voorheen de ZOPO was niet meer wat het was. Alles draaide om de commercie en een grote groep jongeren werd genegeerd. De muziekcultuur van Horst verplaatste zich langzaam naar dorpen en steden buiten de gemeentegrenzen.

Totdat er opeens een gemeenteraadslid opstond die wél inzag dat het uitgaansaanbod in Horst iets cruciaalst miste. Horst had een hoop goed lopende kroegen waar iedere vrijdagavond een hoop jongeren naartoe stroomden, maar er werd helemaal niet gedacht aan het muzikale aanbod. Een groot podium in het centrum van Horst waar (beginnende) bands en DJ's hun kunsten kunnen vertonen was er niet. Horster jongeren die graag leuke bands willen zien moeten al snel naar Venlo, Eindhoven, Nijmegen of Tilburg en je ziet ze dan in het weekend vaker verveeld staan kijken in de hippe kroegen en clubs die Horst wel kent. Het gemeenteraadslid erkende dit probleem en kwam met een mooie oplossing. Aangezien de panden aan het horecaplein maar moeizaam verkocht werden besloot de gemeente om OJC Niks te verplaatsen naar het centrum. Kroegeigenaren durfden het niet aan om te gaan concurreren tegen een cafe de Lange en Blok 10 aangezien ze toch allemaal dezelfde doelgroep aanspraken en Horst gewoonweg te klein is voor zoveel "mainstream" kroegen. Het verplaatsen van OJC Niks bleek een groot succes.

Ook de zogenaamde 'alternatieve' jongeren hadden voortaan een eigen stek en zo was er in Horst voor ieder wat wils. De jongeren voelden zich serieus genomen en konden zich mengen in het Horster uitgaansleven. Het terras van OJC Niks was 6 dagen in de week geopend en zat altijd gezellig vol. Iedere zaterdagavond stond er een goede artiest in OJC Niks die elk ook hun eigen publiek meenamen. Zo kreeg Horst ook buiten de regio en zelfs buiten Limburg een goede naam. Iedereen kende Horst van dat leuke plein, met de leuke kroegen en dat leuke poppodium met die goede programmering. Ook de sluitingstijd was voortaan vrij wat de sfeer ten goede kwam. De bezoekersaantallen in Horst stegen met de week en uiteindelijk durfden Rick sr. het ook aan om een gezellig bruincafétje te beginnen in het centrum waar de oude Rockers van vroeger het konden hebben over Koeienpop, Prilpop, Weistock, Knorpop, Rock Werchter, Lowlands en Pinkpop van vroegâh. Zo nu en dan waagden de oude Rockers zich ook in OJC Niks, bijvoorbeeld toen een uitgerangeerde Slayer compleet met rollators en beademing nog één keer 'Angel of Death' ten gehore kwam brengen. Wat een aanfluiting ten opzichte van vroeger!

Maar goed, dat was vroeger... vanavond draait onder andere Thomas Dulle die net terug is gekomen van zijn wereldtour een goede set in zijn geboortedorp, gratis en voor niks. Want hoe groot de artiesten ook mogen zijn, iedereen wil wel eens op het Wilhelminaplein in het gezelligste jongerencentrum van Nederland optreden!

Reacties

Strid schreef op :
Leuk geschreven Rick! Dat is nog eens een mooie toekomst! :P
En tja, die naam van je zoon.. ;)
Gradje schreef op :
Vette column Rick! Ik hoop dat je glazen bol werkt :D
De Niks zou zeker wel een plaats verdienen in het centrum!
I'm on a horse.
Lennart schreef op :
sjieke column rick.. was het nu maar al zo! ik geef je helemaal gelijk:)
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Bert schreef op :
Mist het uitgaansleven in Horst wat? Ik vind het prima zo, dat ze die alto's maar aan de rand van het centrum laten :P

;)
bramk schreef op :
Haha, ruige column! Wie weet hoe het er in 2040 uitziet xD
Eerlijk gezegd ben ik nog nooit in de Niks geweest, ben niet zo'n persoon die daar thuishoort denk ik. Alhoewel ik wel altijd hoor dat "De Niks Draait Door" erg vet is, en dat was ook zeker het geval op Prilpop ;) En ook de DJ-set op de Hertentamenparty.
Tumke schreef op :
Wat is jouw beeld van OJC Niks dan?
RickT schreef op :
Quote: bramkEerlijk gezegd ben ik nog nooit in de Niks geweest, ben niet zo'n persoon die daar thuishoort denk ik.
Als jij dat denkt doen we denk ik iets fout bij de Niks.
bramk schreef op :
Nou wat ik eigenlijk bedoel, is dat daar toch vaak wat alternatievere muziek is (volgens mij) waar dan ook meestal een andere groep mensen heen gaat als waar ik meestal mee om ga. Wat je zelf ook zegt: "de zogenaamde 'alternatieve' jongeren".
Alhoewel ik best geloof dat de Niks heel leuk is hoor, maar de reden dat ik er nooit geweest ben, is omdat de mensen waar ik mee uitga, nooit (of bijna nooit) naar de Niks gaan.

Ik denk dat de mensen die ieder weekend naar de Lange gaan, over het algemeen toch wat andere mensen zijn als de mensen die naar de Niks gaan..

Ik heb overigens niks tegen de Niks hoor, in tegendeel ;) Ik denk namelijk wel dat als de Niks een plek in 't Horster centrum zou hebben, dat ik er sneller zou binnen lopen dan nu.
Nakkie schreef op :
@ Bramk:

Een van de reden dat mensen zoals jij ( om het even makkelijk te zeggen :D ) niet vaak bij de niks komen is door de moeilijke ligging. Alle andere sozen liggen zowat in het dorp terwijl de niks toch ver buiten ons stratums eind ligt.

Voor de rest heeft de Niks denk ik een hoge drempel om heen te gaan. Daar loop je als outsider niet zomaar binnen, en dat is jammer.

MAAR NIET GETREURD:

In september knallen we weer met

DE Niks DraaiT DooR
( coming soon )
Too weird to live, and too rare to die.
bramk schreef op :
Ja precies! Maar als er weer Niks Draait Door is, zal ik er zeker wel heengaan denk ik;)
Lennart schreef op :
zeker heen gaan denk je is een oxymoron

maarja jullie moeten eens wat aan dat geluid in de niks doen.. en natuurlijk die eindtijd.
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Nakkie schreef op :
Geluid is inderdaad een knelpunt waar we vaak tegenaan lopen. En eindtijd kunnen we simpelweg bijna niets aan doen.
Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
Gewoon weers zijn
Britske schreef op :
Ik ben het wel met Bram eens. Wij gingen en gaan eigenlijk nooit naar de niks omdat er niemand heen ging die wij kennen. Misschien is het nog een iets te gesloten groep mensen die daar komt. Ik kwam er eigenlijk alleen met oud en nieuw omdat de niks dan nog de enige tent was die open was.
Randy schreef op :
Quote: Lennartzeker heen gaan denk je is een oxymoron

maarja jullie moeten eens wat aan dat geluid in de niks doen.. en natuurlijk die eindtijd.
dat geluid was met de dj battle toen wel echt op een dieptepunt.
Nakkie schreef op :
Kut he.
Too weird to live, and too rare to die.
Snoei schreef op :
Quote: Randydat geluid was met de dj battle toen wel echt op een dieptepunt.
dan kan het alleen nog maar beter worden :P
Randy schreef op :
dat mag ik hopen ;)
RoyBouten schreef op :
Goed stuk. Wie weet wordt het wel opgepakt ;)
RickT schreef op :
Jij zit ook in het verhaal ;)
Maarten schreef op :
Ik denk dat de ligging heel belangrijk is om ook 'ander' publiek aan te trekken in de Niks. Toch is dit niet het enige knelpunt. Geluid werd hier al eerder genoemd maar ook het entreebeleid is iets wat ik niet goed begrijp bij de Niks. Vaak komen er bandjes of DJ's die niet super bekend zijn en dan wordt er toch entree gevraagd. Ik weet dat dit veel mensen ervan weer houdt om ff een biertje te pakken en te zien of het gezellig is. Ik heb trouwens wel het idee dat ze hier bij Niks mee bezig zijn !!

Maar Niks zou absoluut een aanwinst zijn voor het centrum, ik zou het wel ruig vinden als het op de Steppin-in plek zou komen heb je meteen een mooi terras !!
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
RickT schreef op :
Ja dat met de entree ligt een beetje complex maar dat moeten we doen omdat we anders de kosten er niet uit halen. Als de Niks ook meer door de week bezocht zou worden dan zou je dat met die drankomzet kunnen compenseren. Maar aangezien het merendeel in dorp op het terras zit is dat niet het geval.
Maar ik weet zeker dat als de Niks centraler zou liggen en mensen zouden zien dat er op dat moment een leuk bandje op aan het treden is dat ze toch wel even binnen willen gaan kijken, en dan zou je inderdaad de entree achter wegen kunnen laten. Nu is het vrijwel nooit zo dat mensen even spontaan in de Niks komen kijken, het publiek moet je aan de hand van PR van tevoren zien te winnen en dat kost een hoop extra tijd en vooral geld.
Maarten schreef op :
Ik weet van mijn verleden bij Step dat het idd zo werkt dus een centrale ligging zou dit probleem idd kunnen oplossen.
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
Nakkie schreef op :
We proberen met de Niks de drempel altijd zo laag mogelijk te houden, meestal is het dus ook entreevrij.
Too weird to live, and too rare to die.
Strid schreef op :
Het zou echt super mooi zijn dat door dit column er iets in actie zou gezet worden..
Want ik denk inderdaad dat de Niks zeker beter zal draaien als deze in het centrum (bij het horecaplein) zou liggen, je hebt dan veel meer mensen die zullen zeggen ow we gaan ffkes gezellig bij de niks langs! :D
Hopelijk worden Rick zijn toekomst dromen ooit echt werkelijkheid, zou geweldig zijn voor de Niks!
Nakkie schreef op :
Er zijn radertjes in werking....
Too weird to live, and too rare to die.
Lennart schreef op :
mooi mooi.. regel een perron55/013 in horst
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
collisiontammi schreef op :
Daar zit toch niemand op te wachten in Horst, iedereen wil massaal naar de lange of blok 10.
Tonight at your house, it is not plouse
Esther schreef op :
Quote: collisiontammiDaar zit toch niemand op te wachten in Horst, iedereen wil massaal naar de lange of blok 10.
neej joh...iedereen wil liever naar liesbeth :P maar dat duurt zo lang ;)
Gradje schreef op :
Een echt poppodium lijkt me een beetje onhaalbaar. Volgens gaat het daar echt om gigantische budgetten en subsidies om te programmering rond te krijgen.

Ik denk dat een leuke soos in het dorp al veel toevoegt, en de drempel enorm verlaagd. Een leuk café-tje voor (een aantal) doordeweekse avonden en een leuk zaaltje voor de grotere 'activiteiten'. Daarbij moeten ze wel uitkijken dat ze niet doorschieten naar een nieuwe Step.
Verder mag de Niks wel werken aan de (verkeerde) vooroordelen. Ook ik dacht altijd dat er altijd maar dezelfde kliek mensen zat, en er alleen maar zwaar alternatieve muziek werd gedraaid. Maar gelukkig weet ik sinds Dreksbak beter: ze hebben juist een erg gevarieerd programma (vorig jaar de ska-avond, Sun & Bass, Niks Draait Door, Soos Battle...) en een lekker gevarieerd publiek.

En om maar even mijn mening over de step te geven: ik kan me wel voorstellen dat veel mensen de Step goed vonden, en het feit dat ze weg zijn is ook echt wel een gemis voor Horst. Máár: dat was wél echt een alternatief café. Ben er denk ik een keer of drie binnen geweest en iedere keer werd je praktisch weer naar buiten gekeken door de 'locals'. (Mijn beleving)

Mijn tip aan de Niks is dan ook om wel trouw te blijven aan wat ze nu doen, en niet proberen een nieuwe Step te worden.
I'm on a horse.
RickT schreef op :
Quote: collisiontammiDaar zit toch niemand op te wachten in Horst, iedereen wil massaal naar de lange of blok 10.
Ik denk dat de formule van de Lange en Blok 10 op een gegeven moment ook wel uitgewerkt is. Op een gegeven moment heeft iedereen toch wel genoeg van de Flugel en van Rattle Snake Shake ;)
En als iedereen op vrijdagavond al naar de Lange gaat kan ik me voorstellen dat je de zaterdagavond graag iets anders wil doen. Aangezien de Niks voor ieder wat wils organiseerd, ook in apartere muziekstijlen, komt er vast wel iets voorbij wat iemand leuk vindt.
Verder kent Horst een hoop goede bands en DJ's die nu overal in Nederland optreden maar bijna nooit in Horst. Gewoon zonde.
Gradje schreef op :
Ga ik wel lekker advocaat van de duivel spelen, maar denk je echt dat de formule van die twee 'uitgewerkt' is? In ieder geval heeft de lange juist als formule 'afwisseling': dan weer bandjes, dan weer ladies night, dan weer all-round dj, dan weer dance-dj, dan weer thema avond...
Vind wel dat blok 10 een beetje afzwakt, maar die doen het over het algemeen wat mij betreft qua programmering ook niet slecht. DJ Contest is goed, Clash of de Coverbands is (in principe) goed, en zorgt ook voor zeer gevarieerde bands.
(En dan laat ik even het aspect persoonlijke smaak erbuiten :) )

En wat zou dan de formule worden van de Niks: bandjes uit Horst?

Maar dat was gewoon even advocaat van de duivel. Ik denk wel zeker dat er nog een doelgroep aan te spreken valt in Horst, en dat er zeker wel behoefte is aan een soos. En op de huidige locatie heeft De Niks het heel zwaar met de 'concurrentie' van de café's in Horst. Sterker nog: als de Niks in het centrum ligt, zal ik er op zaterdagavond ook wel vaker te vinden zijn. (Al kom ik nu meestal ook wel even kijken/foto's maken)
I'm on a horse.
RickT schreef op :
Formule van de Niks: Thema-avond/Swing, Drum n Bass, Electro, Techno, House, Ska, Reggae, Punk, Metal, Indie, Rock 'n Roll, Hip Hop, Hardcore, Rock etc etc
En dan een café met diverse muziek wat je op een Kink FM, StuBru en 3FM hoort. Volledig georganiseerd door jongeren zelf.

En iedere week dezelfde soort bandjes en iedere week een andere mixdrank in de aanbieding is voor mij iig niet genoeg afwisseling, misschien voor anderen wel. Het is dan sowieso nog steeds niet m'n ding.
Nakkie schreef op :
Het feit blijft gewoon dat je voor leuke en goede bands gewoon een eindje moet reizen. En dan bedoel ik niet een RattleSnakeShake of Park BEnch People. Ik heb het over Holy Fuck, Noisia, Brodinski, Tunng enz.
Het is dus ook jammer dat andere jongeren die deze ( alteratieve ) muziekstijlen niet zo goed kennen er bijna niet mee in contact komen.

Ik moet de dag namelijk nog meemaken dat ze een nummer van Noisia of The Gaslight Anthem draaien bij Blok of de lange.
Too weird to live, and too rare to die.
Gradje schreef op :
Ik denk dat het gemiddelde zaterdagpubliek gewoon altijd 'het beste dat er te doen' is kiest. Er zal nagenoeg nooit iemand zeggen van "Hey, band x speelt in kroeg y, laten we daar heen gaan". Het is toch eerder van: "Wat gaan we doen? Oow, bij cafe x is dat te doen, zullen we daar maar heen gaan". En als De Niks dat weekend 'het beste' organiseerd, zullen die de meeste mensen trekken.
Nu is het zo dat de niks wel iets goeds kan organiseren, maar dat mensen het net te ver uit de richting vinden. Daarnaast zit de Niks (onterecht) nog met een imago-probleempje.

Bij nader inzien geef ik toe dat blok 10 en de lange wel een formule hebben. Toch vind ik wel dat ze afwisselen in hun stijl bandjes, en dat ze ook blijven vernieuwen (DJ Contest - blok 10, Open Podium - De Lange). Maar goed, die hebben ook een publiek waar ze redelijk trouw aan moeten blijven. Maar wat dat betreft kun je ook simpel zeggen dat de formule van de Niks gewoon "alternatieve bandjes" en "alternatieve dj's" is. Overigens niks mis mee.

En op vrijdagavond gaat gewoon iedereen naar de lange omdat iedereen naar de lange gaat. Daarvoor ging iedereen naar blok 10 omdat iedereen naar blok 10 ging en wij ging vroeger allemaal naar de shuffle omdat iedereen naar de shuffle gaat. Kuddegedrag misschien, maar wél gezellig en effectief :D

(Ik blaat trouwens maar lekker raak zodat je eventueel nog wat extra meningen/standpunten hebt voor de terrassessie met Roy...)
I'm on a horse.
RickT schreef op :
de Lange heeft/had ook Early Adopters en Boys From The County Hell staan. Nu zullen de Boys in de Lange vast wel aanslaan maar de Early Adopters vanzelfsprekend niet. En ik denk dat de Lange zich ook niet aan zulke bands moet wagen omdat het niet in hun concept past. Het publiek van de Lange wil geen Early Adopters (er stonden welgeteld 15 mensen binnen), het publiek van de Niks wel. En dan moet je zoiets ook niet organiseren naar mijn mening.
(Ja dit heb ik op school geleerd ;) )
Gradje schreef op :
Quote: Nakkie...
Van de andere kant: waarom zouden ze in godsheresnaam Noisia of The Gaslight Anthem willen draaien bij Blok 10. Dat is hetzelfde als zeggen: ik moet de dag nog meemaken dat ze Paradise By The Dashboardlight draaien in de Niks.

Lijkt me ook een beetje kwestie van vraag en aanbod. Nu is een jongerensoos wel een plaats waar de programmering 'minder commercieel' mag zijn (en dus 'alternatief'). Maar ik denk ook dat daar geldt: als er mensen zijn die er echt interesse in hebben, dan komen ze toch wel?
Daarnaast zit je gewoon heel erg met smaak: ik vind Rattle Snake Shake wél een leuke band (al hebben ze nu inderdaad wel genoeg in Horst gespeeld), en zo staan er wel vaker goede bands bij blok 10. Die bands die jij allemaal noemt zeggen me helemaal niks, en dan moet je al verrekte veel je best doen om mensen naar je toe te halen.

Maar wat betreft de locatie zou je inderdaad wel een groot voordeel hebben als je wat dichter bij De Lange, Blok 10 en Liesbeth ligt, de kans dat mensen 'even binnen kijken' wordt dan aanzienlijk groter. (Maar als je té alternatieve muziek draait moet je weer uitkijken dat je ze niet wegjaagt, althans niet de mensen die je wél binnen wilt hebben)

Quote: RickT...
Exactly my point. Dat moet het 'Unique Selling Point' van De Niks zijn!
I'm on a horse.
RickT schreef op :
The Gaslight Anthem kent iedereen over 2 jaar wel en Noisia verkoopt alle zalen in Nederland uit.
Gradje schreef op :
Ja, die twee waren de enige die ik kende, ik doelde meer op het andere lijstje in z'n post... Die hoor ik ook nog wel eens op 3fm bij 3voor12 voorbij komen.
I'm on a horse.
RickT schreef op :
The Gaslight Anthem met een of andere Bruce Springsteen, dit jaar:


Maar Noisia en The Gaslight Anthem zal 'Horst' nooit kunnen boeken, maar wel draaien. Dat is formaat je Melkweg/Paradiso. Alleen moet je dat ook echt niet verwachten van een Blok 10 of de Lange dat zou tegen al hun principes ingaan. (Al moet The Gaslight Anthem op een zaterdagavond in Blok 10 wel kunnen).
Net als wat Grad zegt:
"Dat is hetzelfde als zeggen: ik moet de dag nog meemaken dat ze Paradise By The Dashboardlight draaien in de Niks."
Gradje schreef op :
Oow, Gaslight Anthem is wel goed :D En die Bruce Springsteen heb ik ook wel eens van gehoord ;)

En ik zo'n flauw vermoeden dat de volgende keer bij de Niks Draait door Paradise By The Dashboardlight gedraait gaat worden, puur om mij te pesten. (Zo is Nakkie). En daarna draait direct een plaat van Anouk en tenslotte Stil in Mij.

Wat dat betreft dus niet van andere kroegen dat ze saai zijn: nee, ze bedienen hun doelgroep. Net als dat jullie je eigen doelgroep willen bedienen. Alleen die doelgroep weet jullie nu niet te vinden omdat jullie te ver af zitten van de grote café's,. Daardoor moeten jullie ook heel veel tijd en geld in PR stoppen, zodat de entreeprijs weer omhoog moet en jullie weer minder mensen binnen halen. (Vicieuze cirkel)
I'm on a horse.
RickT schreef op :
Dat is een mooie samenvatting, Maar ik heb nergens gezegd dat andere kroegen saai zijn, anders kwam ik er niet.
Nakkie schreef op :
Andere kroegen zijn niet saai. Ik wil alleen zeggen dat bepaalde muziekstijlen bijna nooit aan bod komen in kroegen. En dat vind ik ook een beetje de functie van een poppodium. Lekker vage bands en dj's die je normaal nergens anders hoort. Verandering van spijs doet goed.

In de niks proberen we ook vaak verschillende bands te regelen al hebben we vaak problemen met centjes.
Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
Er is wel een verschil tussen een poppodium en een jongerencentrum/soos. Ik vind Horst sowieso te klein voor een echt poppodium, maar groot genoeg voor een fatsoenlijk jongerencentrum.
Nakkie schreef op :
Jaja, ik zou de Niks graag een Poppodium rol zien vervullen maar denk niet dat dat moegelijk is met de huidige programmering/budget.
Too weird to live, and too rare to die.
RickT schreef op :
Quote: NakkieJaja, ik zou de Niks graag een Poppodium rol zien vervullen maar denk niet dat dat moegelijk is met de huidige programmering/budget.
Horst is daar echt te klein voor.
Gradje schreef op :
Nee, ik denk ook niet dat je moet ambiëren een poppodium te worden. Dat is (met alle respect) echt veel te hoog gegrepen. Hou het gewoon op een jongerencentrm :)

* met RickT dus.
I'm on a horse.
Nakkie schreef op :
Jaja, soos blijft soos. Maar dromen blijft mooi...
Too weird to live, and too rare to die.
Tumke schreef op :
tja, je bent jong en je...
Britske schreef op :
je bent wild en je jongt wat
Strid schreef op :
Dromen mag altijd Nakkie! :D
Maar denk dat het al super zou zijn dat de Niks als jongerencentrum/soos in het centrum van Horst zou komen..